Vegānisms

Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
Ko jūs domājat par vegānismu? (l)
19.06.2016 16:41 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
marissa ir tāda lieta, ka ja cilvēks nezvejotu, tad savairotos viņas pārāk daudz un viņām pietrūktu barības.
Bet tā labs jautājums!

Pats zivis ēdu reti. Garšo kūpinātas. Kāpēc neatsakos pavisam no zivīm? Tāpēc, ka esmu veģetārietis man vienalga ir jāuzņem barības vielas, kas ir gaļā&zivīs.

Kāpēc ir labāk ēst zivis nevis gaļu? Tāpēc, ka zivis cik zināms (nav pierādāms) nav tik attīstītas kā dzīvnieki, nespēj domāt tik lielā mērā. Un arī tāpēc, ka cilvēks tomēr cīnās par zivju populāciju, lai nav par maz, un daudz, jo abos variantos pašām zivīm tas nenāk par labu.
Kamēr gaļa lielākoties nāk no mājlopiem...tu audz ar vienu domu. Nokaut un apēst. Zivis arī audzē, bet lielākoties tomēr nāk no jūras/okeāna.

Ceru, ka saprati manu skatījumu kāpēc zivis ir ēst humānāk.

P.S. Neatbalstu akvārijus lielveikalos! Tās ir drausmas, kas man regulāri jāredz:-(
19.06.2016 19:00 |

Reitings 375
Vegāni ir vegāni, jo uzskata, ka dzīvniekiem nevajadzētu kalpot cilvēku vajadzībām kā barībai.
Interesants fakts- Cilvēkiem vispār gaļu nevajadzētu ēst, jo viņu zobi nav tam domāti. Tas izskaidro kāpēc mēs nespējam ēst jēlu. Pirmie cilvēki gaļu ēda savas neizglītotības dēļ. Viņi redzēja kā dzivnieks ēd dzīvnieku, un tā kā viņi nezināja ko vae un nevar ēst- ēda gaļu. Tapēc viņi ilgi nedzīvoja. Tas ir iegājies arī mūsdienās kā pieradums. Īstenībā gaļa mūs tikai sabojā.
Vegāni neēd olas, jo tās ir vistu mēnešreizes (kas ir pierādīts) un nedzer pienu, jo tas ir domāts dzīvnieka mazuļiem. Viņi ir par to lai dzīvniekiem liktu beidzot mieru, tāpēc nemaksā lielajām industrijām par jēlu, asiņainu gaļas gabalu.
19.06.2016 19:01 |

Reitings 375
Diskusija ar ko es bieži sastopos: Cilvēks ir radīts gaļēdājs, mēs to vienmēr esam darījuši un darīsim!
Vai tiešām? Kurš no mums ir spējīgs ēst jēlu gaļu? Tā gaļa jūs agri vai vēlu viegli nogalinās - joprojām esat tik pārliecināti? Te būs vēl daži fakti:

Plēsējam ir milzīgi plēsēju nagi, cilvēks ar saviem nagiem tik blusu var nospiest.
Plēsējiem nav ādas poru, jo svīst caur mēli. Cilvēkam gluži kā zālēdājam ir ādas poras.
Plēsējiem ir asi ilkņi un nav košļāšanai veidoti zobi. Mūsu zobi der lai iekostos ābolā un to sakošļānu, nevis lai kostos jēlā gaļā.
Plēsējiem ir īss zarnu trakts, cilvēkam tas ir 4-5 reizes garāks. Tieši kā zālēdājiem, tas ir iemesls kapēc jēla gaļa mūs nogalina.
Plēsējiem ir neiedomājami spēcīga kuņģa skābe, mums tā ir 20 reizes vājāka, tieši tāpat kā pārējiem zālēdājiem.
Plēsējiem ir vāji attīstīti siekalu dziederi, jo tas viņiem nav vajadzīgs, bet cilvēkiem kā pārējiem zālēdājiem ir augsti attīstīti siekalu dziedzeri.
19.06.2016 19:05 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
ja cilvēks nezvejotu, tad savairotos viņas pārāk daudz un viņām pietrūktu barības

Pēc šīs loģikas ēst medījuma gaļu ir OK :)

Bet nu, ja zivīm sāktu pietrūkt barības, tad zivju skaits samazinātos līdz tādam, kad pārtikas pietiek. Saucas dabiskais līdzsvars. Un runājot par zivīm konkrēti Baltijas jūrā (lai gan tas pats ir arī citur) šobrīd nozveja ir tik agresīva, ka zivju jau sen ir stipri par maz, ēdam zivju tīņus, jo līdz zivju pieaugušajiem viņām nedodam izaugt. Atkal jau piebildīšu - palasi par šo tēmu! Citādi pagaidām tavi argumenti ir ... teiksim tā, ne visai korekti.
19.06.2016 19:07 |

Reitings 375

Es gan pati neesmu vegāne, tikai viena iemelsla dēļ- pati nepelnu naudu, lai pirktu sev ko gribu. Bet noteikti gaļa nav man pats galvenais. Par šo tēmu esmu ļoti izglītojusies. Pilns youtube ar video kā govīs špricē visādus sūdus tikai lai mums būtu piens, kā arī cik briesmīgi tās nokauj.
19.06.2016 19:09 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Sāksim jau ar to, ka tā bilde par to, cik dienā nepieciešams obv, manuprāt, nav korekta. 46g dienā? Nopietni? Uzskatu, ka min 1.5g uz ķermeņa masas kilogramu!
19.06.2016 19:11 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Bet vispār - mans novērojums šajā un reliģiju diskusijā (ilgtermiņā, protams, arī kaudzītē citu): ir vesels bars ļaužu, kas neapgrūtina sevi ar šaubām, informācijas meklēšanu, dažādu viedokļu salīdzināšanu iespējami ticama sprieduma iegūšanai. Viņi vienkārši piešķir saviem pieņēmumiem fakta statusu.

Baigi ērti, nudien! :D
19.06.2016 19:12 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Apple_pie, es jau sapratu, ka ne Tu pati to saki. :-)

Liktens vēstnesis, domu sapratu, bet tik un tā domāju, ka tad, ja viens no veģetārisma mērķiem cilvēkam ir saudzēt pārējās dzīvās radības, tad ēst zivis tomēr ir tā kā nedaudz liekulīgi. Ne man tiesāt un nosodīt, jo es ēdu tāpat kā Apple_pie-zivis, cūkas, putnus, govis, dažreiz arī tos zvērus, kas mežā dzīvo. :-D Vienkārši es domāju, ja, piemēram, es izvēlētos būt veģetāriete, jo žēl zvēriņu, tad neēstu arī zivis. Cita lieta, ja tam pamatā nav tā ideja, bet vienkārši tas, ka negaršo.
19.06.2016 19:13 |

Reitings 375
Jā, mēs vienmēr esam ēduši gaļu, ekstrēms dzīvesveids prasa ekstrēmas darbības, tas ka mēs to darijām agrāk, nenozimē ka mums tas ir vajadzīgs tagad. Mēs un apstākļi ir mainījušies. Mēs arī kādreiz cilvēkus izverdzinājām, bet pienāca diena kad mēs sapratām, ka cilvēkam ir tiesības. Šobrīd mes izvarojam, izverdzinam un nogalinām dzīvniekus. Gaidu dienu kad cilvēki sapratīs ka arī dzīvniekiem ir savas tiesības uz brīvību.

Šis man vispār šķiet tik perfekti pateikts.a
19.06.2016 19:15 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Man jau izskatāsk a mums ir kaut kur pa vidu zobi. ķipa universālie :D Citiem pat ir izteiktāki "ilkņi".

19.06.2016 19:16 |

Reitings 1653
Reģ: 25.05.2016
+++ Marissa. Zivs gala nearko mav savadāka par citu dzīvnieku galu. Tāpat ir bijusi dzīva radība, tapēc tie vegetārieši kas ēd zivis, ir baigie liekuli un nearko nav labāki par izteiktiem galēdājiem.
19.06.2016 19:17 |

Reitings 1584
ozore noderīga infa par cilvēku un gaļu. Paldies!

57days populācijas ierobežošanas dēļ, jā.
19.06.2016 19:18 |

Reitings 375
Un arī visi, kas saka , ka tieši gaļā ir B 12, nav painteresējušes kā tie rodas. Arī gaļēdājiem var bit tā trūkums. :)
Ironiski ir tas, ka dzīvnieku organisms to neražo vairāk par mūsu. Strīdīgs temats vai maz vispār ražo. B12 galvenais avots ir dabas ūdens un augsne, tākā dzīvnieki nedzer filtrētu ūdeni un vārtās pa zemi, grauž zāli viņu organisms ir bagāts ar to. Patiesība ir tāda ka katrs 3. cilvēks neuzņem pietiekami B12 vitamīnu, tā nav tikai Vegānu problēma, ta ir mūsu visu problēma. Vai gaļa jums garantē pietiekamu B12? Nē. Cepjot gaļu jūs vitamīnu praktiski visu iznīcināt. B12 deficīts nepierāda to ka Vegāna diēta ir neveselīga, tas pierāda tikai to, cik patiesībā mēs esam piesieti dabai un mūsu sterilā vide nevienmēr ietekmē tik labi, kā mēs domājam. Kas vēl ir svarīgi - ir pilns tirgus ar B12 uztura bagātinātājiem, kas ir pilnīgi droši, jo pārdozēt B12 itkā neesot iespējams.
19.06.2016 19:19 |

Reitings 375
Liktens vēstnesi, tas bija sarkasms vai tiešām domā, ka noderīgs info? :D
19.06.2016 19:21 |

Reitings 525
Reģ: 05.01.2016
Šķiet neviens vēl nav pieminējis, ka veģetārisms/vegānisms ir dzīvesveids un kā dzīvesveids sniedzas tālāk par ledusskapja saturu. Kā ir ar ādas izstrādājumiem, kosmētiku, vīniem, galu galā- ķīmiju, kuru lietojam mājsaimniecībā- vai jūs būtu gatavi ierobežot sevi šajā ziņā? Jo, manuprāt, ēdiens ir tā vienkāršākā vegānisms daļa. Problēmas sākas, kad jāsameklē vegāna nagu laka :)
19.06.2016 19:22 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
tie vegetārieši kas ēd zivis, ir baigie liekuli un nearko nav labāki par izteiktiem galēdājiem

Rvis, ne visiem iemesls neēst gaļu ir - cūciņa ir mīļa. Zināma daļa raizēja arī par to, par ko infografikas salika ozore - resursiem, kas tiek patērēti, lai mums to steiku saražotu.

Es gaļu ēdu maz, jo neuzticos gaļas kvalitātei piemājas Rimi, un bizot pa tirgu meklēt simpātiskus zemniekus man nav vēlmes.
19.06.2016 19:23 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Mariee +
19.06.2016 19:24 |

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Esmu vegāne.Kādēļ?Veselības dēļ,jo apnika dzert tabletes no kurām bija pietiekami daudz komplikāciju un vispār nejutos labi. Rezultāti ir,un es nekad neesmu jutusies labāk,veselības stāvoklis ir mainījies uz labo pusi.Protams,ka par šo diskusijas iet uz urrā,bet es uzskatu,ka cilvēks dara tā,kā viņš pats jūtas labāk.Ne visiem tas der un tas ir normāli.

Reitings 1584
ozore tad tā nav patiesība? Žēl, likās interesanti fakti.

Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
katra pasha izveele, bet es netaisos but vegane jo man garso zivis!neko citu no dziivnieku izcelsmes produktiem nelietoju..varetu teikt ka 95% vegaane jau esmu
19.06.2016 19:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits