Manuprāt, tās vienkārši ir labi apstrādātas bildes. Pati arī daudz fotografēju un apstrādāju savas bildes, domāju, ka nekādi īpaši objektīvi kamerai nav likti...:-D
Bet kas īpašs ir tajās bildēs? Otrā un trešā man izskatās pēc standarta 50 mm objektīva. Pirmajā tās bumbiņas kreisajā pusē ir izstieptas, tāpēc pieņemu, ka tur izmantots kāds platleņķa objektīvs.
Daži platleņķa objektīva bilžu piemēri:
Bet var redzēt, ka visām bildēm veikta arī kāda apstrāde. Baltās krāsa balanss, Kāds cross process, pielabots kontrasts.
Īpašie vai nē, bet ir dažādi objektīvi taču ir dažādiem mērķiem. Varat arī padalīties ar kādu tehniku bildējat pašas, kā patīk un tā. :) Man pašai ir relatīvi vienkāršā Nikon D3200 ar 35mm objektīvu, bet, piemēram, ārā bildējot prasās kaut ko citu, tikai vēl nezinu, ko tieši. :D
Vismaz ne es vienīgā ar telefonu iztieku.:-D Man ir galaxy a5 un bildes sanāk baigi labās...
Kad kautkur braucu fotografēt ar īpašu mērķi, tad gan savu Nikon'iņu ņemu.
Sugar rakstīja, ka pirmais ir platleņķis, tas varbūt ir platleņķis, bet ļoti maziņš, vai arī fotošops.
Fotografēts varētu būt ar Nikon vai Canon.
Lieku lielākas likmes uz Nikon, bet tur jau tā nav iespējams pateikt, kas tas par objektīvu tieši :) Visus daudzmaz normālos objektīvus var noregulēt visādi, plus filtrus salikt.
cherette, es pieņēmu, ka platleņķa, tāpēc, ka bilde izstiepta. Ņemot vērā, ka labajā pusē šāda efekta nav, es domāju, ka bilde ir nogriezta apmēram līdz pusei. Paskatoties properties, var redzēt, ka bildēts ar 35 mm, kas ir platleņķa 8-)
Pašai ir baigi niecīga pieredze, bet man ļoti patīk SONY.
Pirmais ir platleņķis. Arī otrā pusē ir attēla aberācija. Pārējie divi var būt jebkas robežās no 25-70.
Bildes ir apstrādātas. ir strādāts gan ar krāsām, gan shadows and highlights.
Starpcitu, Autores pirmā bilde nevis ir tikai apstrādāta, bet gan burtiski salikta kopā. Paskatoties uz bildi tuvāk var redzēt neprasmīgas apstrādes rezultātu. Sētas apakša ir apgriezta, līdz ar to principā "zeme" kura ir attēlota bildē ir mainīta, tur ir krāsu nesakritības, ēnu neloģika un vienkārši brutāli apgrieztas maliņas kuras neder.
Tās zāles kastes aizmugurējā maliņa ir zīmēta/mēģināta tikt aizklāta. Pēc zāles pieņemu ka tā tur orģināl iiespējams arī nav bijusi, vai arī ir pamatīgi apstrādāta.. Vispār, daudz pleķi redzami, vietāsk ur tādiem nevajadzētu būt.
Salome, tu izvērtē un piemini pārāk maz fototehnikas rādītājus ;-)
Kamerai (domājot spoguļkameru kategorijās) šajā visā ir principā mazākā nozīmē.
Savukārt, objektīviem fokusa attālums ir tikai viens aspekts.
Domājams, ka te ir jādomā par diafragmas atvēruma skaitļiem objektīvā.
Kas tas tev ir par 35mm objektīvu - kit vai kāds fiksētais?
Kāds ir f skaitlis?
BrightYellow, protams, es neorientējos šajās lietās, tāpēc jau diskusija! :) Man ir šis, f 1.8, teorētiski vajadzētu varēt taisīt arī tādas bildes kā tēmas pieteikumā.