ir interesanti arī vienkārši padomāt par dzīvi un pavērot citus cilvēkus, pabūt atmosfērā.
Tad kad parādījās tas komentārs par bāriem, gribēju tieši rakstīt par atmosfēras izbaudīšanu. Bet tā kā pats neapmeklēju tādas iestādes, neuzrakstīju.
Bet zināt ko esmu ievērojis? Tie, kuri ir klusie, noslēgtie viņiem paveras ekskluzīva iespēja: Pavērot no malas cilvēkus!
Es tā daru, tāpēc spēju ieraudzīt to, ko runīgie nespēj (parasti) - to, kas slēpjas dziļāk aiz cilvēka ārienes. To tā grūti noraksturot, bet pēc cilvēku izturēšanās, žestiem, acu skatiena ir bieži vien iespējams saprast kas tas par ''putnu''.
Un lielākā daļa cilvēku vienkārši nesaprot, ka kāds var negribēt runāt vai ka var patikt būt vienatnē.
Man pašam ir jāuzliek darbā maska un jāizliekas par aktīvu, komunikablu (savās robežās), jo tā pieklājas. Tā saucamais dzīves teātris, ko spēlēju.
Esmu liels fantazētājs, tāpēc strādājot laiku patīk savā prātā vis kaut ko fantazēt (fantastikas scenāriji, kas būtu ja notiktu tā un tamlīdzīgi) vai vnk kaut ko pa dzīvi pārdomāt. Bet toties citiem kolēģiem vajag pļāpāt, nākas pielāgoties.
Tāpat jaunākā māsa ilgus gadus stāstīja, ka neprecēšoties, bet pēdējos gadus pavisam ko citu runā:-P Bet, kad es aizvien saku, ka visticamāk neprecēšos (neuzskatu, ka ir jēga veidot attiecības ja otram tu līdz galam nevari atklāties, nesapratīs), tad pārmet man ka uz vecumu būšu vientuļš. Vientuļš cilvēks ir tikai tad, ja pats tāds vēlas. Man ir labi, kā ir:-)
Protams cilvēks ir būvēts tā kā cilvēcīgs kontakts tomēr ir nepieciešams, tāpēc ik pa laikam prasās ar kādu parunāt. Tāpēc, ja te kādai (-am) ir problēmas ar komunikāciju, tad iesaku darīt tā kā es. Atrodu kādu domubiedru (par man interesējošo) un šad tad reālajā dzīvē sazināmies. Tā ikdienas vajadzībām mierīgi pietiek ģimene, kolēģi, interneta forums. Man neprasās pēc īstiem draugiem (dzīves pieredze rāda, ka draugi mēdz arī nodot), bet pēc vnk cilvēciska kontakta gan.
Pats galvenais, ko man šis forums ar savu specifiku (kā Rvis teica ''sieviešu kolektīva'' sindromu) ir iemācījis: Būt par to, kas esi, necensties izlikties par to, kas tu esi. Par šādu atziņu paldies visām tām komentētajām, kas mani te apsaukāja:-)