Neuzskatu, ka justies labi vienatnē, ir kas slikts, tāpat arī neuzskatu, ka cilvēks nespēj iztikt bez komunikācijas ar citiem cilvēkiem. Ja vien ir atrasta sava komforta zona un pats cilvēks tajā jūtas apmierināts un laimīgs, tad tā nav nekāda problēma.
Es pati agrāk biju sabiedrības dvēsele. Ikdienā satikos ar daudz un dažādiem cilvēkiem, brīvo laiku pavadīju draugu kompānijās un, šķiet, nespēju nevienu dienu pavadīt neizejot no mājām. Nezinu kurā brīdī un kāpēc viss pēkšņi mainījās. Iespējams, es gluži vienkārši iemācījos ļoti labi justies arī esot viena. Nu jau aptuveni 2 gadus tā arī dzīvoju. Ar cilvēkiem (t.i. kolēģiem, paziņām) kontaktējos un neesmu noslēgta, taču ikdienā izvēlos laiku pavadīt viena. Jau doma vien par to, ka vajadzētu doties uz kādu ballīti vai šķirties no savas ikdienas rutīnas, mani dara dziļi nelaimīgu. Nekaunos atzīt to, ka man nav draugu. Laiks mainījis prioritātes un skatījumu uz to, kas ir īsta draudzība un kas ne. Iespējams, ir grūti atrast cilvēkus ar kuriem būtu kopīgs skatījums uz dzīvi. Iespējams, gluži vienkārši esmu tik ļoti pieradusi pie savas mazās pasaulītes, ka vairs nevēlos nevienu tajā ielaist iekšā. Vai tas man sagādā problēmas? Nē. Esmu tiešām laimīga mirkļos, kad esmu viena, kad visu savu laiku un enerģiju varu sniegt saviem hobijiem. Nekaunos viena aiziet uz bāru, pasēdēt parkā un palasīt grāmatu, nekaunos viena iet pastaigās, jo tieši savā sabiedrībā jūtos viskomfortablāk, ērtāk un labāk. Tāpēc varu teikt tikai vienu - ja pati jūties apmierināta ar savu dzīvi un ērti jūties arī bez citiem cilvēkiem sev apkārt, tad kas par to, ko saka citi! Svarīgi ir tikai tas, kā jūties Tu pati. Tas arī viss. :)