Tie nav instinkti. Instinkti vispār ir tikai 2 - vairošanās un izdzīvošanas. Viss pārējais ir pakārtots, tāpēc arī diskutējams.
Tie ir pamatinstinkti pie kuriem tad arī pieder jebkurš instinkts, caur kuriem tas izpaužas.
Pie vairošanās instinkta pieder gan ilglaicīga mīlestība, gan greizsirdība, gan vēlme pēc spēcīga un spējīga potenciālā bērna tēva vai nopietnas, mātišķas potenciālās bērna mātes.
Tāpat arī izdzīvošanas instinkts izpaužas caur bailēm, dusmām un citām emocijām.
Kādreiz varbūt lielāka nozīme bija fiziskajam spēkam, kad vajadzēja ģimeni barot ar fiziska darba rezultātiem, mūsdienās viens pats fiziskais spēks neko daudz nenozīmē. Lielāku lomu spēlē kaut kāds funktieris ar kuru vīrietis spēj nopelnīt līdzekļus. Ja kopā iet gan fiziskās, gan prāta spējas, gan kaut kāds morālais briedums un stabilitāte dzīvē - vispār ideāli.
Nevajag arī iekrist galējībās. 35-45 gadus vecs vīrietis nav 70 gadus vecs tētiņš. Manā paziņu lokā ir daudz vairāk sakarīgu, gudru, aktīvu, koptu un izskatīgu vīriešu šajā vecuma grupā, nekā starp tiem, kam 20-30. Varbūt man vienkārši nav paveicies ar paziņu loku ilgu gadu garumā, bet visi +/- 25 gadīgie, ko zinu, aizraujas ar datorspēlēm, nevar atrauties no dzerstiņiem un tusiņiem ar draugiem nogalēs, nezina paši, ko grib, utt. Tādu man vairāk gribas saukt par puikiņu, nekā vīrieti ar ko veidot attiecības.
20 gadīgu un 60 gadīgu vai 80 gadīgu es arī iztēloties kopā nevaru, bet mēs runājam par realitāti, nevis par kaut kādām galējībām, kuras ir vienā gadījumā no ntajiem tūkstošiem un kuras mums vienkārši labpatīkas vispārināt, lai iespaidīgāk izklausās.
Jebkurā gadījumā - katrs dzīvo savu dzīvi un nosodīt kādu tikai tāpēc, ka "ak, šausmas, es tā nevarētu", ir muļķīgi. Tu esi Tu ar savu pieredzi un jebkurš cits ir viņš pats - ar savējo.