Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kā pamosties?

Reitings 35
Reģ: 05.04.2015
Tieši tāds arī jautājums - kā pamosties no rīta? Esmu izteikta pūce, tādēļ loģiski, ka labāk vēlu iet gulēt un vēlu celties. Bet kā tomēr piecelties normālā laikā? 7.00, 8.00? Tad, kad nozvana visi modinātāji?
Esmu mēģinājusi gan ar laicīgu gulēt iešanu kaut ko panākt, gan modinātājiem - daudz, dažādos laikos, dažādiem skaļumiem, dažādiem signāliem -, gan ūdeni pie gultas, ko iedzert. Nekā. Es gluži vienkārši nepamostos tik tālu, lai nonāktu līdz normālai apziņai. Guļot izslēdzu modinātājus vai pat nepamostos :-D
Kādreiz strādāja, ja modinātāja signāls bija tāds pats, kā mans zvana signāls, tagad gan vairs ne. Jāmeklē citi varianti :-D
15.06.2016 00:26 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Vaitad Tu nevari uzlikt modinātājam tādu pašu signālu kā zvanam melodija? Ja tas palīdzēja.
Vēl variants mega skaļš modinātājs vai teiksim uzlikt, ka konkrētajā laikā ieslēdzas skaļa mūzika, agrāk vecāku mājās bija mūzikas atskaņotājs (aizmirsu kā pareizi sauc :D) un viņam bija tāda opcija, tad nevarēju nepiecelties haha
bet nu es gan parasti pieceļos, vnk noslēdzu nost modinātāju. man palīdz - vnk CELTIES. un viss. neatlikt. Vnk sliet savu pakaļu augšā. :D
15.06.2016 00:29 |

10 gadi
Reitings 1746
Reģ: 18.11.2009
uzliec modinātājam kādu pretīgu melodiju uz max. skaļumu un noliec kkur tālāk, ne pie pašas gultas. tad kad iesi noņemt, jau būsi piecēlusies kājās un varbūt būs vieglāk
15.06.2016 00:34 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Liec modinātāju citā istabas galā :)

Manuprāt, ar laiku pat skaistākā modinātāja mūzika kļūst riebīga ausīm :D
15.06.2016 00:42 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Pienākumi pret citiem cilvēkiem tevi nemotivē? Skola, darbs, piemēram? Vispār, cik tev ir gadu? Vecumam ir diezgan liela nozīmē bioritmos - jaunākiem cilvēkiem tas pūcīgums mēdz būt brīžiem dramatisks:-P
15.06.2016 00:44 |

Reitings 35
Vaitad Tu nevari uzlikt modinātājam tādu pašu signālu kā zvanam melodija? Ja tas palīdzēja.

Tagad esmu iemanījusies ignorēt arī to :D

Vispār, cik tev ir gadu? Vecumam ir diezgan liela nozīmē bioritmos - jaunākiem cilvēkiem tas pūcīgums mēdz būt brīžiem dramatisks.

Drīz būs 20, so šis pat varētu kaut ko izskaidrot

Bet vispār savādi mazliet, jo tad, kad tiešām vajag piecelties un ir nav neviena, kurš pamodinās, tad es pamostos kaut kā. Kad vienkārši bez sevišķa iemesla izdomāju, ka gribētu piecelties agrāk nekā parasti, nenogulēt visu dienu un tā, vai kad ir kāds, kurš pamodinās, tad gan piecelšanās ir vairāk nekā problemātiska. Kas tā par zemapziņas maģiju? :D
15.06.2016 00:52 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Nu, 20 gadu vecumā es arī knapi varēju pieslieties kājās uz darbu/skolu un visproduktīvākās stundas bija vēlu naktīs. Tagad, pēc 30, ja jāceļas uz darbu, tad nav problēmu piecelties 6 no rīta, bet, ja nav jāceļas "ne uz ko", tad ātrāk par 10 tāpat reti sanāk :-P Es stipri pārspīlētu, ja teiktu, ka man ir kontrole pār maniem miega traucējumiem, bet nav arī tik traki. Stipri pozitīvu iespaidu uz miega kvalitāti un labu mošanos atstāj fiziskās aktivitātes, vēlams svaigā gaisā un atturēšanās no garšīgā vīna vakarā (t)
15.06.2016 01:01 |

Reitings 385
Reģ: 14.06.2015
Jā, tas pats ieteikums nolikt modinātāju otrā istabas galā, vajadzētu kaut mazliet palīdzēt. Man vismaz palīdz, ja izbāžu kājas no siltas segas ārpusē vai nolieku uz grīdas vēsumā, tas dod kaut cik možumu. Izklausād dumji, bet palīdz. :-D
15.06.2016 01:04 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
jo tad, kad tiešām vajag piecelties un ir nav neviena, kurš pamodinās, tad es pamostos kaut kā. Kad vienkārši bez sevišķa iemesla izdomāju, ka gribētu piecelties agrāk nekā parasti, nenogulēt visu dienu un tā, vai kad ir kāds, kurš pamodinās, tad gan piecelšanās ir vairāk nekā problemātiska. Kas tā par zemapziņas maģiju?

tieši šajā sakarā, ko saki.. esmu lasījusi, ka grūti ir piecelties tad, ja nav mērķis kādēļ celties. piemēram, ja Tu kaut ko ļoti satraucošu gaidi.. piemēram ceļojumu. vaitad grūti būs piecelties? vai kādu superīgu pasākumu, parasti tad ir daudz vieglāk piecelties nekā tad, ja jādodas uz skolu, uz darbu (īpaši, ja darbs nepatīk)... tā kā var padomāt arī par šo - kā dēļ ir vērts celties? atrast to :)

bet piekrītu arī NordicBelle daļēji par vecumu.. ar laiku tas kaut cik ir uzlabojies, es tik to saistītu ar rakstura stingrību, kas palielinās :D
15.06.2016 01:22 |

Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Uj, kā es saprotu. Vienīgais, kas man kādu laiku palīdzēja- modinātāja app's, kurš nebeidz skanēt, kamēr nav izpildīti uzdevumi, kas aizņem vismaz pāris min. Viņu nekā savādāk nevarēja izslēgt, un tās bija vienīgais veids, kā varēju pamosties. Līdz brīdim pāris dienas atpakaļ, kad sapratu, kā viņu tomēr var izslēgt. :D :D tagad es arī nezinu ko darīt.
15.06.2016 01:31 |

Reitings 35
tā, ieinstalēju arī kaut kādu waking app'u ar uzdevumiem. jācer uz to labāko :D
15.06.2016 01:56 |

Reitings 125
Reģ: 01.07.2014
Tāds neveselīgais variants, ko no savas pieredzes varu ieteikt - regulāri dienā būt spriedzītē, stress, garīgā slodze, liela atbildības un apzinības sajūta... Tici man, pamošanās garantēta būs katru dienu ap 4 vai 5 no rīta. :) Man jau tā ir pusgadu.
*Protams, neņem to nopietni, nevienam ko tādu nenovēlu. Izbaudi, ka Tu vari gulēt ilgi un cieši.
15.06.2016 06:59 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Expression, tie ir miega traucējumi, tā nav norma. Vnk ej un celies augšā. (t) Kas tur var būt tik sarežģīts? Tiešām, tev nav ne skola, ne darbs jāapmeklē?
15.06.2016 07:34 |

Reitings 16391
regulāri dienā būt spriedzītē, stress, garīgā slodze, liela atbildības un apzinības sajūta... Tici man, pamošanās garantēta būs katru dienu ap 4 vai 5 no rīta.
Patiesi! :)
15.06.2016 07:36 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nopērc CAT telefonu un uzliec gaiļa dziedāšanu lai skan. Ja izslēgt neizslēgsi, tad vismaz ar zābaku mēģināsi mest. Tā skaņa tiem telefoniem ir tāda kas paredzēta lai dzirdētu skaļos apstākļos, līdz ar to modinātāja skaņa man acis atrauj vaļā jau pirmajā sekundē kā sāk skanēt :D

Man vieglāk celties bija tad kad cēlos stundu ātrāk nekā parasti un dodot ķermenim laiku lēnām, bez steigas pamosties. Paēdot brokastis, paklausoties mūziku, padomājot utt. Ja tā pierod, tad piecelties pat liekas vieglāk.
15.06.2016 07:44 |

Reitings 16391
Manuprāt arī darba diena kļūst produktīvāka, ja cilvēks ir pamodies agrāk, izbaudījis dušu, mierīgā garā uzvārījis kafiju vai tēju, paēdis, padarījis kaut ko savam priekam un labsajūtai.. un tikai tad dodas ikdienas gaitās :)
15.06.2016 07:52 |

Reitings 1126
Reģ: 09.04.2016
līdz ar to modinātāja skaņa man acis atrauj vaļā jau pirmajā sekundē kā sāk skanēt

Oj, man arī tā ir bijis. Kādu nedēļu nodzīvoju ar tādu zvana signālu, kurš katru rītu lika man sabīties, bet tad nomainīju, jo apriebās katru rītu lekt augšā tā, it kā tikko karš būtu izziņots. :D
15.06.2016 08:14 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Adventi Es gan tieši tādus paturētu, jo modinātājs jau tam arī ir domāts - lai ātrāk pamostos :D
Bet man vairāk traucēja tā pat uzbāzīgā skaņas kvalitāte, nekā pati skaņa.

Smieklīgāk bija kad man bija uzlikta mierīgāka melodija modinātājam. Es rītos nevis pamodos kad sāka skanēt, bet gan sāku sapņot un fonā līdzi sapnim skanēja šī jaukā mūzika :D
15.06.2016 08:25 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Man, gluži tāpat kā cormeum, diena ir produktīvāka, ja lēnā garā pieceļos, izdzeru kafiju, paēdu brokastis un sataisos.... un varu celties 11 no rīta :D

Esmu megapūce, bet, paldies Dievam, modinātājus gan vienmēr dzirdu. Tik pāris reižu dzīvē esmu nospiedusi un aizgulējusies :D

Par stresu runājot - jā. Pēdējos mēnešos es katru rītu ceļos augšā ar tādu trauksmes sajūtu, ka jau jāskrien, jātaisās. Tad paskatos pulkstenī - četri vai pieci no rīta. Un tā gandrīz katru rītu. Bet eju atpakaļ gulēt :D
15.06.2016 08:31 |

Reitings 949
Reģ: 03.02.2016
Uzliec uz skaļāko pašu riebīgāko, skaļāko dziesmu kā modinātāja zvanu, ik pēc 2-3 minūtēm, un noliec otrā istabas galā. Tev būs jāceļas lai izslēgtu, ja nu tu iesi atpakaļ gulēt, tad tikko sāksi iemigt, jau atkal būs jāceļas un jāiet slēgt to briesmoni ārā :)
Esmu tā darījusi, nostrādāja :-D
15.06.2016 13:51 |

Reitings 734
Reģ: 13.02.2014
Noliec katlu istabas vidū un telefonu ieliec katlā. Kad no rīta katlā bļaus un vibrēs, aši izleksi no gultas. Un trobelis būs tāds, ka pamodīsies arī tempos :D
Man savulaik bija aplikācija telefonā kā modinātājs, kurš reizes 10 no spēka jākrata (telefons jākrata) un tikai tad modinātājs izslēdzas. Kamēr kratu, esmu jau pamodusies :D
15.06.2016 13:55 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits