Es arī sastādu ēdienkarti nedēļai un pasūtu produktus ar piegādi uz mājām. Ērti, bez stresa un ietaupot laiku un naudu.
Vakariņu ideju trūkums un vienveidība nav saistīta ar nedēļas plānu - internetā ir milzums recepšu, ko iespējams variēt un saplānot tā, lai būtu dažādība un tas nemaksātu kaudzi naudas. Piemēram, šonedēļ:
1. Kāpostu tīteņi (jāpērk rīsi, maltā gaļa, kāposti, tomāti, paprika)
2. Cūkgaļas stir-fry ar nūdelēm (cūkgaļa, kāposti, paprika, brokoļi, zaļās pupiņas, burkāni, nūdeles)
3. Vistas gaļas plovs (rīsi, vistas gaļa, burkāni, tomāti)
4. Moo-shoo cūkgaļa ar olu rīsiem (cūkgaļa, rīsi, olas, sēnes, kāposti, puravi)
5. Vistas gaļas tako (tortillas, vista, tomāti, kāposti)
Sesdien, svētdien ēdam ārpus mājas / pasūtam ēdienu uz mājās / ēdam pelmeņus - man ir brīvdienas un es atsakos iet virtuvē 8-)
Kā redzams, produkti atkārtojas, bet ēdienkarte nav vienveidīga. Garšvielas utml. nenorādīju, jo tās ir tās lietas, kas vienmēr ir mājās - eļļa, sojas mērce, dažādas garšvielas, tomātu pasta utt. Galvenais izrēķināt, cik daudz jāpērk konkrētais produkts, lai nekas nepaliktu pāri. Ja kaut kas paliek pāri piektdienā vai sestdienā uztaisu sacepumu/ mega stir-fry / zupu, kurā tiek salikti visi iespējamie dārzeņu pārpalikumi. :-D