Darbs veikalā (kā dabūt?)

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Tā kā šeit ir 99,9% sievietes un kā zināms tad tirdzniecībā lielākoties strādā tieši sievietes, tad prasu tādu lietu: Kā lai dabū darbu veikalā? Nerunāju par pārtikas lielveikaliem, bet normālu veikalu.

Sūtu CV ar motivācijas vēstulēm...ir bijuši piedāvājumi, bet bērnu preču veikalos un pie svaigās pārtikas negribas līst. Jā, ir sliktas krievu valodas zināšanas, bet veikaliem vajag tak darbiniekus. Kāpēc tad pat uz intervijām neaicina ja ir tāds darbinieku trūkums?

Es vel saprastu, ja man nebūtu nekādas pieredzes, bet neliela tak ir un es skaidri tak rakstu, ka meklēju pastāvīgu darbu, tātad ar mani var rēķināties. Ir pat ieteikuma vēstule (raksturojums) no šī brīža darbavietas, bet nekā.

Tātad gribu zināt vai ir jēga nest CV/motivācijas vēstules pa taisno uz veikaliem nevis sūtīt pa e-pastu?
08.06.2016 15:26 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Krūzā un Depo vislaik meklē darbiniekus, cik manīts. Kāpēc nemēğini tur?
08.06.2016 21:11 |

Reitings 1584
Krūzā? Mazāka alga par šībrīža + krievu midzenis cik zinu.

Depo. Ir sūtīts. Tuvākajā neņēma, bet tur kur aicināja man pārāk tālu sanāk (Berģi) + teiksim tā...hm kā lai tā pasaka. Man ir veselības problēmas ar muguru + mana miesasbūve nav piemērota lielu smagumu celšanai. Visticamāk kārtojot OVP, nemaz man neļautu strādāt būvniecības veikalā...
08.06.2016 21:16 |

Reitings 803
Reģ: 15.12.2015
Ja zini angļu valodu, ej uz kādu kazino par krupjē. darbs viegls, nekādu gudrību nevajag un maksā arī labi.
08.06.2016 21:20 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Kāpēc neizej kādus kursus, kas dotu plašākas darba iespējas? Piem., santehniķa kursus, vai ko tādu, tad var strādāt kā pašnodarbinātais, pelnīt vairāk.
Krievu val.arī var apgūt.
08.06.2016 21:23 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Bet kur probleema nedaudz labaak apguut krievu valodu???
08.06.2016 21:23 |

Reitings 1584
:D

Neturpināsim šo tēmu. Ok;-) Nav ko te naidoties. taisīju tēmu, jo domāju, ka zin kādu labu veidu, kā efektīgi dabūt darbu veikalā. Dažas labas lietas uzzināju. Paldies par to, bet ja sākas ka jāmācas krievu valoda, tad labāk izbeigt šo diskusiju.

Visiem veiksmi!
08.06.2016 21:29 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Paldies par to, bet ja sākas ka jāmācas krievu valoda, tad labāk izbeigt šo diskusiju.

Ak, mans Dievs. Tik cimperlīgs, kā jaunkundze. Un nesaku, ka jāmācas, bet nedaudz basic lietas jāpamācas sevis dēļ, ne jau manis dēļ.
Bet nu Tev taisnība - darbu nevari atrast Tu, darīšana ir Tava. Un pēc Tavas attieksmes jau sapratu, kāpēc nemācies krievu valodu. Domāju, pārpratu, bet nē.

Un neņem visu tik ļoti pie sirds, nervu šūnas neatjaunojas
08.06.2016 21:48 |

Reitings 1584
meksikanka jauku vakaru arī tev (saproti kā gribi) ;-)
08.06.2016 22:08 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Vai tiešām ir tik nenormāli grūti iemācīties krievu valodu viduvējas sarunvalodas līmenī? Ja Tev nav augstākā izglītība, specifiskas zināšanas specifiskā jomā vai liela vēlme un spēja strādāt smagu fizisku darbu, Tu gribi darbu veikalā, vai tiešām nevar iziet intensīvos krievu valodas kursus? Tas nav nekāds kosmoss, nav jau doktora grāds fizikā. Es savā dzīvē esmu mācījusies 5 svešvalodas, pie visa tā es esmu eksaktā tipa cilvēks (saucamā cipargalva).
Es domāju, ka darbu apģērbu veikalā var atrast nedēļas laikā, ja zina krievu valodu. Ja nezina - vai nu veiksme, vai cita veida darbs.
09.06.2016 01:21 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Paldies par to, bet ja sākas ka jāmācas krievu valoda, tad labāk izbeigt šo diskusiju.

Vispār es arī piekrītu šim. Nekādā veidā negribu sākt kašķi vai izsaukt uz sevi agresiju, taču arī uzskatu, ka ir aplami latviešu jaunietim tagad sēdēt un mācīties svešvalodu tikai tāpēc, ka ir klienti, kuri gadu desmitiem te dzīvojot, nespēj saprast latviešu valodu. Ja runa ietu par ES valodu - t.i. par angļu valodu - tad es spētu saprast un arī teiktu, lai iet un mācās. Par krievu... Jā, protams, valodas zināt ir labi, bet tad labāk pameklēt darbu, kurā šī valoda nav nepieciešama, nevis sēdēt un zubrīt valodu, lai saprastos ar tiem, kuri savukārt nekad nav vēlējušies iezubrīt tās valsts, kurā atrodas, valodu. Tas būtu aptuveni tas pats, ja man tagad pateiktu, ka paralēli angļu valodai, kurā sarunājos ikdienā, man jāsāk mācīties, piemēram, poļu valoda, jo, redz, Anglijā ir daudz poļu, kuri mani nespēj saprast, ja runāju angliski.

Ja par tēmu. Es arī neesmu komunikabla. Galīgi ne. Man vispār nepatīk ar cilvēkiem runāt. :D Bet nu tas, ka nesu CV personīgi, palīdzēja. Toreiz kaut kā pārkāpu pāri savai kautrībai, jo zināju, ka tas var nest panākumus. Tā arī notika. Tāpēc iesaku mest kaunu pie malas un iet pašam. ;)
09.06.2016 01:26 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Var jau ieteikt nemācīties krievu valodu un nedabūt darbu. Es arī darbā ņemu tikai tos, kas zina krievu valodu, jo pretējā gadījumā man ir a) čakars un galvassāpes, b) papildus izmaksas tulkiem, bet tā jau katra paša izvēle, var nenākt strādāt, var nemācīties valodu, var nākt strādāt un bez problēmām pelnīt 4-ciparīgu algu, as you wish. Piemēram, manā darbā sanāk saskarsme ar nerezidentiem, Ukrainas, Baltkrievijas, Krievijas pilsoņiem.
09.06.2016 01:37 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Daenerys1, protams, piekrītu Tev! Darbā, kur ir vajadzīgas krievu valodas zināšanas, darbinieks, kurš tās nepieprot, darba devējam ir tikai galvassāpes. Savā komentārā es vairāk runāju par tādiem.. darbiem, kuros var arī iztikt bez ļoti labām valodas zināšanām. Tajos pašos veikalos saskarsme ar klientu nereti ir tik neliela, ka to valodu zināt tā īsti nav vajadzība. Protams, ja runa ietu par uzņēmumiem, kuros darīšana ir arī ar cilvēkiem, kuri nedzīvo Latvijā, es uzreiz ieteiktu apgūt valodu. Tajā pašā kategorijā var ievietot arī viesnīcas, piemēram. Mans komentārs vairāk bija balstīts uz to, ka tad, ja puisis vēlas strādāt kādā mazā apģērbu veikaliņā, tās valodas prasmes nav tik būtiskas, kā, piemēram, lidostā. Nu tas tikai kā piemērs.
:)
09.06.2016 01:52 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Nu LV bez krievu valodas vai pamatzinasanam ir grutak dabut darbu. Prieksroka bus tiem kas kr valodu labak parzin vismaz LV robezas.
09.06.2016 02:00 |

Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
uzskatu, ka ir aplami latviešu jaunietim tagad sēdēt un mācīties svešvalodu tikai tāpēc, ka ir klienti, kuri gadu desmitiem te dzīvojot, nespēj saprast latviešu valodu. Ja runa ietu par ES valodu - t.i. par angļu valodu - tad es spētu saprast un arī teiktu, lai iet un mācās.

Es kā cilvēks, kurš dzimis nu jau brīvā Latvijā un visu savu līdzšinējo mūžu nodzīvojis pilsētā, kurā ir viens no mazākajiem krievvalodīgo īpastvariem Latvijā, loģiski, krievu valodu neprotu un arī neuzskatu, ka man tagad speciāli būtu jāapmeklē valodu kursi, lai to iemācītos. Jā, ir derīgi zināt valodas un ļoti forši, ka tās var iemācīties, atrodoties vidē, kurā to valodu var dzirdēt. Dzīvotu es visu mūžu Purvciemā, piemēram, gan jau prastu runāt krieviski. Nu gadījies ir tā, ka man nav bijusi iespēja to iemācīties, taču speciāli mācīties ( ja to nepieprasa darba specifika, kā jau te minēja, bīdod biznesu, piemēram, ar krievu klientiem) man liekas muļķīgi.
09.06.2016 02:12 |

Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Muļķīgi ir bez specifiskām zināšanām, pieredzes un valodu zināšanām gausties par to, ka neņem labāk apmaksātā darbā.

Es tiku darbā bez pieredzes un izglītības attiecīgajā sfērā, bet ar elementārām krievu/angļu valodas zināšanām, lai sazinātos ar kolēģiem kaimiņvalstīs( ne Krievijā). Jā, ir cilvēki leišos vecumā 30+, kas nezin angļu valodu tik labi, bet spēj sazināties krieviski.
P.s. Krievu valodu gan arī iemācījos strādājot padsmit gados veikalā, nevis kursos vai Purvciemā).
09.06.2016 13:54 |

Reitings 1584
Ok, ja pašas sākāt.

1) Vai tiešām es te izpaudu rajonu no kurienes nāku? Ļoti neapdomīgi no manas puses:-O
2) Vai spējat aizdomāties, ka ir cilvēki, kam valodas nepadodas? Es tāds esmu.
3) Esmu dzimis audzis brīvā Latvijā. Mācījies latviešu skolā, draugi/paziņas latviski runājoši (pamatskolā klasē bija 3-4 latviski runājošie krievi). Ar urlām, kas te apkārtnē man nav pa ceļam.
4) Esmu nacionālpatriots (nejaukt ar nacionālradikālismu), kas nozīmē, ka es lepojos, ka esmu latvietis un nāku no Latvijas. par latviju esmu gatavs atdot dzīvību, ja austrumu naidnieks te iebruktu tā kā izdarīja Gruzijā un Ukrainā.
Tā rezultātā es neuzskatu, ka man būtu jāzina krievu valoda, jo šī ir mana dzimtene, mana valsts. Lielākā daļa krievi tomēr ir iebraucēji, kuriem jāpielāgojas man (pamatiedzīvotājam (nejaukt ar to trako ķēniņieni:-D )) nevis otrādi.
5) Es ikdienā pietiekoši bieži saskaros ar negatīvu attieksmi dēļ tā kā nerunāju krieviski. Tāpat profenē kad gāju, tad latvieši manā kursā bija mazākumā (sākumā) un tie Ušakova atbalstītāji treniņbiksēs regulāri lamāja Latviju un latviešu valodu. Mani par fašistu sauca un tamlīdzīgi.

Pasakiet kāpēc man jāizpatīk šādiem klientiem, kā dažiem no mana bijušā kursa? Tā būtu pazemošanās!

6) Daenerys1 es esmu lasījis vecās tēmas kur par šo lietu tiek diskutēts. Zinu tavu nostāju. Man ir pretējs viedoklis.
Vari pateikt vienu lietu: Kāpēc tavi ārzemju klienti nezina starptautisko valodu - angļu? Nesanāk tā jocīgi, ka latvietim jāzina gan angļu, gan krievu, bet krieviski runājošam (ārzemniekam) tikai krievu?

7) Kāpēc ar krievu tūristiem es nevarētu sazināties angliski? Man ir gadījuma, kad bez problēmām ar krievu tūristiem sazinos angļu valodā.
Jā, zinu slikti, bet lauzīti spēju runāt. Parasti izvēlos klusēt un aizvest pie prasītās preces. Grūtāk ir, ja jautā kaut ko specifisku, kam nezinu tulkojumu. Bet ir sagadījies tā ka pieminētajiem apģērbiem zinu daudz angļu vārdiņus :D
8) Ir sagadījies tā ka pieminēto lietuviešu valodu es saprotu labāk par krievu(l)
Interneta vidē komunicēju ar leišiem angļu/leišu/latviešu valodas apkopojumā. Saprotamies diezgan labi.
9) Ophelia vari ieteikt kādu veikalus kuros būtu reāli aizejot ar CV dabūt darbu. Vispār pie kā tur jāgriežas, pie pārdevējas-kasieres?

10) Šīs tēmas iespaidā atcerējos. Bija te tāda Laimes meita (laikam). 100% šajos jautājumos varu viņai piekrist. Vairāk tādus cilvēkus kā viņa:-)

Un uz beigām istāstīšu tādu lietu, ka man šodien zvana telefons. paceļu, tur sāk krieviski bērt kaut ko. Saprotu vārdu rabota (darbs/strādāt). Beidz runāt. Atvainojos un saku, ka nesapratu. Un ko man atbild pa krieviski: Es nesaprotu latviešu valodu:-D Ar to arī saruna cauri. Tas jums pārdomām.
09.06.2016 21:32 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Zini, man krievu valoda ir otrā dzimtā valoda. Taču es tiešām nekad neesmu saskārusies savās ikdienas gaitās ar urlām vai cilvēkiem, kas reāli neko nesaprot latviski. Tāpēc nezinu uz kādas tik ļoti apbižotas planētas tu dzīvo, ka tev visi apkārt ir urlas un ūberkrievi, kuri neko nejēdz tev latviski pateikt... Varbūt problēma vnk tavā nostājā un uzskatā, ka ar savu superīgo latviešu valodu esi pārāks par tiem, kuriem ir vājas zināšanas tajā lietā?... Te nav ar ko lepoties! Zini latviešu valodu? Malacis! Negribi zināt krievu valodu? Nu tad i nezini un beidz attaisnoties.

Otra lieta, tu gribi būt pārdevējs. Nu nav tas nekas dižs! Jā, darbs kaunu nedara, bet nedaudz piebremzē savu jaunības bravūru. Tu esi visai parasts puika. Nevienu neinteresē tavas ambīcijas, tavi uzskati par krieviem, tava dzimtenes mīlestība un tava izgāšanās H&M veikalā...
Tu centies būt konstruktīvs un visiem atbildēt pēc nopelniem... Bet zini, visiem ir vienalga pa lielam. Tās ir tavas problēmas. Tu nevari atrast darbu, nevis kāds no diskusijas dalībniekiem. ;-)

Nedaudz izplūdu.. Bet gribēju vnk pateikt, ka man arvien vairāk šķiet, ka problēma slēpjas tavā CV un tavā uzvedībā intervijas laikā. Ceru, ka spēsi izprast savas kļūdas, laboties un atrast savu sapņu darbu veikalā. ;-)
09.06.2016 21:53 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nereti darbavietās obligāta prasība ir arī angļu valodas zināšanas... kāpēc par to neviens necepās? :D :D :D
09.06.2016 22:00 |

Reitings 10
Reģ: 10.04.2016
Tāpēc, ka te nav 50 gadus dzīvojoši angļi, kas pa šo laiku nejēdz iemācīties latviski?
09.06.2016 22:03 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Jo angļu valodu zināt ir kruta, bet krievu valodu zināt, nozīmē draudzēties ar okupantiem... :-D
09.06.2016 22:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits