Ok, ja pašas sākāt.
1) Vai tiešām es te izpaudu rajonu no kurienes nāku? Ļoti neapdomīgi no manas puses:-O
2) Vai spējat aizdomāties, ka ir cilvēki, kam valodas nepadodas? Es tāds esmu.
3) Esmu dzimis audzis brīvā Latvijā. Mācījies latviešu skolā, draugi/paziņas latviski runājoši (pamatskolā klasē bija 3-4 latviski runājošie krievi). Ar urlām, kas te apkārtnē man nav pa ceļam.
4) Esmu nacionālpatriots (nejaukt ar nacionālradikālismu), kas nozīmē, ka es lepojos, ka esmu latvietis un nāku no Latvijas. par latviju esmu gatavs atdot dzīvību, ja austrumu naidnieks te iebruktu tā kā izdarīja Gruzijā un Ukrainā.
Tā rezultātā es neuzskatu, ka man būtu jāzina krievu valoda, jo šī ir mana dzimtene, mana valsts. Lielākā daļa krievi tomēr ir iebraucēji, kuriem jāpielāgojas man (pamatiedzīvotājam (nejaukt ar to trako ķēniņieni:-D )) nevis otrādi.
5) Es ikdienā pietiekoši bieži saskaros ar negatīvu attieksmi dēļ tā kā nerunāju krieviski. Tāpat profenē kad gāju, tad latvieši manā kursā bija mazākumā (sākumā) un tie Ušakova atbalstītāji treniņbiksēs regulāri lamāja Latviju un latviešu valodu. Mani par fašistu sauca un tamlīdzīgi.
Pasakiet kāpēc man jāizpatīk šādiem klientiem, kā dažiem no mana bijušā kursa? Tā būtu pazemošanās!
6) Daenerys1 es esmu lasījis vecās tēmas kur par šo lietu tiek diskutēts. Zinu tavu nostāju. Man ir pretējs viedoklis.
Vari pateikt vienu lietu: Kāpēc tavi ārzemju klienti nezina starptautisko valodu - angļu? Nesanāk tā jocīgi, ka latvietim jāzina gan angļu, gan krievu, bet krieviski runājošam (ārzemniekam) tikai krievu?
7) Kāpēc ar krievu tūristiem es nevarētu sazināties angliski? Man ir gadījuma, kad bez problēmām ar krievu tūristiem sazinos angļu valodā.
Jā, zinu slikti, bet lauzīti spēju runāt. Parasti izvēlos klusēt un aizvest pie prasītās preces. Grūtāk ir, ja jautā kaut ko specifisku, kam nezinu tulkojumu. Bet ir sagadījies tā ka pieminētajiem apģērbiem zinu daudz angļu vārdiņus :D
8) Ir sagadījies tā ka pieminēto lietuviešu valodu es saprotu labāk par krievu(l)
Interneta vidē komunicēju ar leišiem angļu/leišu/latviešu valodas apkopojumā. Saprotamies diezgan labi.
9) Ophelia vari ieteikt kādu veikalus kuros būtu reāli aizejot ar CV dabūt darbu. Vispār pie kā tur jāgriežas, pie pārdevējas-kasieres?
10) Šīs tēmas iespaidā atcerējos. Bija te tāda Laimes meita (laikam). 100% šajos jautājumos varu viņai piekrist. Vairāk tādus cilvēkus kā viņa:-)
Un uz beigām istāstīšu tādu lietu, ka man šodien zvana telefons. paceļu, tur sāk krieviski bērt kaut ko. Saprotu vārdu rabota (darbs/strādāt). Beidz runāt. Atvainojos un saku, ka nesapratu. Un ko man atbild pa krieviski: Es nesaprotu latviešu valodu:-D Ar to arī saruna cauri. Tas jums pārdomām.