draudzene ar stāžu

Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Pēdējā laikā sasāpējusies viena lieta. Esmu attiecībās teju 8 gadus- iepazināmies jauni (17 gados), šobrīd abiem 25 gadi, 5 gadus dzīvojam kopā, esam pabeiguši augstskolas, iekārtojušies labos,stabilos darbos, pastāvìga,laba dzīvesvieta ir (pagaidām tik īrējam,jo krājam iemaksai). Vārdu sakot,nekā mums netrūkst tìri sadzìviski. BET, pēdējo pusgadu mani patiešām nomāc domas, kāpēc mēs neprecamies!? Ir pienācis tas brìdis,kad prasās pēc nākamās attiecìbu stadijas. Negribas vīrietim to uzspiest vai izdīkt, pa jokam pie attiecìgās tēmas esmu izmetusi tekstus: "nu kad mēs precēsimies?" Utt. Protams, šādus jautājumus adresē arī citi. Viņam tik viena atbilde-nu kaut kad jau vajadzētu. Tomēr man ir sajùta,ka viņam to negribas vai ir bail, jo, kă pats reiz izteicās, viņam darba biedri saka, ka sievietes pēc kāzām dikti mainoties. Brīžiem liekas,ka varbùt es tomēr neesmu tā" īstā"?
Tas ir stulbi, bet es savā galvā esmu devusi termiņu-līdz 8. gadadienai (kas ir pēc mēneša) un ja tad nesagaidìšu kādu bildinājumu-kravāšu mantas. Tas ir dīvaini, jo pa lielam jau viss attiecībās ir kārtībā- dzīvojam saticìgi, ir kopīgas intereses, kopīgi draugi, cieņa vienam pret otru. Kaisle gan norimusi, sekss ir aptuveni 1x nedēļā un ir pienācis tas brīdis,kad arī man attiecības negribas vairs atsvaidzināt, jo no drauga puses atbildes nav, ne kādu aktivităšu organizēšanā, ne kur citur no viņa puses nejūtu iniciatīvu.
Kādi ir jūsu viedokļi, ieteikumi, pieredze? Vai ir vērts no tik ilgām attiecìbām mesties prom, kaut gan jùtu, ka vēl mīlam viens otru, vai arī gaidìt to mistisko brìdi, kad viņš beidzot sadūšosies apliecināt,ka esmu tā, ar kuru pavadīt dzìvi?
Piedotiet par palagu:-D
07.06.2016 21:48 |

Reitings 605
Apple_pie, apzinos, ka viņš nav organizētājs, tāpēc jau iniciatīvu uzņemos es, jo savādāk nekad nekur neaizbrauktu:-D
Bet vai arī man būtu kāzas jāorganizē, piežmiedzot vīrieti pie sienas? Ja viņš zina, ka es to vēlos, bet par savām vēlmēm nekad normāli neatbild? Te jau tiešām vairs nav būtiski, vai tas notiek nākamgad vai aiznākam, bet es zinu vnk, vai man to gaidīt vai nē. Negribu gaidìt vēl gadiem ilgi. Un ja nu viņš nenobriest nekad?
07.06.2016 23:38 |

Reitings 285
Reģ: 29.01.2009
Šķirties tikai tāpēc, ka gredzens nav pirkstā noteiktā datumā būtu visai drastiski... Pie tam, ja otrā puse ir svētā neziņā par šo ultimātu tavā galvā. ;-) Nerunājot par to, ka tā izpostīt labas attiecības, kurās jau vesels puds sāls kopā izēsts, būtu muļķīgi.
Kas man šai situācijā izklausās pats trakākais ir tas, ka jūs esat nopietns pāris ar stāžu, bet jums nav kopīgu sarunu par nākotni, līdz ar to arī nav plāna un kopīgas vīzijas (lielos virzienos) par nākotni. Izklausās, ka tu nezini kāds ir viņa viedoklis par precēšanos, bērniem, pienākumu sadali ģimenē, utml. Varu iedomāties, ka tāpēc tev ir ļoti grūti dzīvot neziņā, viņam uzticēties un ieguldīt enerģiju un līdzekļus kopīgu nākotnes projektu veidošanā. Manuprāt viņa nevēlēšanās runāt par nākotni un izvairīšanās no atbildēm ir pati lielākā problēma.
Tu jau savu draugu pazīsti vislabāk, un zini kā likt viņam saprast, ka tu šo domā pavisam nopietni - jums ir kārtīgi jāizrunājas un viņam ir jāsāk atklāt savas domas.
07.06.2016 23:45 |

Reitings 605
Kopš pārtraucu dzert hormonālo veselības dēļ, viņš vienreiz izteicăs, ka nu nebūtu jau nekāda trağēdija, ja bēbis gadītos, tomēr esmu vecmodīga savos uzskatos un domāju, ka bērnam jādzimst laulìbā. Tāda apzināta bērnu radīšana mums ir tabu:-D uz manu teikumu, ka bērnu vrb gribētu 2 gadu laikā, viņš tik pašķobìja muti. Bet vispār traki, es bez maz vai baidos vìrietim to visu tiešā tekstā pajautāt, jo nevēlos nobiedēt viņu(t)
07.06.2016 23:51 |

Reitings 605
Martha, tu , šķiet, visu uzrakstìji pilnīgi precìzi!
07.06.2016 23:53 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Jā, Martha tiešām labi pateica. Pārim ar tik ilgu kopdzīvi tomēr vajadzētu izrunāt nākotnes plānus. Bet nevis: "Kad tu mani precēsi?" Drīzāk: "Ko tu domā par laulībām/bērniem/utt? Vai tas ietilpst tavos nākotnes plānos? Vai redzi šo nākotni kopā ar mani?"
08.06.2016 00:05 |

Reitings 285
Ja vīrieti var aizbaidīt elementāra saruna par kopīgas nākotnes plānošanu, vai tad viņu neaizbaidītu grūtnieces garastāvokļa maiņas, dzemdību prieki un bezmiega naktis ar mazu zīdaini? Man bieži šķiet, ka mēs sievietes savus vīriešus novērtējam par zemu! :)
Iespējams, ka viņs uzskata, ka jums ir par agru precēties, ka vēl jābauda dzīve, varbūt viņam ir kaut kāda aizture/negatīva pieredze/aizspriedumi saistībā ar laulībām un ģimeni, bet to jau tu nevari zināt pirms viņš nav sācis runāt par to, ko tad viņš īsti vēlas. Pagaidām šī ir tikai zīlēšana kafijas biezumos.
Ja tu nesadūšosies uzzināt atbildes uz tevi interesējošajiem jautājumiem, ļoti iespējams, ka tava neapmierinātība un nedrošības sajūta var izpausties zāģēšanas un kašķēšanās tieksmē, jo redzēsi viņu tieši no tās negatīvās puses. Tas savukārt var ēst attiecības no otra gala.
Skaidrībai par pamatvērtībām kopdzīvē tomēr ir jābūt.
08.06.2016 00:15 |

Reitings 638
bet tev gribas tikai preceties, but precetai un bernu un savu ipasumu!?

neesat domajusi par kadu garaku celojumu, vai kadu citu kopigu proijektu, jo biezi gadas, ka lidz tiem 25 tiek ieguldit izglitiba, pec tam svarigi nodrosinatu darbu, lai butu stabilitates sajuta, bet tad viena bridi attopies ka vai nu tagad japrecas un "dzive beidzas" vai ari tagad ir iespeja beidzot izbaudit jaunibu ar attiecigiem lidzekliem!?

varbut planojat kotadu, runajoties jauta vinam, kad ir viss iespejams, ko vins grib, vai neko un ikdienu visu turpamak ka tagad vai ko citu? kur vins redz sevi pec 5 gadiem!?
08.06.2016 00:19 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Ja ir nācies dzirdēt no citiem vīriešiem ,kuri dzīvo kopā ar sievietēm un pat ar bērniem un nav precējušies tekstu- kamēr nav gredzens pirkstā tikmēr neesmu pavisam aizņemts un jeb kurā brīdī varu pacelt pakaļu un aiziet prom...

Vispār jau 8 gadu vēl nenozīmē lielo mīlestību. Varbūt otram pieradums, varbūt otram vnk ērti ,bet nevēlas tik visu nopietni kā bērnus, kāzas. Ir gan sievietes, gan vīrieši ,kuri tā dzīvo kopā ilgus gadus māna otru -ka vēlas ,kaut ko (vnk noildzina laiku),kaut gan reāli neplāno nekad mūžā ne bērnus, ne kāzas ar otru cilvēkus..
08.06.2016 00:47 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kad apprecēsieties.. ko darīsiet nākamajā kaisles un iniciatīvas nogrimšanas posmā?

Plusiņi Marthas rakstītajam :)
08.06.2016 00:50 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
It kā pailgi kopā esat, bet ja par to pat nav vieglās sarunās runāts, tad tas būtu tiiiik pārsteidzīgi ņemt un šķirties un sabojāt ko labu. 25 gadi ir tāds +/- krīzes vecums, kad Tev gribas stabilitāti, bet vīrietis varbūt skatās un taustās, ko draugi apkārt dara, vai pats jūtas gatavs, vai tiešām redz Tevī to pašu labāko.. Vienkārši baudi šo laiku, esi lieliska, kādu vakaru flirta veidā pajoko par kāzām, mīli sevi un gan jau nāks arī bildinājums.. Vispār tiešām baigi daudz atkarīgs, ko dara draugi. Apkārt pēc novērojumiem tas precību vilnis sākas ap 28, 29, 30 gadiem, un tad pamazām precas viens pēc otra draugu lokā. Jums vēl ir laiciņš :-D :-) Man kolēģe ir kopā ~10 gadus, arī sāka satikties kaut kādos 19 gados, un precējušies vēl nav. Bet attiecības ārtkārtīgi harmoniskas, super pāris un viņa katru reizi par draugu runājot burtiski staro. Esmu droša, ka viņi noteikti agrāk vai vēlāk apprecēsies. :) Tiešām nestreb karstu un baudi dzīvi un gan jau nāks arī lielais jautājums :-)
08.06.2016 01:04 |

Reitings 420
Reģ: 06.03.2016
1) tas, kā saktīties uz nenokārtotām attiecībām, ir jāizvērtē Tev. To neviens Tev priekšā nepateiks. Kas vienam patīk, citam nē.
2) ja Tev tas ir svarīgi, izrunājies un saņem skaidru atbildi.
3) pieņem lēmumu.
08.06.2016 04:11 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
nu nez.... autore dikti skatās uz stāžu, bet realitātē jums ir tikai 25 gadi... varbūt tiešām puisis uzskata, ka kāzas vēl nav steidzams pasākums?

p.s. noteikt kādu mistisku datumu līdz kuram kādam ir jāizdara noteiktas lietas ir muļķīgi. runā ar puisi :)
08.06.2016 09:05 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Ak, jā, un par to laulības garantu, man arī pirms nepilniem diviem gadiem apprecējās drauga brālēns, abiem bija 24 vai 25, meitene gribēja lielās kāzas, fancy un tā, pašlaik viņi jau oficiāli ir šķīrušies.
Ja ir saskaņa attiecībās, pašlaik nemeklē problēmas, kur to nav! Un noteikti runā ar draugu.
08.06.2016 09:08 |

Reitings 646
Reģ: 23.02.2015
Viena no manām draudzenēm precās pēc gada iepazīšanās.
Arī vecums 30 gadi. Jau otreiz viņa precās.
Un viss normāli.
Nebija viņai ar džeku jānodzīvo 8 gadi kopā.
Bet, te ir, piedodiet, tā ir rupji runājot čakarēšana.
08.06.2016 09:35 |

Reitings 909
Reģ: 20.01.2016
un kopā no 17 gadiem, nu tajā vecumā neviens nopietni nedomā par to, vai šis cilvēks ir tas, ar kuru gribēs pavadīt vecumdienas, tad ir citas lietas galvā, studiju gadi

Studijas jau nu netraucē saprast, vai vēlas ar konkrēto cilvēku saistīt dzīvi. Pietam, autores gadījumā jau skola pabeigta, stabils darbs. Ko tad vēl gaidīt, kas to prātu tik ļoti aizņem, lai nevarētu to izrunāt vai vismaz pašam saprast - vēlas vai nevēlas šo cilvēku sev blakus.

Es noteikti sāktu runāt bez jokiem, tieši un konkrēti pajautātu, kā viņš redz mūsu attiecības tālāk - laulības, ģimenes pieaugums. Sajustos jau stulbi, jo esmu vecmodīga un uzskatu, ka tas ir vīrietim pašam jāsaprot,jāizrunā un jārīkojas, bet, ja man būtu grūti, tad runātu tā vai tā. Nospraust termiņu gan ir tizli, lai gan no otras puses - ja sarunas nelīdz, cik tad ilgi gaidīt... (t)
08.06.2016 10:25 |

Reitings 8968
man ar šķiet, ka 25 gados par ātru precēties, cik ilgi esat kopā tam nav nozīme! domāju, ka nestreb karstu un negaidi nekādu 8 gadadienu, vnk dzīvo pašplūsmā, nav tak kur jums skriet ar tām precībām, tur tak milzu piķis aizies, un pirmās iemaksas dzīvoklim nebūs vairs :D
es ar bijušo arī 8 gadus nodzīvojām, un ļoti reti viņš kko izteicās par tām precībām, es gan tad skandināju, ka negribu, bet nu kad aizbraucu prom, tad šis teica, lai precamies, bet nu tā bez bildināšanas!

tagad jau pusotru gadu esmu sievas statusā un tiešām nekas nav mainījies nu vismaz man!
08.06.2016 10:34 |

10 gadi
Reitings 936
Reģ: 01.10.2009
Mums līdzīgi, tikai esam kopā no 18 gadiem. Tagad mums arī ir 25 gadi. Šobrīd plānojam vasaras kāzas un gaidam bebi. Mums nekad šādas nesaprašanās nav bijušas un viss notiek dabīgi un pašplūsmā, tādēļ laikam īsti padoma man nav. Cilvēki jau ir dažādi. Ne mazums tādu gadījumu, kad entos gadus kopā, bet godīgi sakot jūt, ka tas nav ""tavs" cilvēks. + ja viņam tik ļoti rūp ko stāsta darba biedri, tad nu vispār nav ko teikt. Viņam tevi būtu jāzina un jāsaprot, kāds tu esi cilvēks.
Lai gan arī pēc otrās rindkopas neizskatās, ka jums būtu jāprecās. Ja nu vienīgi ar mērķi kaut ko saglābt un cerēt, ka tas ko mainīs. Zinu tādu pārīti, paņēma kredītu (!!) apprecējās un nu jau šķirteņu statusā maksā kredītu. :-D:-D:-D Bet tas tā, piemērs, kas atausa atmiņā.
08.06.2016 10:46 |

10 gadi
Reitings 936
Reģ: 01.10.2009
p.s. un par to,kad ir pa ātru precēties - tas ir ļoti subejtkīvi. Viens 25 gados gatavāks par gatavu un cits 35 gados vēl nav gatavs ne par kādu naudu.
08.06.2016 10:49 |

Reitings 2353
Katram jau citādi, šos jautājumus mēs uzreiz izrunājām un man teica,ka ātrāk par. 30 gadiem neprecēsies, jo tikai tad iestājas zināms briedums un ir stabilitāte arī citās dzīves jomās, bet nav, protams, tāds stāžs mūsu attiecībām.. Zinu vairākus pārus,kas apprecas 25 gados un ātrāk, un ir laimīgi,tajā pašā laikā no mana kursa 3 gadu laikā ir šķirtas jau 4as laulības.
Es domāju,ka nav ko sasteigt ar precēšanos, ja būs lemts bīsiet kopā arī bez precēšanās un to izdarīsiet vēlāk,jo gredzens pirkstā galīgi neliecina par to,ka līdz mūža beigām nodzīvosiet kopā un tas arī neatsvaidzinās pēkšņi jūsu attiecības.
08.06.2016 10:50 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
nesaprotu kā tad, ja attiecībās viss ir labi, pret otru cilvēku ir jūtas un ir plāni par kopīgu nākotni, var vienā dienā izdomāt to visu pamest tikai tāpēc, ka nav izskanējis bildinājums.

Es tā arī izdarītu. Manā uztverē bildinājumam jānāk no vīrieša bez nekādas mudināšanas, mājieniem, tas parāda to, kādi nolūki viņam ir attiecībā uz sievieti un ko viņam sieviete nozīmē. Un, jā, es varētu no tādām attiecībām, kas ilgst gadiem un kurās it kā viss ir kārtībā, aiziet nebrīdinot, jo acīmredzami vīzijas par nākotni nesaskan.
08.06.2016 10:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits