Stopēšana

Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
Sveikas!
Gribēju padiskutēt par šādu ceļošanas veidu - ar stopiem!
Vai esat mēģinājušas? Ja nē, kas attur? Ja jā, kāda ir bijusi jūsu vai jūsu paziņu pieredze?
Vai ņemat stopētājus? Kas jūs motivētu viņus ņemt?
Vai jums liekas, ka stopētāju mūsdienās ir vairāk vai mazāk?
Tādi ievadjautājumi, lai uzsāktu diskusiju :-)

Priekšā skaista vasara ar interesantiem piedzīvojumiem, ko tā piedāvā! Tad nu padiskutējam!
04.06.2016 17:30 |

Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Bet, ja es brauktu ar mašīnu, un stopētājs fočētu manu numurzīmi, neņemtu es viņu. Jā, ir skaidrs, ka viņš to dara drošībai, bet es pati tā droši nejustos.
04.06.2016 22:17 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Esmu stopejusi, ebt tikai LV robezas. Praktiski kapju tik talbrauceju masinas prasvaram. Tikai pozitiva pieredze, interesanti parunaties ar cilvekiem. Ir bijis ak lidz pasai majai aizved ,vel kafiju noperk. Viens incidents gan notika netalu no Rigas, calis pavilka masinu sturi no sosejas un prasija minetu, neko nesniedzu, palaida par laimi ARA. No tas reizes nestopeju vairs.
04.06.2016 23:37 |

Reitings 1126
Reģ: 09.04.2016
Nestopēju, man bail un nav vajadzības nemaz.
Ja vadītu mašīnu, stopētājus neņemtu, jo būtu bail. :D
04.06.2016 23:52 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Esmu stopējusi tikai Latvijas robežās uz un no mūzikas festivāliem. Labprāt gribētu pabraukāt pa Eiropu ar stopiem, taču viena nevaru saņemties, bet kāda tikpat dulla un spontāna cilvēka, kuru ņemt ar sevi, arī nav. Tā nu palieku sapņojot.
Pati neesmu autovadītāja, taču ja būtu, noteikti filtrētu to, kādus cilvēkus uzņemu savā automašīnā. Piemēram, jauniešus ar milzu somām un teltīm uz pleciem labprāt uzņemtu, jo pati esmu bijusi viņu vietā un zinu, cik nogurdinoši un smagi ir gaidīt kamēr kāda mašīna beidzot apstājās. Tādus festivālu apmeklētājus jau var pamanīt, jo tādi uz vienas šosejas nereti ir desmitiem. Tos, kuri vieni paši stāv vientuļa ceļa malā, gan neņemtu. Protams, nevar zināt kur un kāpēc cilvēkam jātiek, taču arī es negribētu lieki riskēt.
04.06.2016 23:53 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Kādreiz, skolas laikā, stopēšana bija ik nedēļas nogales obligātais pasākums :D abas ar draudzeni stopejām, kur acis rāda jeb precīzāk - kur aizvedīs šoferis. Izstopēta visa LV, pabūts dažādos pasākumos :D. Tas tiešām bija īstens bohēmas laiks :)!
Tagad stopētāju ir kļuvis krietni mazāk.
Pati ņemu stopētājus.
05.06.2016 10:34 |

Reitings 1884
Reģ: 08.07.2013
Esmu stopējusi tiešām ārkārtas gadījumā, nevis no sērijas - negribēju tērēties autobusam.
Vienu reizi stopējām ar mammu divatā, kad attapāmies, ka esam iekāpušas nepareizajā autobusā un braucam pilnīgi uz otru pusi, tad mūs šosejas malā izsēdināja un reāli vairākas h neviens autobuss uz mums vajadzīgo galu nekursēja.
Otru reizi stopēju pagājušogad divatā ar kursabiedru (masīvs čalis ādas jakā ar bārdu, tāpēc brīnos, ka vispār kāds apstājās :D) Bijām intervēt iedzīvotājus kādā privātmāju ciematā arī šosejas malā, mūs aizveda ar mašīnu, bet kad bijām jau pilnīgi visas mājas apstaigājuši, izrādījās, ka mūs savākt un aizvest atpakaļ uz Rīgu var tikai pēc vairākām h, bet bija agrs pavasaris un uz vakaru palika ļoti auksts. Tad nu šosejas malā stopējām, kādas 20 min neviens neapstājās, līdz tomēr palaimējās.
Abas reizes apstājušies ir vīrieši, laikam viņi jūtas drošāk uzņemt stopētājus. :-)
05.06.2016 10:48 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
Pieturos pie vecā labā teiciena - sargā sevi pats un Dievs tevi sargās

nu kas tas par sviestu, jebkurš nelaimes gadījums var būt tepat arī aiz mājas stūra. drīzāk tad teiktu, ka jo vairāk baidies, jo vairāk piesaisti visādas ķibeles.

mīlu stopēšanu, pusaudžu gados visu laiku stopējām - jo jautri, jo nav naudas, jo kāpēc ne.
joprojām neesmu piepildījusi mazo sapnīti apceļot Eiropu ar stopiem. līdz šim stopēju tikai Latvijā, arī viena, tā ir fantastiska iespēja iepazīt vietas un cilvēkus. ārzemēs vairāk gan izmantoju dažādas mašīnu šērošanas iespējas.
05.06.2016 10:56 |

Reitings 942
Reģ: 04.11.2014
Pati nenjemu un sveshaa mashiinaa nekad neseediishos, neuzticos sveshiniekiem. tas, ka negaidiijumi var notikt vienmeer, nenoziimee, ka vajag apzinaati mekleet biistamas situaacijas.
05.06.2016 11:05 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Atcerējos kā vienreiz nobijos, tagad smiekli nāk, bet toreiz bija bailīgi, pat nestopēju, vienkārši iekāpu svešā mašinā. Bija sarunāts ar kolēģi, ka mani pa ceļam savāks viena ciemata pieturā, bet viņam salūza mašīna. Tā nu pieturā stāvu, lietus, vējš, nojume nekāda, man īsi svārciņi, plikas kājas, tuvākā iespēja tikt prom-autobuss pēc vairāk kā pusstundas.
Zinu, ka tur citreiz stājās kādas mašīnas, lai paņemtu līdzbraucējus uz Rīgu. Apstājās viena jauna, skaista, dārga mašīna, biju tā pārsalusi, ka pat neaptvēru, ka tādas parasti tā vienkārši pieturās nevāc līdzbraucējus. Iekāpju, šoferis momentā aizslēdz durvis un uzņem palielu ātrumu, mašīna taču jaudīga. Tad pamanu, ka aizmugurē sēž 2 diezgan apšaubāma paskata vīrieši, pirms tam neredzēju, jo tumšās žalūzijas pie logiem, tie ar mani vēl sasveicinās. Tad gan palika bailīgi, domāju kur tagad vedīs. Bet viss forši, nevienam nekādu sliktu nodomu nebija, pēc tam sanāca vēl bieži ar šo šoferi braukt uz Rīgu.
05.06.2016 13:04 |

Reitings 10987
nu kas tas par sviestu, jebkurš nelaimes gadījums var būt tepat arī aiz mājas stūra. drīzāk tad teiktu, ka jo vairāk baidies, jo vairāk piesaisti visādas ķibeles.

Protams, tikpat labi vari mierigi braukt un kads dzerajsoferis ietrieksies tavaa auto. Ari kiegelis var uzkrist uz galvas un pa nakti nosmakt ugunsgrekaa vai saindeties ar tvana gaazi
05.06.2016 13:08 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Neesmu nekad, jo never zināt kāds cilvēks var būt mašīnā. Neuzticos katram garām braucošām šoferim.
05.06.2016 13:15 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Esmu daudz stopējusi kopā ar draugiem, viena nekad.. visa Latvija izbraukāta, pat nezinājām, kas tas tāds starppilsētu transports ir. :D Piedzīvojumi ir bijuši, ir ko atcerēties. Ir bijis, kad nekāpjam mašīnā, jo aizdomīgs šoferis, bet pārsvarā tikai pozitīva pieredze. Tagad jau gadiem nestopēju, jo gribas komfortu un ir slinkums :D
05.06.2016 13:21 |

Reitings 10987
Sognare, tapec vislabak nemt talbraucejus ,tas pec pieredzes. Viniem darbs ir vadat kravas vai tamlidzigi un biezi ari forsak, jo cilveki ari medz but runaatigaaki un cels interesants.
05.06.2016 13:33 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
MAD, bet kas cilvēkam ir galvā, uz pieres nav rakstīts ;-)
05.06.2016 13:42 |

Reitings 10987
Taisniba, bet tiem kas ir talbrauceji un svarigi preces un kravas nogadat konkreta laika posmaa nebus laika iebraukt mezaa. Kaut kadu urlu auto nekaaptu ieksaa kur vel 3 purni aizmugure sez:-D:-D
05.06.2016 14:03 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Agrā jaunībā stopēju bieži. Latvijas, Lietuvas robežās, lielākoties. Pāris reizes esmu stopējusi Itālijā.
Vienreiz esmu arī lekusi ārā nobraucošas mašīnas, jo situācija šķita draudīga. Bet, vai man tā tikai šķita, vai tā patiesi bija, vairs neatceros.
Vienmēr ļoti gribējās doties kādā garākā stopēšanas ceļojumā. Mani kursabiedri stopējot teju visu Eiropu apbraukāja. Man kaut kā nesanāca. Vienmēr vasarās biju pārāk aizņemta. Drusku žēl. Tagad diez vai vairs to darīšu. Bet kas to zin, varbūt atkal apmācas debesis un uznāk dulluma mākonis.
05.06.2016 14:14 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manam paziņam stopētājs reiz uzbruka ar nazi.. Viņa izdzīvošana pie iegūtās traumas bija brīnums. Tā kā esiet, lūdzu, piesardzīgi..
05.06.2016 15:04 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Njā, tā diemžēl arī gadā. Bet... Man neviens nav uzbrucis stopējot, toties reiz man uzbruka pie manas mājas durvīm. You never know, aiz kura stūra briesmas.
05.06.2016 15:07 |

Reitings 10987
Cormeum, drausmas. Nu es jau pec ta incidenta ar tirlinu ar vairs nestopeeju, jo reali agrak ar galvu nedomaju un mekleju piedzivojumus. Lai gan ja man ir elektrosoks tad it kaa labaak ir, bet reali nestopeju vairs taapat.
06.06.2016 22:42 |

Reitings 246
Reģ: 27.04.2013
uu, jaa, regulaari agraak stopeeju. Visu Latviju gan izstopeejusi neesmu, bet nu visbiezaak sanaaca stopeet no Riigas uz Liepaaju un atpakalj.
Vienmeer traapiijaas ljoti labi shoferi, draudziigi un aveerti.
Diivainaakais, kas atgadiijaas bija celjaano Riigas uz Saldu, shoferis mums staastiija kaa vinjsh pieradinaaja vaarnu buut par vinja maajdziivnieku. :D
06.06.2016 23:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits