1.kursa studiju darbs - noslēguma darbs

Reitings 8
Reģ: 22.05.2016
Varbūt pavisam primitīvs jautājums, bet par teorijas daļu un atsaucēm..

Citētu tekstu lieku pēdiņās un lieku atsauci aiz tā, bet turpinot tekstu to pārfrāzēju , aiz tā arī jāliek atsauce, bet tad teorijas daļa var sastāvēt no vienām atsaucēm ( ne no citātiem, bet no pārfrāzētiem tekstiem ar atsaucēm galā), tas ir normāli taču? vai ir jāliek kaut kas pilnīgi no sevis un vai to vispār var darīt.
24.05.2016 22:57 |

Reitings 8
Reģ: 22.05.2016
mans viedoklis protams arī būs, bez tā nekā, bija tikai jautājums vai var tik daudz būt to atsauču. Tagad jau saprotu ,ka stulbs jautājums, bet paldies, meitenes, kā akmens novēlās no sirds, ka viss ir saprast pareizi :)

paldies!
24.05.2016 23:46 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Gabija, nav tā, ka pārfrāzē un neatsaucas, tas nav atļauts! Ir jāpārfrāzē un jāatsaucas uz autoru!
Ir divi varianti, kā taisīt - var teoriju pludināt ar praktisko, otrs variants sākumā apskatīt teoriju un tad veikt praktisko darbu.
Manuprāt, tiešām ļoti nozīmīgs ir tas, ko Tu studēji. Es, piemēram, studēju nodokļus, līdz ar to kaut kāds baigais autentiskums izpaliek, ja nu vienīgi bakalaura darbā kāds reāls priekšlikums, viss pārējais ir par un ap jau esošo, izanalizējot datus, kas varbūt nav darīts, salīdzināt ar kādu rādītāju, tādā veidā. :) Katrā specialitātē un augstskolā jau citas prasības!
24.05.2016 23:51 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
ja nu vienīgi bakalaura darbā kāds reāls priekšlikums

Mums šādi priekšlikumi bija obligāta prasība.. Arī nodokļos, manuprāt, var atrast nepilnības, tādējādi piedāvājot savus risinājumus. Bet atceros, ka pirmais studiju darbs bija tāds referātveidīgs.. mani nostrostēja, tomēr vērtējums bija pozitīvs, jo jāsaka, ka pirmie kucēni slīcināmi un tad otrajā kursā un bakalaurā mācījos no savām kļūdām. :D Arī tas, ka pirmajā gadā rodas visvisādi jautājumi un bieži ir apziņa - vai es vispār kaut ko daru pareizi? Taču no savām kļūdām mācās. Un piekrītu par atšķirīgajām prasībām, kaut vai tajā, ka mums tāda izdalīšana kā praktiskā un teorētiskā daļa nebija mācīta un piekopta. :)
24.05.2016 23:58 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Protams, mēs jau arī piekopjam priekšlikumus katrā darbā, tikai 1. kursā tie bija vairāk utopiski - kā mēs gribētu! Tagad jau ir arvien reāli un nepilnības tiek atrastas. Priekšlikumi ir obligāti arī mums.
Jā, daudzi izdala, sākumā raksta teoriju un pēc tam izstrādā pētniecisko daļu! :)
24.05.2016 23:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits