Mīļās dāmas, kura bija tā aplikācija (app), kas skaita gan kalorijas, gan uzturvielas?
Myfitnesspal skita arī uzturvielas, bet premium versijā.
Man parastajā, bezmaksas versijā rāda uzturvielas. Lapas apakšā
diary ir izvēle
nutrition. Arī zem izvēlnes
more atrodams. Parāda cik no dienā nepieciešamā daudzumu jau uzņemts. Un
diary, kur pieraksta visas ēdienreizes, pagriežot telefonu horizontāli uzrāda uzturvielas atseviši katram produktam, kurš ir piefikseēts konkrētajaā dienā :) Arī no datora ielogojoties ar savu kontu var pārskatīt uzturvielas. Nezinu vai versijas atšķiras, man uzrāda - taukus ( piesātināti un nepiesātinaāti), ogļhidraāti, cukurs, olbaltumvielas, šķiedrvielas, vitamīns A, C, kalcijs, dzelzis, holesterīns, nātrijs, kālijs.
Jau pāris nedēlās ar šīs app palīdzību sekoju līdzi cik sanāk dzelzi uzņemt, šķiet parocīgi, vismaz sanāk pie tā piedomāt, tad jau biežāk ievišu ēdienkartē.
Tāpēc manā ēdienkartē arir ir pupas, lēcas un putraimi.
No lēcām sarkanās ( pēc sezonas un noskaņojuma gatavoju ar apelsīnu, burkānu, saldo kartupeli vai ķirbi klāt), zaļās, brūnās. No pupām vislabāk patīk mazās melnās un baltās.
Šajā nedēļā man rukola salāti dažādos veidos. Rucola ar bumbieri sagrieztu, riekstiem, sieru un balzamiko- zemeņu dressing. Vai vienkārši ar tomātiem, parmigiano uzrīvētu, riekstiem, dressingu. Garšo klāt kazas siers
mētelītī apcemts nedaudz klāt. Dažādi saskaņojot, kas mājās ir.