Nomest svaru 2 nedēļās

10 gadi
Reitings 631
Reģ: 29.01.2009
Labvakar,
kā vienmēr, rīkoties sākam pēdējā brīdī, bet - pēc 2 nedēļām ir svarīgs pasākums. cik daudz svara būtu iespējams nomest pa šo laiku? Augums 165, svars 85kg. Zinu, ka neēdīšu vakaros un 5x ned. iešu uz sporta zāli /sportot jau ir iesākts/, bet vai ir kādi ieteikumi - ne pārāk drastiski, lai ir spēks pasportot? :-)
Paldies par padomiem!
15.05.2016 21:40 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Bet ir taču miljoniem dažādu ēdienu un veidu, kā tos pagatavot. Es nesaprotu un nesparatīšu, kāpēc būtu jāēd ēdieni, kas tev negaršo. Man negaršo gaļa un es to neēdīšu. Bet produktus kuri man garšo es variēju visdažādākajos veidos.
18.05.2016 14:38 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Un jā, taisnība arī Limonādei vārīta gaļa un biezpiens man jau ir arī apnicis visu šo mēnešu laikā, kad cenšos tievēt :D
18.05.2016 14:39 |

Reitings 4320
Inga es jau arī variēju, ne jau katru dienu ēdu vārītu gaļu :D šis bija tikai piemērs, es šodien tā nolēmu, jo vakarā paredzēts restorāns, tāpēc izvārīju gabaliņu gaļas, lai būtu pēc iespējas mazāk kaloriju. Katru dienu jau tā neēdu. Vakar ēdu lasi ar dārzeņiem, aizvakar vistas šašliku ar salātiem, tad kaut kad trusi garšīgi pagatavoju, neēdu jau visu laiku to vārīto gaļu.
Pa dienu vēl tā, bet vakaros ir grūtāk, pēc treniņa ir tāds izsalkums, prasās tos graudaugus , maizi, nav spēks citreiz.
Nu pastāsti, kā tu sev taisītu ēdienkarti 1000-1200kcal, varbūt kādu ideju aizņemšos no tevis.
Un kaut kā , ja iekļauju graudaugus vai pākšaugus tajā ēdienkartē, pat uz 1200kcal, man daudz vairāk gribas ēst, kā tad, ja neēdu ogļhidrātus. Daudz grūtāk tad noturēties visas dienas garumā. Ja neēdu ogļhidrātus, tad ir kaut kā vieglāk un mazāk ēst gribas.
18.05.2016 14:44 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Limonāde, nē, es gribēju teikt, ka es uzņēmu 1000kcal, tas ir ar tādu domu, ja apēdu 1300, tad 300 sadedzināju, lai rezultātā būtu 1000kcal un apmēram 500kcal deficītā. Esmu nosportojusi arī 1000 vairākas reizes, lai gan nezinu, ņēmu pēc tādiem vispārīgiem mērījumiem, man gan tomēr liekas, ja resns un tievs cilvēks izpildīs vienus un tos pašu vingrojumus, resnais kusīs ātrāk :D Vienā šovā skatījos kā sieviete sadedzina 8000kcal visu dienu pavadot zālē, tad gan biju šokā. :D
Kopumā es nesaprotu, kāpēc cilvēki šausminās par manām metodēm, es ne reizi nebiju izsalkusi. Vai man gribējās kādu burgeru vai pastas kaudzi? Protams, bet ne jau tāpēc, ka esmu badā, bet vienkārši tāpēc, ka ir kaut kas tāds, kas garšo.
Starpcitu, man nedēļas nogalē sanāca ļoti daudz un neveselīgi našķi, uzkodas, alkohols utt., bet kā pamatmaltītes man bija aukstā zupa (tiesa gan, es neēdu standarta zupu, manā izpildījumā tas ir kefīrs, ūdens, etiķis, marinētas bietes, gurķis, dilles, loki), uz ziniet? Ar visu noēšanos man svars nokritās, lai gan biju domājusi, ka uzkrāsies vismaz 1kg tīri apēstā daudzuma dēļ (jāpiebilst, ka man svars svārstās 55-56 un tagad pēķši 53 pēc noēšanās weekendā :D ) Tāpēc es sliecos ticēt, ka tas kefīrs tomēr kaut ko dod. Vismaz manam organismam ko tāda novēroju pirmo reizi. Laikam ne velti tam ir radīta pat diēta. :D
18.05.2016 14:49 |

Reitings 105
Reģ: 17.05.2016
Tik smieklīgi, kad meitenes cenšas tievēt un visādi ierobežo sevi :D Apalīgas sievietes ir lābākās!!!! Kaulu kambari nevienam nepatīk
18.05.2016 14:52 |

Reitings 960
tad jau sanāk kopā ap 1300-1500 kcal vidēji un rezultāts nav.

Man pilnīgi tas pats, pie šāda kaloriju skaita ne svari mainījās, ne cm aprisēs. Kā bija ap 1000, tā tik viss sākās. Bet citam arī ar 1500kcal svars kritīsies, svarīgi tomēr ir iepazīt savu ķermeni.
18.05.2016 14:52 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
lai rezultātā būtu 1000kcal un apmēram 500kcal deficītā.

Omg ,deficītā no kā? nav Tev TDEE 1500 kcal, lai, apēdot 1000 kcal, būtu 500 kcal deficīts. Vai arī, ja ir, tad ir ļoti sabeigta vielmaiņa un, turpinot samazināt kcal vēl vairāk, to salabot nevar. Ar laiku tad vajadzēs arvien mazāk un mazāk.
18.05.2016 14:53 |

Reitings 6037
Man pilnīgi tas pats, pie šāda kaloriju skaita ne svari mainījās, ne cm aprisēs. Kā bija ap 1000, tā tik viss sākās. Bet citam arī ar 1500kcal svars kritīsies, svarīgi tomēr ir iepazīt savu ķermeni.

Nu tad ir jādomā par vielmaiņu, ja ir tik traki. Varbūt ārsta apmeklējums varētu līdzēt. Jo tiešām, tiešām - 1000 kcal dienā ilgtermiņā sabojās to jau tā kūtro vielmaiņu vēl vairāk. Pieņemsim, ka tā ēdīsi vairākus gadus. Un tad sāks nākt klāt arī ar tām 1000, ko tad - samazināsi vēl uz 700? Turklāt šaubos, ka vairākus gadus ar 1000 izvilksi.
18.05.2016 14:55 |

Reitings 960
Spīdola, šobrīd jau esmu sasniegusi savu mērķi, ikdienā apēdu 1500 - 1700kcal, un svars paliek nemainīgs (ja skaita pa nedēļām, nevis katru dienu). Vispār 1700 man šķiet pat ļoti daudz un dažreiz esmu vairāk kā paēdusi. Tas, ka mana vielmaiņa nav tā ātrākā - piekrītu, bet nedomāju, ka šeit diži kaut ko var izmainīt un man tas tomēr dzīvot netraucē. Man šķiet es jau ar tevi esmu par to diskutējusi, un tu man noteikti neiestāstīsi, ka man ir jāuzņem 1500, lai man svars kristos.
18.05.2016 15:00 |

10 gadi
Reitings 535
Reģ: 23.04.2011
Es arī tagad ēdu auksto zupu. Sastāvā - aukstās zupas burciņa, paniņas, gurķi, redīsi ,dilles, pētersīļi, loki. Vidējais kaloriju skaits uz katlu sanāk kādas 750 kalorijas. Var ēst uz nebēdu ,bet ātri apnīk.
18.05.2016 15:06 |

Reitings 164
Reģ: 16.07.2014
mr.R, beidz dalīt mūs divās kategorijās - apalītēs un kaulu kambaros.

lai gan, ko no tevis var gribēt. Ko gan sakarīgu var pateikt vīrieša izstrādājums sieviešu forumā?
18.05.2016 15:09 |

Reitings 6037
Nē, es nemēģinu iestāstīt, ka jāuzņem 1500, lai kristos, ja nekrītas. Katram jau tas slieksnis ir savs. Man arī psiholoģiski grūti apzināties, ka tas 1500 man vajadzīgs tikai tam, lai visi orgāni normāli funkcionētu miera režīmā.

Nesen lasīju rakstu par šovu Biggest Loser - absolūti visi bija atguvuši svaru atpakaļ vairāk vai mazāk, bet liela daļa pat vēl vairāk nekā bija pirms tam. Bet tas nav pats šokējošākais - viņus visus arī pārbaudīja uz aparāta, lai noskaidrotu, kā tā. Un ne jau tas fakts, ka viņi būtu sākuši briesmīgi rīt pēc tā šova, kur dzīvoja ar 1000-1200 kcal dienā. Vienkārši vielmaiņa bija ļoti pasliktinājusies - par vairākiem simtiem kcal lēnāka nekā pirms tam un nekā citiem viņu parametriem atbilstošiem cilvēkiem. Tas nozīmē, ka pat, lai uzturētu esošo svaru un nepieņemtos vēl, viņiem JAU ir faktiski jābadojas. Un pie tā noveda tāda ilgstoša (vairāki mēneši) organisma mocīšana.
18.05.2016 15:11 |

Reitings 5497
kampanella, es ēdu ļoti dažādi.
Brokastīs olas dažādos veidos(omletes, vārītas), putras, dārzeņu, lapu salāti, pudienās zivis, dārzeņu ēdieni, rīsu ēdieni, pilngraudu pastas ēdieni, salāti, griķi, pākšu pupiņas, jūras veltes utt.
Vakariņās lielākoties beizpiens, salāti, reizēm, zivs, jūrasveltes, kaut kas kas palicis no pusdienām, reizēm kāds paštaisīts saldais - piemēram siera kūka no skyr jogurta. Maizi es arī ēdu. Liekākoties kliju, retu reizi rudzu.
Tas viss iekļaujas 1200 kcal
18.05.2016 15:21 |

Reitings 4320
Tā, Spīdola mani tagad sabaidīja, man jau tā likās, ka ar savu badošanos un straujo svara nomešanu savulaik esmu sev kaut ko sačakarējusi, jo agrāk man tiešām svars krita daudz labāk.
Ehh, un ko lai tagad dara? :-/ Gribu būt tieva atkal.
18.05.2016 15:22 |

Reitings 5497
Ja tiešām liekas, ka vielmaiņa ir sačakarēta, prātīgi tomēr būtu aprunāties ar ārstu.
18.05.2016 15:23 |

Reitings 6037
Rekur tas raksts. http://www.nytimes.com/2016/05/02/health/biggest-loser-weight-loss.html?_r=0

WEIGHT Before show, 430 pounds; at finale, 191 pounds; now, 295 pounds
METABOLIC RATE Now burns 800 fewer calories a day than would be expected for a man his size.

nu man pašai pagāja vairāki gadi, līdz izdevās (es ceru) reanimēt savu vielmaiņu, ko sabeidzu pirms pieciem gadiem, ēdot līdz 1000 kcal dienā un aktīvi sportojot. Tagad ir tā, ka, pat, ja ēdu kādus 2000 kcal dienā regulāri, svars nemaz tā baigi nenāk klāt - nu uz ūdens aiztures rēķina varbūt kādi 2-3 kg pastaigā, bet tie tad arī ātri nonāk nost, kad neēd neko sāļu vai saldu, vai uz nakti daudz.

Bet tā kā toreiz pēc tā laika tomēr uznāca atpakaļ tie kg, tad tagad ir jādabū nost vēl 5-6, bet te sākas problēmas ar to, ka man, lai arī loģiski saprotu visu to, ko pati te saku, bet tāpat kāds velniņš galvā saka, ka vajag mazāk, mazāk ēst, lai ātrāks ir rezultāts. (s) Aizeju pusdienās ar draugu un šis man saka, ka mans ēdiens ir cālim domāts, ne pieaugušam cilvēkam, bet nu.. Kaut kā jāatrod zelta vidusceļš.
18.05.2016 15:28 |

Reitings 164
Reģ: 16.07.2014
18.05.2016 15:28 |

Reitings 6037
BET sports (un ļoti ieteicams spēka treniņi, nevis pliks kardio) ir nenormāli lielisks līdzeklis, lai izskatītos slaidāks, lai arī kg varbūt nav tik, cik gribētos. Es pati esmu svaru atkarīgā, sveros katru rītu, bet, ja padomā loģiski - tad nu... tagad es sveru 10 kg vairāk nekā mans zemākais svars, kad bija pazudušas MR, bet izskatos tā, kā tad, kad svēru par 5 kg mazāk nekā tagad. Respektīvi, tie 5 kg it kā ir vairāk un psiholoģiski man tas traucē, bet faktiski ir tā, ka, piemēram, gurni man ir tikai par 3 cm lielāki nekā tajā pašā zemākajā svarā, ciska par 2 cm lielāka nekā pašā zemākajā svarā, ok, viduklis par 5 cm (bet toreiz viduklis bija tāds, ka gandrīz pārplīsīs pušu :D), nu tā kaut kā. Ja nezinātu svaru, tad nepateiktu, ka 10 kg starpā. Atšķirība tāda, ka toreiz badojos un taisīju tikai kardio, daudz kardio, bet tagad vairāk spēka treniņus vai ja kardio, tad tas ir ritenis (trenē arī kāju muskuļus).
18.05.2016 15:35 |

Reitings 6037
XS Meitene, labs raksts. Man tā bija noticis. Pēc tā es vairākus gadus ēdu riktīgi daudz un dikti, ka brīnos, ka tikai atguvu zaudēto svaru, nevis trīskārši. Bet tas, ka ēdu daudz, varbūt arī atjaunoja to vielmaiņu, jo šobrīd jūtu, ka ir +/- ok. Arī ēdienu vairs nedalu labs/slikts (badošanās periodā es neēdu, piemēram, to pašu auzu pārslu putru, ja zināju, ka mamma tur vārīšanās laikā ielikusi karoti cukura), jo cukurs = slikts, un attiecīgi to tad arī ļoti gribējās.
18.05.2016 15:46 |

Reitings 960
Spīdola, ar tādu 10kg pieaugumu un atšķirības nemanīšanu, tev būtu jāsaprot, ka cilvēki ir dažādi. Kopumā es visu daru pretēji kā tu saki :D Spēka treniņi man ir minimāli, pārsvarā pieturos pie cardio.
Par vielmaiņu - man tā nekad nav bijusi ātra. Pusaudžu gados visvairāk laiku pavadīju ar draudzenēm, visas ēdām vienu un to pašu, +/- vienādā daudzumā - kamēr es biju resna (es tiešām biju :D ), viņu augumu bija pat ļoti labi. Es nesaku, ka mēs visas ēdām pareizi un labi, bet tas salīdzinājumam.
Par svara palielināšanos pēc tievēšanas - pilnībā nesaprotu. Varbūt man ir tik slikta vielmaiņa, ka no tālāk jau vairs nav kur, bet pirms apmēram 3 gadiem atbrīvojos no 10kg, arī 500kcal deficīts, tiesa toreiz, ar manu svaru - varēju uzņemt vairāk, līdz ar to tas kaloriju skaits bija nedaudz lielāks. Pēc svara nomešanas vasara jau bija kā vasara - salāti un kopumā maz visādu draņķu, ēstgriba mazāka. Ziemas periodā atsāku ēst diez gan daudz, kalorijas nepateikšu, bet nu neko neskaitīju, varēju dienā ēst gan pastu ar mērci, gan kūku.. mans dzīvesveids nav aktīvs, bet visu šo trīs gadu laikā mans svars no 60 pacēlās uz 62 (tie 2kg bija tādi, no kuriem varēju atbrīvoties 1,2 dienas laikā). Arī tagad, kad pēc 1000kcal uzņemšanas esmu atsākusi ēst 1500-1700, tās 1700 liekas daudz un tavas 2000 es nemaz nevarētu iedomāties.

Ar to es gribēju pateikt, ka ne visi cilvēki ir vienādi, nav pareizi apgalvot, ka jebkurš kurš uzņem 1000kcal sabojās visu, ko var sabojāt, badosies, un vispār pēc laika uzņems visu dubultā, tāpat kā teikt, ka visi, kas uzņem 2000kcal ir resni, nevar nomest svaru un vienkārši viņiem jābeidz rīt. Viss ir jādara ar mēru un saskaņā ar savu ķermeni.. :)
18.05.2016 15:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits