Fotogrāfs dzemdībās?

Reitings 257
Reģ: 11.10.2010
Sveikas!
Vai kāda šeit ir izmantojusi fotogrāfa pakalpojumus savu dzemdību laikā? Kāda jums pieredze?
Kurā slimnīcā dzemdējāt, vai par papildus samaksu, kāda bija personāla attieksme?:-)
09.05.2016 16:11 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Bet sāpēs pārgriezta seja, sviedri, pampums, dubultzods, asaras un puņķi - brēcošs mazulis notašķîts ar asinīm un placentas paliekām, un nabas saiti, kas vēl stiepjas starp kājām sievietei... Nav tas, ko es gribētu redzēt atkal un atkal savā ģimenes albumā. Vienīgi moments, kad mazais jau ir uz punča - tas vēl šķiet tā aizkustinoši, kad mamma, tētis un mazais ir redzami visi trīs vienā kadrā apskāvušies. Tas ir vienīgais kadrs, kas šķiet īpašs un svarīgs!

+

Man pat tās bildes, kas te ieliktas, neliekas skaistas, varbūt viena, divas no visām. Sev noteikti tādas negribētu.
09.05.2016 23:25 |

Reitings 115
Reģ: 08.05.2016
Bildes briesmīgas,neko skaistu tur neredzu. Neuzskatu ka tādas emocijas ir jāiemūžina,bet nu katrs dara kā grib.
09.05.2016 23:30 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
nu fuj girt, preteklis tads
09.05.2016 23:31 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
raven ieliktās pat ir skaistas, pati sev tādas negribētu.
09.05.2016 23:32 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Taas "skaistaas" bildes ir apstraadaatas un "fotoshopeetas". Pat taas, kur jaundzimushais un dzemdeetaaja pusliidz apkopti un nomazgaati ir apstraadaataas bildes. Saskataas taadas un fano. Redzeetu shiis burviigaas bildes pirms apstraades, diez vai sistu plaukstinjas.

Skarbaa realitaate buus aizpampusi, saapees paargriezta seja (pat, ja buusi piepumpeeta ar visaam iespeejamajaam anesteezijaam, diez ko skaista nebuusi), asinis, gljotas, nabassaite, placentas atliekas. Nu, superiigas bildes. Taadas ir vajadziigas anatomijas maaciibu graamataam un mediciinas studentiem, nu bet katram jau savs, kaadai varbuut liekas superiigi baazt gjimenes albumaa.

Un, jaa, mazam procentam ir taas vieglaas dzemdiibas, ljoti mazam procentam, manaa pazinju lokaa taadu vispaar nav, internetaa ir lasiiti uz roku pirkstiem saskaitaami izteikumi, ka dzemdiibas bija vieglas, aatras un saapes viegli pacieshamas, un tie ir tieshaam uz roku pirkstiem saskaitaami nevis simtos un tuukstoshos meeraami.

Jaabuut mazliet ar "putniem" galvaa, lai veeleetos iemuuzhinaat visu procesu. Gribas skaistas bildes, uzaicini fotograafu, lai nofotografee jau nomazgaatu beernu un ar nomazgaatu un apkoptu Tevi iisi peec dzemdiibaam, Tikai njem veeraa, ka arii taas bildes buus krietni jaafotoshopee, lai buutu kaadam raadaamas. Jeega no bildeem ar asinjainu kaajstarpi, gljotaam, recekljiem klaatu jaundzimusho un karaajoshos nabassaiti. Beerna naakshana pasaulee nav nekaads esteetiski baudaams notikums, bet katram jau savs :-D
10.05.2016 00:18 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Man ļoti žēl, ka ir cilvēki, kas ir dziļi nelaimīgi un tas spiežas ārā pa visām vīlēm. :-|
10.05.2016 09:43 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Vai jūs gribētu redzēt savas mātes bildes ar sāpēs pārgrieztu seju, sevi ar aizpampušu seju un nabassaiti, kas iestiepjas jūsu mātes asiņojošajā kājstarpē?! Es domāju, ka tieši šādas bildes un video ir iemesls tam, kāpēc tik daudz jaunu meiteņu nevēlas dzemdēt. Sieviete savās dzemdībās tādus skatus nemaz neredz un ne par velti daba tā to iekārtojusi.
10.05.2016 10:11 |

10 gadi
Reitings 984
Reģ: 29.01.2009
Protams,tieshi savu kaajstarpi diskusijas autore arii grib bildeet.:-DVarbuut autore grib,lai tieshi pirmo kontaktu nofotografee,pirmo apskaavienu.Nevis uzreiz lai lien kaajstarpee un bildee visu tur...
10.05.2016 10:22 |

10 gadi
Reitings 1296
Reģ: 01.07.2013
Manuprāt bilzu būtiba nav parādit cik visi skaisti un burvigi. Viss,ko es redzu un kas mani aizkustina ir bildēs redzamās emocijas. Tās ir jāiemūzina, tā nav parasta fotosesija,kurā jaizskatās visam perfekti. Galvenais ir emocijas. Musdienās bildes ir tik tuksas, bezpersoniskas,bez dveseles, ka es labak priecatos redzet dzemdetajas bildes, kurās ir tik daudz dabiga skaistuma un burvibas, kuru ikdienā neredzēsi, nekā bildes no fotosesijas pozejot pie koka no 50 rakursiem.
10.05.2016 10:23 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man dzemdības pa lielam šķiet vizuāli neestētisks process. Tomēr tas brīdis, kad ir iznācis bebiks un iekliedzas.. ir fantastisks! Ļooti aizkustinošs moments! To, manuprāt, ir nereāli iemūžināt fotogrāfijā.. (brēcienu bildē nesadzirdēsi)

Protams, arī bombardētajā Sīrijā fotogrāfi pamanās uzņemt skaistus kadrus.. tā sakot- uztaisa no tā mākslu..
10.05.2016 10:58 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Ja sievietei vienkaarshi gribas iemuuzhinaat beerna naakshanu pasaulee, kaapeec tad jaaicina fotograafs, pilniigi sveshs, ar mediciinu nesaistiits cilveeks, kaapeec beerna teevs nevar to shausmiigi skaistos mirkljus iemuuzhinaat? Kaa vispaar dzemdiibu bildes vareeja nonaakt liidz comso forumam, ja taas ir paredzeetas tikai sievietei un viirietim? Buutu uzaicinaajushi kaadu no malas un veel sabildeejsuhi beerna ienjemshanu. Ziniet, sekss un dzemdiibas ir ikdieniskas, fiziologiski nepiecieshamas aktivitaates, tur nav absoluuti nekaa taada kas buutu jaaraada pasaulei atskiriibaa no kara Siirijaa vai bada Nigeraa.
Sheit paraadiitaas bildes man ne tikai neliekas skaistas, taas ir vienkaarshi pretiigas. Ja juus taadas bildes taisat, luudzu paarliecinieties, lai taas nekur, nekad un nekaadaa situaacijaa nenonaak taalaak par maates un teeva rokaam. Citiem uz juusu reproduktiivajiem procesiem nav jaaskataas.
10.05.2016 11:49 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
WiskAs, arī redzēju to fotosesiju. Tā ir vienīgā šāda fotosesija, kas šķita skaista, žēl, ka tagad nevaru atrast. Nobrīnījos cik cilvēki dažādi, jo tur izskatījās, ka visa radu saime uz dzemdībām kā uz kinci atnākuši skatīties :-D
10.05.2016 12:03 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Esmu redzējusi tādas, kur izskatās - fotogrāfs stāvējis/tupējis blakus ārstam tieši pie kājstarpes. Nofotografē, kā bērns nāk ārā ar tādu kā šļācienu. Nu, man tas nešķiet ētiski un estētiski. Ja vēl sieviete ir kaila, tad vēl trakāk. Kāpēc tādas bildes jārada un kādam jārāda? Tiešām, ja tās ir nonākušas internetā, tad nekā intīma tur vairs nav - pliks ekshibicionisms.
10.05.2016 12:27 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
DieKleineHexe, visas fotogrāfijas, ko taisa salonā ir "fotošopētas". Vai arī tu domā, ka kāzu bildēm, piemēram, fotošops vispār netiek izmantots?
10.05.2016 12:31 |

Reitings 44
Reģ: 30.10.2010
Es esmu ļoti nepatīkami pārsteigta par komentāriem.
Es saprotu, ka viedokļi ir dažādi, citi gribēs tādas bildes, bet citi ne. Tas, ko es nesaprotu, kā var pateikt, ka ievietotās bildes ir pretīgas, neglītas u.c.?!
Šādi komentāri norāda tikai un vienīgi uz liekulīgām ārišķībām. Protams, ka te nav saulriets jūrā, suši šķīvī vai blonda meitene, kas provokatīvi izrāda savus "labumus".. Beet šajās bildēs ir tverti mirkļi, mirkļi, kas paliek pāriem. Tas, ka interneta plašumos ir pieejamas šādas bildes, ir tikai fotogrāfa "reklāma"/ portfolio vai izstādes vajadzībām. Es nedomāju, ka kāds tiešām šādas bildes rāda draugiem un liek sociālajos portālos. Tas jau ir cits ētikas jautājums.

Un, nē, es negribētu fotogrāfu dzemdībās, bet bildes man šķiet skaistas un brīnumainu emociju pilnas.
10.05.2016 15:39 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Nu tad jau labāk bildēt dzemdības nekā mazus plikus bērneļus ar netīrām mutēm. Protams, ja vien to dara tiešām profesionāls fotogrāfs nevis vīrs ar mobilo telefonu. Pat man dažas no šeit ieliktajām bildēm patika, tiesa gan tās, kur nebija redzams mazulis. Ja šīs bildes paliek tikai abiem vecākiem un nevienam netiek rādītas, tad kādēļ gan to nedarīt?
Es pati gan negribētu fotogrāfu dzemdībās, bet tikai tāpēc, ka man dzemdības nešķiet tik svarīgs dzīves notikums, lai to iemūžinātu fotogrāfijās.
10.05.2016 16:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits