Šī Gordona Ramzija recepte ir mans pēdējā laika lielākais atklājums:
Pamatnei: 200g Digestive cepumi,
60g sviests
60g tumšā šokolāde
Kūkai:
180g tumšā šokolāde
180g sviests
4 lielas olas
180g muscavado cukurs (es izmantoju tumšo)
200ml saldais krējums
Sasmalcina cepumus, šokolādi izkausē kopā ar sviestu (vai nu ūdens peldē vai vienkārši mikrenē, bet tad uzmanīgi, lai nepiedeg). Sajauc visu kopā ar cepumiem, izklāj 20 - 23cm kūkas pamatnē.
Gatavo kūku. Izkausē šokolādi kopā ar sviestu, atstāj drusku atdzist. Bļodā sakuļ olas ar cukuru, lai olas vismaz dubulto apjomu. Pievieno saldo krējumu, sakuļ. Pievieno šokolādes - sviesta maisījumu, sakuļ. Lej pāri cepumu pamatnei un cep ~50 min 180 grādu temperatūrā. Kūka nebūs pavisam sacietējusi vēl. Izņem ārā un ļauj pilnībā atdzist pirms pasniegšanas.
Es pasniedzu ar saldo krējumu un blendētām ogām, pārkaisīju ar mint šokolādi.
Kūku var uzglabāt ledusskapī vairākas dienas droši, bet tad pirms pasniegšanas iesaku 20 sekundes (vai mazāk, atkarīgs no mikrenes stipruma) uzsildīt mikrenē.