Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Labākā kūka 2016

 
Reitings 1251
Reģ: 23.03.2010
Šonedēļ aktualizējies kūkas jautājums, un nevaru izlemt, kādu cept (t)
Kuras ir jūsu mīļākās receptes? Derēs jebkura, lai tik nav ūbersarežģita

Ceru uz daudz recepšu linkiem (l)
28.04.2016 16:46 |
 
Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
http://produktirasa.lv/receptes/lv/receptes/pagatavo/visas/svaiga-aprikozu-siera-kuka
28.04.2016 16:50 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012

Dievinu citronu tarti ar olbaltuma cepurīti. Pamatnītei mīļākā smilšu mīkla, pildījumā saldi skābs citronu krēms un virspusē ķepīgs, salds olbaltuma merings. Dievīgi, viennozīmīgi mana favorīttarte.

Lemon curd taisu pēc šīs receptes, jo visas citas vienmēr likušas vilties. https://www.youtube.com/watch?v=5wqtrF3ampo

Pagājušajā nedēļā pagatavoju šo, jo ļoti ieinteresēja fantastiskie komentāri pie receptes. Jāsaka tā, ir laba, ja gribas ļoooooti šokolādīgu kūku. Es krēmam pierīvēju vēl nedaudz apelsīna miziņu, jo patīk apelsīna-šokolādes salikums. Bildes no gatava produkta gan diemžēl nav.
http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=66237

Vēl tīri laba ir šī. Vienīgi tāda vairāk ziemai atbilstoša.
http://www.kikasvirtuve.lv/2011/08/abolu-siera-kuka-ar-karamelu-merci.html

Tad, protams, vienmēr topā ir un būs dažādas siera kūkas.
te divi piemēri-
pēc šīs receptes uz omītes apaļo jubileju -
http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=61052


Un mazam jubilāram uz trīs gadu ballīti - klasiska siera kūka ar apelsīnu piešprici :)


Ceru šajā diskusijā smelties daudz jaunas kūku receptes (l)
28.04.2016 16:58 |
 
Reitings 582
Reģ: 24.01.2016
Mmm...siera kūkas manas mīļākās . Bet ja nav slinkums meduskūku var uzcept...
Ja vēl kko atcerēšos garšīgu tad iemetīšu linku :-)
28.04.2016 16:59 |
 
Reitings 582
Reģ: 24.01.2016
Ar prieku pasekošu līdzi šai diskusijai (l)
28.04.2016 17:01 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
uj pēdējās divas bildes sajaucu vietām , protams :D
28.04.2016 17:02 |
 
Reitings 381
Reģ: 20.04.2016
Es kaut kad cepu baltās šokolādes - siera kūku un ar blenderētām zemenēm garšoja pēc pasakas. :-D
Tikai es tagad meklēju un nevaru atrast recepti īsto.
Šī izskatās līdzīga, bet laikam nav īstā.
Kaut gan... kas gan viņām var baigi atšķirties!?

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/whitechocolatecheese_12412
28.04.2016 17:05 |
 
Reitings 1251
Reģ: 23.03.2010
Feline, man jau likās, ka Bailys tā kā par traku trīsgadniekam :-D
Bet kurš tad links īsti atbilst klasiskai siera kūka ar apelsīnu piešprici?
28.04.2016 17:05 |
 
Reitings 1251
Reģ: 23.03.2010
Mans labākais atradums noteikti ir šī:
http://www.kikasvirtuve.lv/2011/12/torte-cielavina.html

Tiešām dievīga, bet liku lazdu riekstus, ne zemes. Tie dod pavisam citu garšu! (l)
28.04.2016 17:07 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Bet kurš tad links īsti atbilst klasiskai siera kūka ar apelsīnu piešprici?

godīgi sakot, es toreiz improvizēju, bet sastāvdaļas līdzīgas kā te , nu, tikai bez karameles... http://www.delfi.lv/receptes/karamelu-siera-kuka.d?id=43623465
28.04.2016 17:09 |
 
Reitings 1251
Reģ: 23.03.2010
Feline, tad Tev baigais talants :-) Macaroons arī pati taisīji?! Nav baigā ķēpa?
28.04.2016 17:29 |
 
Reitings 165
Reģ: 23.05.2012
Feline kūkas tik ļoti skaistas (l) pavisam noteikti talants!
28.04.2016 18:04 |
 
Reitings 1075
Reģ: 22.07.2014
Ļoti garšo meduskūka no Annas Pannas kūkām, četrassezonas arī patīk. :)
28.04.2016 18:10 |
 
Reitings 510
Reģ: 07.03.2016
Feline, ļoti skaisti :)
28.04.2016 18:12 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Šī Gordona Ramzija recepte ir mans pēdējā laika lielākais atklājums:

Pamatnei: 200g Digestive cepumi,
60g sviests
60g tumšā šokolāde
Kūkai:
180g tumšā šokolāde
180g sviests
4 lielas olas
180g muscavado cukurs (es izmantoju tumšo)
200ml saldais krējums
Sasmalcina cepumus, šokolādi izkausē kopā ar sviestu (vai nu ūdens peldē vai vienkārši mikrenē, bet tad uzmanīgi, lai nepiedeg). Sajauc visu kopā ar cepumiem, izklāj 20 - 23cm kūkas pamatnē.
Gatavo kūku. Izkausē šokolādi kopā ar sviestu, atstāj drusku atdzist. Bļodā sakuļ olas ar cukuru, lai olas vismaz dubulto apjomu. Pievieno saldo krējumu, sakuļ. Pievieno šokolādes - sviesta maisījumu, sakuļ. Lej pāri cepumu pamatnei un cep ~50 min 180 grādu temperatūrā. Kūka nebūs pavisam sacietējusi vēl. Izņem ārā un ļauj pilnībā atdzist pirms pasniegšanas.
Es pasniedzu ar saldo krējumu un blendētām ogām, pārkaisīju ar mint šokolādi.
Kūku var uzglabāt ledusskapī vairākas dienas droši, bet tad pirms pasniegšanas iesaku 20 sekundes (vai mazāk, atkarīgs no mikrenes stipruma) uzsildīt mikrenē.
28.04.2016 18:25 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Paldies, meitenes (l)
Mis_, man arī šķita, ka ir ķēpa... Līdz pirmajai uzcepšanas reizei :-D nav tur nekā traka. Pirms tam vienīgi iesaku youtube iečekot video receptes, lai saprastu to pareizo masas konsistenci..
28.04.2016 20:23 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Kopš esmu sākusi pati cept kūkas, tad man garšo visi mani eksperimenti. :D
Šobrīd top viens ir Snickerkūka:

Otrā vieta - medus kūka (l):

Trešā vieta - Cielaviņa:

Ceturtā vieta - šokolādes kūka:

Un proootams, Pavlovas (l):
28.04.2016 20:36 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Ak, linkus, diemžēl nevaru pievienot, jo visi mani garadarbi ir taisīti no vairāku recepšu apkopojuma un balstoties uz pašas čuju :D
28.04.2016 20:38 |
 
Reitings 1138
Reģ: 23.12.2013
pavlova ir super, es patiesiibaa domaaju, ka vinja nav njamiiga, jo likaas tik parasta, bet kad uztaisiiju uz savu dz/d - boooomba :D
28.04.2016 20:41 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits