Amii, darba devējs tev grib maksāt maz, un vēl ietaupīt uz tavu sociālo garantiju rēķina. Pie tam, man ne visai patīk tā daļa, ka kā kuro mēnesi. Izskatās, ka tevi grib drusku čakarēt, ja godīgi.
Ja no tiem 400-500 eiro tev vēl pašai jānomaksā nodokļus, tad rēķini, cik tev paliks.
Ja tu izvēlies maksāt mikrouzņēmuma nodokli (to tev jāizvēlas tad, kad reģistrējies kā pašnodarbinātā), tad tie ir - 9%, t.i., mīnus 40 eiro (apmēram). Tas ir tas gadījums, kad par pabalstiem vari aizmirst. Ja tu neslimo, vari iztikt bez bezdarbnieka pabalsta, ja nu kas, un ja bērns nekāda gadījuma neietilpst tavos plānos - lūdzu! Uz priekšu!
Ja tu izvēlies maksāt "parastos" nodokļus, tad ienākuma nodoklis ir ap 25% no peļņas (no visas summas, ja nevēlies apgūt grāmatvedības pamatus vai maksāt grāmatvedim) un no atlikušā vēl mīnus apmēram 30% sociālā nodokļa. Lai mani palabo biedri grāmatvedības sapratēji, bet man sanāk, ka tev vidēji mēnesī uz ķepas tad paliek ap 250-300 eiro.
Attiecīgi, skaidrs, kuru nodokļu formu izvēlēsies :) Ja paliksi stāvoklī, tad gan būs dusmas uz darba devēju - labdari.