Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

LU antiplaģiātisma sistēma

Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Sveikas! Tām, kuras studējušas LU un veiksmīgi aizstāvējušas bakalauru un maģistru, laikā, kad bija jau ieviesta šī sistēma, varbūt kāda zinās - tā sistēma skenē tikai luisā iesniegtos diplomdarbus (u.c. to paveidus) vai arī grāmatas un literatūru, kas norādīta? Vienkārši nesaprotu vai viņu sistēmā ir arī grāmatas ieskenētas?
Mazliet baidos, jo manai programmai nav bijuši kursa darbi, tikai šis te diplomdarbs tagad. Citāti ir viena lieta, bet baidos par to pārstāstīšanas daļu.
26.04.2016 16:06 |

Reitings 1164
Un vēl - cik ilgi tiek tas darbs skenēts? Jo jocīgi sanāk, ka 19.05. jāiesūta uz plaģiātismu, bet jau 20. jāiedod iesiets.
26.04.2016 16:12 |

Reitings 909
Reģ: 20.01.2016
Bet ja esi ielikusi atsauces - par ko jāuztraucas? Nu kāda iespējamība, ka pārstāstīšanas daļā būsi uzrakstījusi 1:1 kā vēl kāds? Iespējams tas ir tikai tad, ja esi uztaisījusi copy-paste. Es nezinu, vai tur ir ieskenētas grāmatas, bet, ja neesi neko kopējusi un godīgi esi salikusi atsauces, neredzu pamatu uztraukumam.
Esmu dzirdējusi gadījumus, kad par plaģiātu pasaka jau tad, kad ir aizstāvēšana un darbs jau ir nodots iesiešanā. Tā ka... Visādi var būt. Nav nekur teikts, ka darbu pārbaudīs tajā vai citā datumā.
26.04.2016 16:20 |

Reitings 646
Reģ: 23.02.2015
Man bija viena tāda pasniedzēja, kur bija tā, ka viena kursa biedrene nodeva studiju darba plaģiātu.
Tā pasniedzēja ātri paskatījās un 5 minūšu laikā izsecināja, ka tas studiju darbs ir plaģiāts. Viņa pagājušo gadu jau esot to lasījusi. Man bija tieši tāda pat tēma, kā tai kursa biedrenei, bet man nebija plaģiāts un manējo darbu pieņēma.
26.04.2016 16:22 |

Reitings 1164
Es neuztraucos par tēmu, jo, tā ko apskatu, nav ik gadu atreferētā. Vairāk uztraucos par to atsauču padarīšanu. Gan par to, ka es atstāstu, lai nebūtu citātu lapa, bet pielieku atsauci, tā teikt, ja nu kas, bet dažreiz uztraucos vai būšu pareizi tajā APA sistēmā ievadījusi. Esmu laikam blonda un nesaprotu - ja izvēlas BOOK, un paplašinātajā laukā pie PAGES ierakstu lapu skaitu grāmatai - vai tas vispār ir grāmatas kopējo lapu skaits vai tā lapa no kuras likts citāts. :D
26.04.2016 16:30 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits