Jā Dievam, nē reliģijai

Reitings 258
Reģ: 03.07.2012
Labs vakars!
Kā vienmēr, kad nakti jāiet gulēt, man sakas miljons domas galva, tad, nu, izdomāju, ka japadiskute ar kādu par so tēmu :)
Pastāstīšu savas domas.
Bērnība man bija tāda grāmata - bībele bērniem. Tur Dievs ka jau Dievs uzzīmēts - onkulis debesis, ar garu mākoņu bardu un ta ari es lidz šim to esmu iztēlojusies. Gadi gaja, saku interesēties par tādu lietu ka Visums. Un tas ir tas, kam tagad ari ticu. Es ticu, ka ir kāds spēks, kaut kas neredzams - Enerģija, kas ir mums visapkārt. Un no šis enerģijas esam katrs veidots, dvēsele - ta ari ir šī energija. Un to varu saukt ari par Dievu. Bet...reliģija....es tam nespēju noticēt. Man liekas šī enerģija nav "sveeta", ta vienkārši ir! Mes varam to izmantot to sava laba, palūgt, lai notiek ta, ka gribam un ta bus. Bet visi tie svētie Pēteri, tie pasi Allahi, kuru dēļ cilvēki sevi galina. Tas reliģijas....tepat LV to ir tik daudz! Kāpēc? Un kura ir pareiza? Ka lai parasts cilvēks to zina? Ko pielūdz katra reliģija?
Vispār, pastāstiet ko Jūs domājat par reliģiju un Dievu/Visumu/Enerģiju? :)
23.04.2016 00:34 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Bet vispār, es tavā vietā aizietu līdz bibliotēkais un paņemtu paris gramatas par pasaules reliģijām. Iesakumam, tās ar krāsainām bildītēm, vai kaut vai Ievads Ideju Vēsturē.

Tīri tā, salīdzināšanai.
23.04.2016 08:36 |

Reitings 1126
Reģ: 09.04.2016
Es pagaidām gauži maz zinu par reliģijām kā tādām, bet šobrīd dodos virzienā uz kristietības taku - vēlos būt kristīta, apgūt Bībeli, gribu būt kristiete. (l) Nē, man tas nav vajadzīgs tīri ķeksīša pēc - lai tikai skaitītos kristīta. Es to vēlos, jo gribu dzīvot pēc Bībeles principiem.
Es piekritīšu kādam sev pazīstamam cilvēkam, kurš man teica: ''Man liekas, ka vienīgais loģiskais pamatojums reliģijai ir kas tāds kā Bībele.''
Sola Scriptura, Sola Fide, Sola Gratia! :)
23.04.2016 11:14 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Ir cilvēki kuriem vajag reliģiju, draudzi, mācītāju kas nosaka kas un kā ir pareizi.
Ir cilvēki kas var būt ticīgi bez tā visa.

Reliģiju mērķis ir darīt cilvēku garīgi stiprāku un labāku, bet bieži vien reliģiskie līderi vairāk grib diktēt visiem savus noteikumus un uzskatus.
Draudzēs bieži vien tās locekļi cenšas cits citam pierādīt savu ticību vairāk nekā dievam.
23.04.2016 11:26 |

Reitings 915
Reģ: 07.09.2011
Neticu nekāda veida reliģijai un pat uzskatu, ka tā ir ļauna. Pusaudžu gados ejot baznīcā, ar domu ka ticu Dievam, bija sajūta, ka viņi izsūc visu manu enerģiju un dzīvi. Tā bija visparastākā luterāņu baznīca, bet cik cilvēki bija nosodoši un ļaunatminīgi. Es ticu kam augstākam par mūsu saprašanu, varētu to nosaukt par Dievu, lai vienkārši dotu apzīmējumu. Un ticu, ka vadot pareizo enerģiju visumā, tas var panākt kādu konkrētu notikumu norisi. Nu kaut kā tā... :-)
23.04.2016 11:27 |

Reitings 1126
Un - kāpēc es gribu dzīvot pēc Bībeles principiem? Jo man dzīvē nav klājies viegli, man vēl aizvien nav viegli, bet es ticu, ka, pievēršoties reliģijai un Dievam, man būs vieglāk izkulties no savām nepatikšanām, kuras vairāk skar manu garīgo, ne materiālo pasauli..
23.04.2016 11:37 |

Reitings 258
Reģ: 03.07.2012
57days, Jēzus un Marija ari man ir kā no pasaku grāmatas. :)
Aizdomājos vel no MazaisBumbiš izlasīta - ir cilvēki, kas katru svētdienu iet uz baznīcu, lasa Bībeli, bet pasi aprunā citus, nepalīdz nabadzīgajam, aizsviļas par tādiem sīkumiem ka gara rinda pie kases... Man ari liekas, ka tas svētums ir tāds uzspēlēts baznīcas. Ka tad ar tiem mācītajiem, kas izvaroja mazus puikas?
23.04.2016 12:33 |

Reitings 1126
Uzmeklēju cosmo vecās diskusijas par reliģiju, un gandrīz katrā ir rakstīts kaut kas par mācītājiem - pedofīliem. Kas tas par sviestu? Apgaismojiet mani, lūdzu..
Pat, ja tā ir kādreiz noticis, kas jums liek domāt, ka visi mācītāji tagad ir pedofīli, jo, redziet, vienam ir novirzes.. (t)
23.04.2016 12:38 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Esi redzējusi kādreiz mirisu cilvēku? Galīgi neizskatas pec ta paša, kas bija dzīvs!
Šo gan vairāk varētu izskaidrot ar fizioloģiskajiem procesiem, to apstāšanos.. ne dvēseli :)
23.04.2016 12:40 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
.tepat LV to ir tik daudz! Kāpēc? Un kura ir pareiza? Ka lai parasts cilvēks to zina? Ko pielūdz katra reliģija?

Manuprāt, nav tāda pareizā un nepareizā reliģija..
Ne viens vien meklē atbildes uz šiem jautājumiem, interesējas, lasa.. un tad pieņem lēmumu, kam ticēt un kā dzīvot tālāk :)
Iesaku Tev arī palasīt, painteresēties, aprunāties ar dažādu reliģiju pārstāvjiem :)
23.04.2016 12:45 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
ir cilvēki, kas katru svētdienu iet uz baznīcu, lasa Bībeli, bet pasi aprunā citus, nepalīdz nabadzīgajam, aizsviļas par tādiem sīkumiem ka gara rinda pie kases... Man ari liekas, ka tas svētums ir tāds uzspēlēts baznīcas.

Ticība un reliģija ir katra cilvēka garīgā lieta. Cilvēki ir pārāk daudz pin klāt nevajadzīga.
Ir vai nav cilvēks ticīgs to zin tikai viņš pats. Tie kuri to atklāti rāda un uzsvar uz to, tikai grib citiem parādīt savu pārākumu.

Daudzi meklē un saskata ticībā un reliģijā tikai slikto, mācītāji pedofīli, sektas, apmātība...
Bet tur ir arī daudz kas labs un vērtīgs.
23.04.2016 13:04 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
Esmu ateiste (t) Nespēju ticēt kaut kādai konfesijai. Reliģijas ir interesantas, bet ne tai ziņā, lai uztvertu kā patiesību. Dievam kā jēdzienam neticu vispār. Uztveru to visu kā kādas kultūras sastāvdaļu. Katrai kultūrai savi dievi, savas ticības. Katrs tic tam, kam vēlās.
23.04.2016 13:10 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Esmu latviete Dievture! Saku ne krustnesu iebruceju religijam

ja nu kadai interese

http://www.dievturi.org/

http://dievturi.blogspot.com/
23.04.2016 13:15 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Šonedēļ pat bija raksts par mācītājiem-pedofiliem, un bija izskaitļots, ka aptuveni 4% macītaju ir pastrādājuši dzimumnoziegumus. Tas ir, manuprāt, precīzi 4% par daudz.

Nu bet tas tā. Ja grib būt par ticīgu cilvēku, labāk reliģijas vēsturē (un jaunākajā vēsturē) neiedziļinaties :)
23.04.2016 14:56 |

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Nespēju ticēt kaut kādai konfesijai. Reliģijas ir interesantas, bet ne tai ziņā, lai uztvertu kā patiesību. Dievam kā jēdzienam neticu vispār. Uztveru to visu kā kādas kultūras sastāvdaļu. Katrai kultūrai savi dievi, savas ticības. Katrs tic tam, kam vēlās.

Piekrītu.Esmu ateiste un no reliģijām stāvu pa gabalu,tiesa gan,lasu dažādus info,bet tīri tā - ziņkārībai un izpratnei.Ja kādam iešana uz baznīcu,lūgšanās utt palīdz,motivē,tad man nav iebildumu,bet ja man pārmet,ka esmu "neticīga" un "vajag kaut kam ticēt",tad man ir iebildumi gan.Katrs tic un dara kā uzskata par pareizu.
23.04.2016 15:07 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Ja runājam par eksaktajām zinātnēm, ne tuvu nav tā, ka visi zinātnieki ir Dieva noliedzēji. Protams, ja to trivializē līdz Friča Bārdas panteistiskajam dieviņam... tad, jā, nopietna saruna par šo tēmu nevar sanākt. Kā izcilais fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs, kurš ir Lutera draudzes loceklis, teica - daļa studentu, nākot studēt fiziku, vēlas noskaidrot - nu kā tad ir, vai Dievs eksistē, un, nopietni ejot eksakto ceļu, nonāk pie secinājuma, cik daudz vēl zinātnē neatklātā un nezināmā, cilvēka prātam ( vismaz pagaidām) neaptveramā un nav vienas universālas grāmatas, kurā visa "patiesība" būs uz delnas izlikta. Nopietni mācoties, ātri vien nākas nomest savu snobismu par to, ka es zinu līdz pēdējai vīlītei, kā šī pasaule iekārtotai. Jo nopietnāk iedziļinies, jo vairāk apzinies, cik daudz vēl atklājama, izzināma un noskaidrojama.
23.04.2016 17:15 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Starp citu, Rīgas Laikā savulaik bija brīnišķīga interviju sērija ar pasaules elites fiziķiem. Ļoti interesanti bija palasīt viņu uzskatus par Dievu - no pilnīgiem noliedzējiem līdz reliğioziem cilvēkiem.:-)
23.04.2016 17:18 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
23.04.2016 17:27 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Vīna mierinošajā kompānijā spriedelēt par pasaules kārtību - izrādās, ne vienmēr tā ir spīdoša doma. Nesaprotu teju ne vārda no savā pēdējā komentārā paustā. :D

NordicBellei sacītais gan paliek spēkā. :)
23.04.2016 23:57 |

Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Semicolon- Par pedofiliem. Zinātniski ir izpētīts un arī psiholoģiski viegli izsecināms, ka pedofili kā savu profesiju izvēlēsies tādu, kas ir saistīta ar bērniem un, vēlams, būt bērnu autoritātei, lai tos varētu viegli iespaidot. Mācītājs pēc šīs loģikas ir ideāla profesija dzimumnoziedziniekiem- tieša saskarsme ar bērniem/pusaudžiem, bieži no nelabvēlīgām vai nabadzīgām ģimenē, būšana bērnu autoritātei.. Kriminālisti, psihologi un zinātnieki ir pierādīšu, ka mācītājs ir profesija, kurā ir vislielākais pedofilu īpatsvars. Interesanta filma par šo tēmu ir Spotlight.

Šis ir arī viens no iemesliem, kāpēc esmu pret reliģijām un baznīcu kā institūcijām.

Es atbalstu principus un idejas, ko reliģijas sludina. Tie pamatprincipi ir būtībā vairākumam reliģiju ir līdzīgi, atšķiras ceļs, kā nonākt līdz tai ''parezajai'' dzīvošanai. Mana problēma ir reliģija kā bizness, kā pretlikumību aizsegs un kā masu kontroles līdzeklis.
24.04.2016 02:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits