Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kārtainā mīkla

 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Sveiciens šajā jaukajā dienā :-)
Tātad bieži veikalā uzmetu aci uz kārtaino mīklu, gribas ko pamēģināt,bet nav ne mazākās jausmas ar ko sākt :-D. Kā ,ko gatavo no saldētās kārtainās mīklas? Cik esmu manījusi, ka ir ar raugu un bez rauga. :-)
21.04.2016 11:00 |
 
10 gadi
Reitings 704
Reģ: 16.08.2009
Es šovakar taisīšu kanēļu standziņas. :)))
Parasti taisa visādas bulciņas,piemēram,buljona. Kroasānus.
21.04.2016 11:09 |
 
Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Parasti taisu kanēļa standziņas, mini picas vai sķiņķa/siera pīrādziņus.
21.04.2016 11:10 |
 
Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
ļoti daudz kas gatavots! :-) Favorīti ir saldās un sāļās austiņas (ar cieto sieru un sasmalcinātām olīvām vai saulē kaltētiem tomātiem)



mini picas/maizītes, pīrādziņi



siera standziņas
21.04.2016 11:10 |
 
Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Vēl dievīgs ir laša - spinātu pīrāgs (l)

21.04.2016 11:13 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Esmu izmantojusi picām un sāļajiem pīrāgiem :)
21.04.2016 11:24 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vari taisīt arī ātro Napoleonu.. bet garša, protams, ir labāka paštaisītas mīklas kūkai :)
21.04.2016 11:25 |
 
10 gadi
Reitings 2493
Reģ: 29.01.2009
Parasti izmantoju rauga mīklu. Cepu viskautko - dažādas bulciņas ar ievārījumiem, kanēļa bulciņas, ābolkūciņas, buljona pīrādziņus (tie ir mani favorīti). Vēl visādus sāļos pīrāgus jeb kišus vai kā viņus sauc, apmēram tāda veida:

Sen jau gribās pamēģināt šo recepti, izskatās garšīgi
http://www.delfi.lv/receptes/karaliskais-galas-pirags.d?id=43623451
21.04.2016 11:27 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
aa.. esmu pirkusi to, kas ir bez rauga :)
21.04.2016 11:29 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Mmm, sakārdinājāt mani, bet kas vispār jādara ar to mīklu? Jāatsaldē vispirms? :-D. Nekas vairs nav jāpievieno? Tik pildījums. Pareizi? :-)
21.04.2016 11:51 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
mmmm, tik daudz ko garšīgu var uztaisīt! (l)Ķiplokmaize (ķiploku sāls vai ķiploks+siers pa virsu), pesto austiņas, visādas picmaizītes, saldās maizītes utt.

Rekur gardi ābolu pīrādziņi - http://prieksgatavot.lv/2015/11/mazie-abolu-piradzini/


Un reku brokoļu un siera pīrāgs - http://prieksgatavot.lv/2015/02/brokolu-un-siera-pirags/
21.04.2016 11:53 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Mmm, sakārdinājāt mani, bet kas vispār jādara ar to mīklu? Jāatsaldē vispirms? . Nekas vairs nav jāpievieno? Tik pildījums. Pareizi?


Jā, atsaldē un izmanto. Dažām maizītēm ir labāk vispirms mīklu vienu pašu pacept un tad likt pildījumu, lai foršāk izcepas, bet tas jāskatās pēc ta, ko gatavo. Mīkla atlaidinās diezgan ātri, taču, ja paturēsi ilgāk to, kas ir ar raugu, var gadīties, ka baigi sapūšas (ar visu iepakojumu :-D).
21.04.2016 11:56 |
 
Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Es atgriežu iepakojumu un katru plāksni izklāju atsevišķi uz plēves, lai nesalīp.
21.04.2016 12:02 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015





es gan taisu trisstura maizites, ar karamelu pildijumu vai speka desu suligu pildijumu.
21.04.2016 12:05 |
 
Reitings 231
Reģ: 26.05.2015
Man, neatkarīgi ar raugu vai bez, kārtainā mīkla garšo kā groziņš dažādiem pildījumiem.

1. Sātīgām vakariņām - cepeškrāsnī iekšā četrstūros (porciju lielumā), gaidu, kad paceļas kā bulciņa, izgriežu viduci, pildu ar vistas fileju, kas pirms tam apcepta + mērce (parasti kausētais siers - tumīga sanāk) un kāda paprika, pa virsu, piemēram siers, kādi zaļumi un izgrieztais "jumtiņš".
2. Liela noņemšanās, bet taisu kā groziņu, no lielākiem/mazākiem aplīšiem, vienu virs otra liekot un apsmērējot ar olu - lai neatlīp detaļas. Pildu kā parastos groziņus - siera salāti, gaļas salāti utt.

Man saldās lietas negrašo :-P
21.04.2016 12:11 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
un ar aboliem ir dieviga.


rullete ar desu un sieru.


ari picu var drosi gatavot., vispar kartaina ir daudz garsigaka par parasto
21.04.2016 12:16 |
 
Reitings 377
Reģ: 29.01.2009
a, jūs kad izrullējat to mīklu, atsevišķi katru plāksnīti izmantojat vai uzreiz 3 rullējāt plāni?
21.04.2016 12:27 |
 
Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Oliiva, Tavs 1. variants mani iedvesmoja, nebiju iedomājusies. Būs jāpamēģina! :-)

Es neatsaldēju tā, pavisam - kārtaino mīklu vislabāk ir cept, kamēr tā vēl vēsa. Tādēļ paturu kādas 20 (?) min ārpus saldētavas, tad nedaudz izrullēju, un taisu, kas paredzēts :-)
21.04.2016 12:38 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015



https://recepsugramata.wordpress.com/tag/kartaina-mikla/



es gan medus vieta liktu kondenseto saldo un kivi vai dzervenes skabumam
21.04.2016 17:53 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits