Valsts valoda ir viena, viss pārējais ir mana labā griba.
Kapēc mums ir pienākums ar cittautiešiem runāt kā viņiem ērtāk?
Ārsta profesija nu nav īstā vieta, kur celt valodas un nacionalitātes jautājumus. Ir jāpalīdz un jādara savs darbs. Ja nevar ko izskaidrot krieviski, var uz lapas uzrakstīt latviski un cilvēks iztulkos.pilniba piekritu. Tacu te joprojam ir dazas kas doma citadi diemzel.
Arī strādāju med. nozarē, cilvēki nāk dažādi, bet man pietiek saprašanas, ka nevienam no tā labāk nepaliks, ja tagad iespītēšos, mans darbs un pienākums ir palīdzēt.
Galu galā, varēja nepieņemt! Bet tam jau dūšas nepietika.
Vieglāk pakomentēt un izrādīt nepatiku bērnam.
20.04.2016 18:19 | nosūdzē
Un sašutums jau nav par to, ka viņai atbildēja latviski, bet par to, ka viņš sāka apsaukāt par divnieku karalieni, draudēja ar zvanu skolas direktoram, sūtīja uz Krieviju u.c. pretīgas lietas teikt, lai gan varēja vienkārši pateikt, ka nemāk krievu valodu, un vispār par rezultātiem ziņot vecākiem.
Te ir aizvainotas krievu tautības mātes vārds pret ārsta vārdu. Patiesība droši vien ir kaut kur pa vidu, bet uzskatu, ka 14 gadīgai Latvijā dzimušai un augušai meitenei jau nu latviešu valoda būtu jāprot. Kāpēc tiek pieņemts par pašsaprotamu, ka latviešiem krieviski ir jārunā, bet Latvijā visu dzīvi nodzīvojušiem krieviem latviešu valoda nav jāprot?