Nepilngadīgs, latviski nerunājošs bērns pie ārsta varētu iet kopā ar vecāku, ja vēl vienā no rakstiem bija minēts, ka viņa ir ar īpašām vajadzībām(?!)un sadu bernu vecaki laida pie arsta vienu? UK atnemtu vecaku tiesibas.
man jautajums kapec nopietna saruna notiek ar arstu bez vecaku klatbutnes?
vecaki darbaa, pie arstiem nevar izveleties laikus, kad tikt, jaiet ir tad, kad piedaavaa. un ne visas darba vietas lauj uz stindinjaam "izskriet"ir radi, draugi un etc. nevar arsts diagnozes un etc, parrunat NOPIENTI ar 14 it gadigu bernu!
It kā jau ārstam nav obligāti jāzin krievu valoda, bet šaubosmans uzskats ir ka jazin gamn zinot musu vesturi un geografiju. Bet...ja rez ka berns viens tikai saukt vecakus un tad tikai saruna!
Līdz 14 gadu vecumam, vecāka vai aizbildņa klātbūtne ir obligāta. Pēc 14 gadu vecuma bērns var apmeklēt konsultācijus un izmeklējumus viens pats. Bet tā kā konsultācijā un izmeklējumos ir nepieciešama pilnvērtīga informācija par bērnatā brīža veselības stāvokli un pārslimotajām slimībām, slimnīcas ārsti aicina vecākus pavadīt bērnus uz konsultācijām arī pēc 14 gadu sasniegšanas
Es sapratu,ka tā meitene gulēja slimnīcā, neviss vienkārši pati aizgāja uz vizīti. Atceros,ka es gulēju bērnu slimnīcā, mani arī pa dienu sūtija uz visādām apskatēm utt. Ja bērns atrodas slimnīcā, ārsti ir tiesīgi ārstēt un pārbaudīt bez vecākiemtad pirmkarts tas arsts ir debisl atvainojos ka stridas ar slimu bernu!