Par pabalstiem vai to ar cik lielu naudu cilvēks var vai nevar iztikt, nerunāšu, jo vairāk par to man lika aizdomāties pats kampaņas mērķis kā tāds.
Es nenoliegšu un nekaunēšos atzīt, ka vēlēšanās balsoju tieši par Kaimiņu, jo tolaik man patika viņa viedoklis Maxima's lietā, kā arī tas, ka kāds uzdrošinājās vismaz kaut kādā veidā sakustināt to bardaku Saeimā, parādot tautai kas tur īsti notiek, taču tagad, manuprāt, viņa vienīgais mērķis ir vienkārši paņemt kādu aktuālu problēmu, mēģinot parādīt, ka viņam rūp.
Kāpēc latvieši devās prom un kāpēc joprojām dodas prom? Kas ir tas, kas liek latviešiem doties uz citām valstīm? Un te es nerunāju par cilvēkiem, kuri dodas ar vēlmi vienkārši mainīt valsti kā tas ir manā gadījumā, vai cilvēkiem, kuri dodas pie savas otrās pusītes, bet konkrēti par tiem, kuri finansiālajā ziņā nav varējuši palikt Latvijā. Kas ir tās lietas, kuras šiem cilvēkiem likušas doties prom? Vai kaut viena no šīm lietām ir atrisināta, lai šiem cilvēkiem rastos vēlme atgriezties? Vai mums ir manāmi augusi minimālā alga? Vai reģionos ir radušās neskaitāmas jaunas darba vietas? Protams, ja vēlas, darbu var atrast, taču tad jāvaicā par kādu atalgojumu? Kas ir tas, ko Kaimiņš var piedāvāt tiem cilvēkiem, kuri atrodas tur? Tiem, kuru bērni jau iet vai sāks tur iet skolās, tiem, kuriem tur jau ir darbs vai vismaz kaut kāda finansiālā stabilitāte? Kas liks šiem cilvēkiem to visu pamest, lai atgrieztos Latvijā? Uzskatu, ka tikmēr kamēr Latvija nevar piedāvāt vismaz minimālo algu, kura ļautu cilvēkam daudz maz normāli dzīvot, ne tikai eksistēt, tikmēr runāt par to kāpēc aizbraukušie neatgriežas, ir pilnīgi aplami. Tā vietā, lai mēģinātu atgriezt atpakaļ tos, kuri jau veido vai ir izveidojuši savu dzīvi citā valstī, vajadzētu domāt par to kā rīkoties, lai no Latvijas neaizbrauktu vēl vairāk cilvēku. Un, acīmredzot, ja reiz šie cilvēki Anglijā dzīvo "no rokas mutē", tad rodas jautājums kāpēc viņi neatgriežas Latvijā? Acīmredzot, kaut kas tomēr tur ir labāks par to, kas viņiem bija esot Latvijā. Tas būtu tas par ko vajadzētu domāt vispirms.