Saņemies!
Ir tiešām 2 tipi stresa gadījumā: vieni rij, citi nevar neko dabūt iekšā. Es no tiem, kas rij. Bet sev esmu atradusi formulu. Ja man ir slikta diena, tajā dienā nebadojos un apēdu līdz 1800 kcal, kas manā gadījumā svaru vispār nemaina, bet galvenais, ka arī neaug, jūtos pierijusies, sevi pažēlojusi, bet bez sirdsapziņas pārmetumiem. Tas pats noteikums, ja slimoju vai jūtu, ka esmu saaukstējusies, jo tad tomēr imunitātei vajag, lai ir tā enerģija pietiekoši.
Pārējās dienās uzņemu ap 1300-1400 kcal. Ja visu nedēļu šādi noturos, tad - 0.5kg pa nedēļu. Jo mazāks esošais svars, jo mazāk nāk nost.
Atkārtošos, ka sports ir tikai bonuss, nevis galvenais kroķis tievēšanai. Te jau daudzi minēja par sportu. Es badošanās laikā nesportoju, jo jau tā ir liela slodze organismam, ka ir kcal deficīts. Pie tam, sports tomēr rada arī apetīti.
Sadali ēdienreizes konkrētos laikos, jo tas disciplinē un ir vieglāk nourēties. Labāk vismaz 5 reizes pa nedaudz, jo tad nav bada sajūtas. Laikus izdomā sev pati. Man, piemēram, ir 2 vakariņas, jo tā man ir ērtāk, lai nepierītos vakaros. Agrāk dzēru melno tēju, lai nomāktu apetīti, taču cenšos aizstāt ar ūdeni. Par ūdeni likās tukšas runas, taču, kopš sāku dzert ūdeni, svars iet nost labāk. Sāta sajūtu regulē arī olbaltumvielas, taču ar noteikumu, ka bez garniera (rīsi, griķi, kartupeļi u.c.). Tagad pēdējās vakariņās ēdu vistu ar zaļumiem (ir tāds mix), tomātiem un gurķiem un nemaz negribas vairs neko ēst. Galvenais neuzdzert, kad tikko kaut kas apēsts.
Varbūt kaut kas noder no tā visa ;)