Provokatīva diskusija "Sliktie vecāki"

 
Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Vēlējos izveidot šo diskusiju, lai uzzinātu jūsu viedokli par to, kas ,jūsuprāt, ir slikts vecāks/-i.
Sākšu ar to, ka noskatījos šo īso video http://dieviete.lv/23-pasaules-sliktakie-bernu-vecaki-viena-video/
Taču nevēlos šo diskusiju padarīt par galējību diskusiju - pats par sevi saprotams, ka alkohola u.c. apreibinošu vielu došana bērniem ir nepieņemama. Taču vēlos dzirdēt domas ar to, kas mūsdienās tiek darīts nepareizi - neveicina bērnu attīstību un pareizus uzskatus par dzīvi kopumā.
Viens no maniem sliktajiem novērojumiem ir tāds, ka vecāki (viena daļa, lai nebūtu visi jāmet vienā maisā) mūsdienās, straujā dzīves ritma dēļ, ļoti maz sarunājas ar bērniem, nepavada laiku kopā, tā vietā mazo iestumjot dīvānā pie TV vai iedodot planšeti, telefonu. Līdz ar ko netiek sekmēta ne bērna valodas attīstība, nedz komunikācijas prasmes. Nemaz nepieminot ciešās saiknes un drošās uzticēšanās veidošanos pret vecākiem kā tādiem.
Labprāt uzklausīšu jūsu domas! :-)
06.04.2016 19:31 |
 
Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
ir vecuma posmi, kad berni raud, vecakiem ejot prom, jo nesaprot, ka vecaaki atgriezisies, tadelj arii ir tadas raudashanas. Manuprat bija 1,6 un 3 gadi? Isti neatceros tagad.
08.04.2016 00:41 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Paplašinātas ģimenes, kopienas, vienaudži - tas viss ir ļoti, ļoti forši, bet tas nav tas pats, kas bērnudārzs. Vismaz ne LV. Iesaku iepazīties ar tipiskā dārziņa režīmu vai vēl labāk - paviesoties kādā iestādē. Un, nē, es noteikti neuzskatu, ka vecāki, kas laiž bērnus dārziņā ir slikti - ir daudzi bērni, kam dārziņš tik tiešām patīk, tāpat kā ir situācijas, kad bērnudārzs ir vienīgā opcija. Tas viss ir saprotami.

Nordicbelle, kas Tev sakāms par unschooling? Cik zinu, skandināvu dārziņi arī ir vairāk balstīti uz brīvu izzināšanu caur rotaļu, LV no tā ir ļoti tālu.
08.04.2016 01:54 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Cik zinu, skandināvu dārziņi arī ir vairāk balstīti uz brīvu izzināšanu caur rotaļu,


Man kaa vecaakam ir loti slikta pieredze, kaut kaadas zinaashanas beerns sagramsta, bet krietni par maz tam kas buutu atbilstoshi sava vecuma liimenim. Mums to visu naacaas labot ar privaatskolotaaju vesela maaciibu gada garumaa (kas ir garaaks kaa Latvijaa) pretejaa gadiijumaa naaktos palikt uz otru gadu. Valsts skolaas gan taadus dundukus, kuri neko nezina, slaveedami celj uz naakosho gadu. :-/
10.04.2016 15:17 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits