Nav tāds standarts - nestandarts, parasti ir kaut kas pa vidu. Man ir 6 gadu darba pieredze, un man nekad nav bijis normēts dara laiks, nav bijusi arī cietā alga, bet darbs ir bijis vienmēr. Uz projektiem bāzētā darbā es nopelnu vairāk nekā tie, kas strādā par cieto algu līdzīgu darbu, arī sanāk mazāk stundas strādāt. Projektu sezonā jāpastrādā vairāk. Un ziniet? Es vairs nevarētu sākt strādāt normālu darba dienu, 9 būt darbā un saņemt cieto algu, kaut vai man par to solītu 3, 4, tūkstošus - tas nav priekš manis. Man nepatīk. Tas, kas man ir "standartizēti" - man ir 5 dienu darba nedēļa, brīvdienās jāstrādā reti. Bet, piemēram, vakar un šodien strādāju no mājām, jo birojā traucē tā jezga.
Neatbalstu tādu dzīvesstilu kā manai kolēģei: visu laiku čīkst, ka nav naudas, kredītus nevar atmaksāt, neko nevar atļauties, knapinās kaut ko tur. Saņem naudu par projektu, aizbrauc ceļojumā, jo vairāk naudas saņem, jo garāks ceļojums (tā ka pat uz vairākiem mēnešiem). Atbrauc sausā un čīkstēšana sākas no sākuma. Man vienalga, kur viņa to naudu liek, bet tā nebeidzamā čīkstēšana katru dienu man krīt uz nerviem.