Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

mācīties valodu caur filmām

Reitings 34
Reģ: 22.08.2013
Sveikas dāmas! Atsaucoties uz iepriekš izveidoto diskusiju par to, ka lielākoties darba vietas pieprasa krievu valodas zināšanas, vēlējos dzirdēt jūsu ieteikumus.
Skolā, sākotnēji krievu valodu vienkārši necietu, jau mazākajās klasītēs bija nepatika pret valodu kā tādu un es vēl šodien nespēju pamatot kāpēc tā. Šīs nepatikas dēļ arī īpaši necentos apgūt šo valodu, šķita, ka nevajadzēs. Vecākajās klasēs skolotāja gluži vienkārši nelikās ne zinis, uzdevumi nebija gluži atbilstoši attiecīgajai klasei un visu varēja ''sarunāt'', neviens, protams, nesūdzējās, jo atzīmes nāca viegli un bez piepūles. Sākoties studijām, saskāros ar pirmo lielo problēmu - gandrīz lielākā daļa kursa nāk no krievu valodā runājošām ģimenēm, attiecīgi savā starpā sarunājās krieviski. (Jāpiemin, ka ar latviešu valodā runājošajiem nebija problēmas, tikai viņi paši nenāca un nerunāja, saruna veidojās tikai tad, kad, piemēram, es pati pieeju un ko jautāju latviski) Šo problēmu lieliski atrisināju, iepazīstot pāris meitenes, kurām arī krievu valoda sagādāja grūtības. Otrā problēma sākās līdz ar darba meklējumiem. Kā jau iepriekšminētajā diskusijā teikts - daudzas darba vietas labprātāk izvēlās darbinieku, kurš prot krievu valodu, jo krievvalodīgo īpatsvars mūsu valstī ir diezgan liels un tas ir tikai pašsaprotami. Tomēr izdevās atrast darbu, kur itkā krievu valoda ir vajadzīga, tomēr tas, ka jāstrādā komandā ļāva mazliet pievērt acis uz nezināšanu un izlīdzēties ar pārējo darbinieku zināšanām.
Šobrīd, lasot iepriekšminēto diskusiju, es ļoti skaidri saprotu un apzinos, ka krievu valodas zināšanas man tikai un vienīgi nāktu par labu, esmu izaugusi no vecuma, kad valoda izraisīja nepatiku un ļoti labprāt to apgūtu, bet nu nāk jautājums KĀ?
Pēc šī garā situācijas izklāsta, vēlos jautāt kādas interesantas filmas krievu valodā jūs man varētu ieteikt? Vēlos pieminēt arī to, ka tipiskās, atļaušos arī teikt mazliet ''dumjās'' filmas man nebūt nesaista, savukārt amerikāniskās filmas skatīties krievu valodā nevēlos tādēļ, ka visu filmas laiku būtu sajūta, ka labprātāk filmu skatītos angļu valodā un iespējams pat nespētu līdz galam noskatīties. Varbūt kāda šeit zina filmu, kurā nebūtu saistība ar laukiem, jocīgiem jokiem utml., kas parasti asociējas ar krievu filmām un seriāliem. Labojiet mani, ja es kļūdos, jo tiešām nav sanācis skatīties krievu filmas. Labprātāk skatītos mūsdienīgas filmas, romantiskās komēdijas, kaut ko līdzīgu detektīvu filmām. Ir doma paskatīties kaut ko no ekstrasensu cīņām, jo šķiet interesanti, tomēr domāju vai valoda iesākumā nebūtu pārāk sarežģīta...
Kā arī labrāt dzirdētu jūsu pieredzi, kā iemācījāties valodu, kā vēl ieteiktu mācīties valodu, ja īsti uz kursiem šobrīd nav vēlmes iet, tomēr šo iespēju apsveru. Nav arī tā, ka pilnīgi nav nekādu pamatu, šo to saprotu, tomēr runāt/atbildēt ir pagrūti, lielākoties aprobežojos ar jā/nē.
31.03.2016 21:19 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Runāšanai seriāli/filmas nebūs tik efektīvi. Ja tu māki lasīt kaut cik, tad ņem grāmatu un lasi balsī. Tas dara brīnumus!
31.03.2016 21:24 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://kinogo.co/1638-gluhar-2008.html milicija, kriminals, milestiba. Policists izglabj prostiututu un sak kopa dzivot. Vispar super serials,

31.03.2016 21:28 |

Reitings 23705
Protams ari lasi ja vari ko vienkarsaku, klausies dziesmas krievu valodaa. Lasi neta zinas, skaties multfilmas. Mekle vecas PSRS ;-)
31.03.2016 21:33 |

Reitings 23705

Reitings 445
Reģ: 05.02.2009
ehhh... man diezgan īsā laikā jāiemācās lietuviešu valoda - ar lietuviešu valodas kursiem par maz. Arī domāju sākt kādu seriālu lietuviski skatīties
31.03.2016 22:06 |

Reitings 522
Reģ: 28.11.2013
Ja jau darbs pieprasa krievu valodu, td lai sūta un maksā par valodas kursiem.
01.04.2016 11:25 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits