Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

RSU vai RTU

10 gadi
Reitings 299
Reģ: 31.08.2012
Hey! :-P

Šodien bija pēdējā diena, kad varēju mainīt izvēles eksāmenu. Biju paņēmusi literatūru, bet sapratu, ka savu nākotni nesaistīšu ar to. Pēdējā brīdī (šodien) izdomāju, ka kārtošu fiziku, jo gribējās iet uz RTU par mehāniķi. Bez fizikas eksāmena man tur netikt , ja es varētu studēt mehāniku būtu super, bet eksāmenu fizikā man neļauj kārtot, saka, par vēlu, nepietiks laika sagatavoties.
Tad nu nekas cits neatlika kā ņemt bioloģiju...paralēli RTU pa galvu maisās RSU sarkanā krusta medicīnas koledža - māszinības. Ja reiz kārtošu bioloģiju, tad laikam jādodās uz koledžu vien būs, jo negribās kārtot eksāmenu (izvēles) kurš pēc tam nekur nenoderēs. Kāda varbūt studējusi šajā koledžā?
31.03.2016 00:57 |

Reitings 312
Reģ: 22.07.2015
Un kas Tev saka, ka nevari kārot fiziku, skolotāja?
Ja jau oficiāli drīkst brīvi izvēlēties, ko kārtot, tad kārto, ko Tu tiešām gribi. Kāpēc izvēlēties kaut ko, kas patiesībā ir otrā izvēle. Ja jau interesē mehānika, tad jau nav tā, ka neko nesaproti fizikā, ir jābūt nez cik apzinīgam, lai vasaras eksāmenam jau tagad gatavotos tā it kā tas būtu rīt.
Izklausās muļķīgi, bet lieliski zinu šāda tipa stāstu, visticamāk pateica, ka nevari izvēlēties likt fiziku, jo uztraucas par saviem reitingiem, viņiem, redziet, piešķir prēmijas, ja kārto tādi, kas pretendē un iegūst A un B līmeņus, pēc kādreizējās skalas, jo tagad laikam liek tikai procentus un tāpēc viņi uzskata par savu uzdevumu, aukstasinīgi atrunāt, pat pazemot, ja nepieciešams, par šāda veida izvēli tos, kuri, viņuprāt, neiegūs tādu vērtējumu.
Ja zini, ka vari sagatavoties, tad uzstāj, ka gribi kārtot fiziku un punkts. Viņi var būt neapmierināti, bet tā ir Tava dzīve un, līdz ar to, arī Tava izvēle. Galvenais ir paškritiskums, nevis kāda cita, pret Tevi vērstā kritika, viņi nezin, uz ko Tu esi spējīga un kāds ir Tavs iespēju potenciāls, tikai un vienīgi, ja pati uzskati vai ļoti šaubies par savu varēšanu, izvēlies bioloģiju, - labāk darīt, kā Tev liekas pareizi, nevis, kā citiem. Tas nav tas vieglākais eksāmens, jā, bet uzskatu, ka laika vēl daudz, ja lēnām sāk kaut ko skatīt, bet tas ir tikai mans viedoklis, Tev pašai jāizlemj līdz galam.
31.03.2016 02:39 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tev vispār ir kaut mazākā nojausma cik pelna medmāsa?
31.03.2016 06:15 |

Reitings 176
Reģ: 03.03.2016
Ja cilvēks ar māsas diplomu uzreiz brauks strādāt uz ārzemēm, pelnīs normālu piķi!
12.05.2016 21:42 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Tu taču zini, ka pēc RTU nebūsi mehāniķe???
12.05.2016 21:52 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Ja gribi būt mehāniķe un reāli ap mašīnām ņemties, tad iesaku iet uz RTK, RTU Tu būsi inženieris, pie kāda aparāta tikai tiksi bildītēs un video apmācībās
12.05.2016 21:53 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits