Krievu valoda- IR VISUR?

Reitings 489
Reģ: 17.04.2015
Sveikas.
Patreiz kad esmu darba meklējumos,manī derdzās viena lieta..Krievu valodas zināšanas!
Vai tiešām nevar atrast normālu un labu darbu ja nezinu krievu valodu?!
Atbilstu visām citām prasībām,taču tā krievu valoda mani patreiz ļoti iegāž. Saprast, es saprotu viņu,bet lasīt vai rakstīt tajā nemāku, un viss jau ir aizmirsies jo visu laiku komunicēju latviešu/angļu valodā..

Vai tiešām šīs valodas nezināšana ir liela barjera lai atrastu darbu?
29.03.2016 17:05 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
labi , labi ... es jau saprotu , ka vieglāk vainot visu ko tikai ne sevi... šis līdzīgi kā ar resnumu , pie tā arī vainīgi visi tikai ne pats... Nepatīk man cilvēki, kas vispirms vaino citus it īpaši tik nekonkrētas lietas , kā valsts , sabiedrība, darba devēji u.c mošķi
29.03.2016 23:33 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
miegalācis - jā, jā, visas ir pasaules valodas, tikai latviešu ne, fu pē pē... Itālis var nemācīties citas valodas, jo visur viņu sapratīs - Ķīna/Meksika/Austrālija, brauc kur vēlies - visi runās ar viņu itāliski. Tikai ne, protams, Krievijā. Jo ne jau krievs runās kādā citā valodā, Dies' pasarg' - visa pasaule runās ar viņu krieviski.
Back to reality - nav tādas pasaules valodas daudzskaitlī. Ir angļu valoda, kurai nedaudz (tajā runājošo valstu skaita ziņā) pietuvojas spāņu. Viss. Viena valoda ir pasaules valoda diemžēl šajā globalizācijas laikmetā.
29.03.2016 23:34 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Es nevienu nevainoju, tikai izsaku viedokli, kā man šķiet, kā ir un kā varbūt ne vienmēr vajadzētu būt. Par valodas nepieciešamību un to, ko tā sniedz, nemaz nestrīdos :)
29.03.2016 23:34 |

Reitings 255
Reģ: 18.02.2016
Ehh tu manu domu tā arī neesi sapratusi. Var arī nekārtot neko, tici man, var arī to papīra lapiņu nopirkt, bet nu vēlreiz. Kurš šeit būs ieguvējs?

Neko nevar nopirkt, te nav Krievija. Dzīvē ir daudz citu lietu, ko mācīties un baudīt, nevis mocīt valodas,kas nesaista un neinteresē. Paplašini savu domu par ieguvēju definīciju.
29.03.2016 23:36 |

Reitings 255
labi , labi ... es jau saprotu , ka vieglāk vainot visu ko tikai ne sevi... šis līdzīgi kā ar resnumu , pie tā arī vainīgi visi tikai ne pats... Nepatīk man cilvēki, kas vispirms vaino citus it īpaši tik nekonkrētas lietas , kā valsts , sabiedrība, darba devēji u.c mošķi

Par ko man sevi būtu jāvaino? :)
29.03.2016 23:37 |

10 gadi
Reitings 2916
Es arī nevainoju, tikai diskutēju. Man manas valodas zināšanas un nezināšanas dzīvot netraucē. :)
29.03.2016 23:38 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Neko nevar nopirkt, te nav Krievija. Dzīvē ir daudz citu lietu, ko mācīties un baudīt, nevis mocīt valodas,kas nesaista un neinteresē. Paplašini savu domu par ieguvēju definīciju.

Un kā vēl var ;) Krievu valoda man traucē baudīt dzīvi? Tieši kā?

Doma tāda, ja negribi mācīties kādu priekšmetu, valodu nu vienalga ko, nedarbojies sfērā, kur tas ir nepieciešams. Protams, ka dzīvē viss nevar patikt un interesēt, bet neviens nespiež tev strādāt kasē par pārdevēju!
29.03.2016 23:41 |

Reitings 255
Un kā vēl var Krievu valoda man traucē baudīt dzīvi? Tieši kā?

Doma tāda, ja negribi mācīties kādu priekšmetu, valodu nu vienalga ko, nedarbojies sfērā, kur tas ir nepieciešams. Protams, ka dzīvē viss nevar patikt un interesēt, bet neviens nespiež tev strādāt kasē par pārdevēju

Kur es teicu, ka tev kaut kas traucē? Es uzskatu, ka nevis latvietim Latvijā ir jāmeklē nozare, kur strādāt, lai krievu valodu nevajadzētu, bet krievam ir jāmācās valsts valoda.
29.03.2016 23:43 |

Reitings 915
Reģ: 07.09.2011
Tourniquet - par to ka šī valsts ir tāda kāda ir. Tici man, iesēžoties deputāta krēslā nebūsi ne kripatu labāka par tiem, kas tur sēž. Tik daudz dažādu asiņu latviešos sajauktas, nav brīnums ka tik sačakarēti un nekas nepieder. Ne mums kāds īstens latviešu ēdiens, ne savs mugurkauls.
29.03.2016 23:44 |

Reitings 255
Tourniquet - par to ka šī valsts ir tāda kāda ir. Tici man, iesēžoties deputāta krēslā nebūsi ne kripatu labāka par tiem, kas tur sēž. Tik daudz dažādu asiņu latviešos sajauktas, nav brīnums ka tik sačakarēti un nekas nepieder. Ne mums kāds īstens latviešu ēdiens, ne savs mugurkauls.

Kļūdies. Man ir ļoti izteikta taisnīguma izjūta. Bet es deputāta krēslā nesēstos, jo zinu to virtuvi, secīgi, ka neko neietekmētu un mani tur apēstu kā sīko zivi.
29.03.2016 23:46 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Ņemot vērā milzīgo konkurenci darba tirgū, ir tikai loģiski, ka darbadevēji pieprasa abu valodu zināšanas. Nezināsi tu, zinās kāds cits. Un man tomēr liekas, ka attīstītā saniedrībā cilvēkiem nebūtu jāstrīdas par valodu zināšanu/nezināšanu. Tā ir tikai tā cilvēka problēma. Un kā jau es pieminēju, gudrākais piekāpsies.
29.03.2016 23:49 |

Reitings 915
Reģ: 07.09.2011
Tas nebija jāsaprot tik tieši. Tikai tik daudz lai saprastu, ka paši vien esam tādi, kas tur valdības krēslos. Patīk vaidēt, bāzt kabatā un spēlēt pēc citu noteikumiem.
29.03.2016 23:49 |

10 gadi
Reitings 2916
Es atkārtošos - tā problēma pa mazītiņam bišķītim kļūst labāka, un lielais izceļotāju skaits šo problēmu pat risina jo vairāk, jo veikalos var iet un strādāt, nezinot krievu valodu. Mierīgi. Jo nav variantu darba devējam. Nav mums tik daudz bilingvālās ģimenēs augušo, lai aizpildītu visus Rīgas veikalus un restūžus, nu nav. Nemaz nerunājot par pārējo valsti ārpus Rīgas.
Nekas jums nenotiks bez tās krievu valodas. Nekad neesmu bijusi atlaista tādēļ, ka nezinu krievu valodu. Taču esmu kā pircējs mainījusi kasi, kad mani uzrunā krieviski.
29.03.2016 23:51 |

Reitings 255
Tas nebija jāsaprot tik tieši. Tikai tik daudz lai saprastu, ka paši vien esam tādi, kas tur valdības krēslos. Patīk vaidēt, bāzt kabatā un spēlēt pēc citu noteikumiem.

Ir par daudz haosa, tas cilvēkos attīstīta dzīvnieka instinktus.

Reitings 960
Kur es teicu, ka tev kaut kas traucē? Es uzskatu, ka nevis latvietim Latvijā ir jāmeklē nozare, kur strādāt, lai krievu valodu nevajadzētu, bet krievam ir jāmācās valsts valoda.

Šeit:
Paši sevi apzogam, spiežot uz krievu valodu

Kā jau minēju, mani neapzog, krievu valoda man neliedz mācīties citas valodas. Bet nu pastāsti man lūdzu, kurā nozarē, izņemot apkalpojošo, ir jāmāk krievu valoda? Ja tev darbs nav ar cilvēkiem un darba devējs nav krievs, kuram ir kontakti krievijā, neviens tev nevar prasīt šo valodu. Un apkalpojošajā sfērā prasa arī angļu valodu, ņemot tūristu skaitu šeit, kāpēc par šo nav nekāds cepiens. Tā ir elemetāra darba prasība, tāpat kā tev telemārketingā prasīs labas pardevēja spējas, tāpat darbā ar cilvēkiem prasīs valodu zināšanas.

Un atkārtošos jau 1000x.. mani sākotnēji teksti bija tiem, kas māk, BET NERUNĀ!!!

Reitings 960
Ņemot vērā milzīgo konkurenci darba tirgū, ir tikai loģiski, ka darbadevēji pieprasa abu valodu zināšanas. Nezināsi tu, zinās kāds cits. Un man tomēr liekas, ka attīstītā saniedrībā cilvēkiem nebūtu jāstrīdas par valodu zināšanu/nezināšanu. Tā ir tikai tā cilvēka problēma.

Miljons +++.
29.03.2016 23:53 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
tavā ideālajā iedomu pasaulē varbūt , realitātē vismaz 1/2 Rīgas runā krieviski , darba devējs grib izpatikt klientam , tapēc arī tādas prasības un neticami , bet lielāko daļu tas apmierina , jo viņi uzskata par pašaprotamu runāt mūsu valstī 3 valodās un maz ticams , ka kāds kurš runā vismaz 3 valodās jūtās sliktāk , bet skaļi kliedz jau tie nezinātāji , tie kuri zin rus uzskata to par normu neviss ko pārdabisku
29.03.2016 23:54 |

10 gadi
Reitings 2916
Kur tieši jūs redzat to milzīgo konkurenci apkalpojošā sfērā? Kurā pilsētā? Jo Rīgā, cik skatos, darbu met pakaļ.
29.03.2016 23:54 |

Reitings 255
Kā jau minēju, mani neapzog, krievu valoda man neliedz mācīties citas valodas. Bet nu pastāsti man lūdzu, kurā nozarē, izņemot apkalpojošo, ir jāmāk krievu valoda? Ja tev darbs nav ar cilvēkiem un darba devējs nav krievs, kuram ir kontakti krievijā, neviens tev nevar prasīt šo valodu. Un apkalpojošajā sfērā prasa arī angļu valodu, ņemot tūristu skaitu šeit, kāpēc par šo nav nekāds cepiens. Tā ir elemetāra darba prasība, tāpat kā tev telemārketingā prasīs labas pardevēja spējas, tāpat darbā ar cilvēkiem prasīs valodu zināšanas.

Un atkārtošos jau 1000x.. mani sākotnēji teksti bija tiem, kas māk, BET NERUNĀ!!

Un tu iedomājies, ka esi visa epicentrs un es runāju tieši par tevi? :D

es māku, bet nerunāju, nu un? mana izvēle, ja krievam kaut ko vajag, lai runā latviski
29.03.2016 23:55 |

Reitings 960
Un tu iedomājies, ka esi visa epicentrs un es runāju tieši par tevi?
es māku, bet nerunāju, nu un? mana izvēle, ja krievam kaut ko vajag, lai runā latviski

Mums ar tevi konkrēti izveidojās diskusija, tādēļ mēģinu tev apskaidrot, ka nepaliks sliktāk, ja mācēšu krievu valodu pat, ja tā ikdienā nav nepieciešama.

Nu un? Man ļoti žēl, ka tu neuztvēri manis iepriekš rakstīto domu. 'Tādi kā tu vienmēr paliks otrajā plāna salīdzinājumā ar tiem, kas mācēs un runās un atmetīs visus savus aizspriedumus! Tas arī viss! :)
29.03.2016 23:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits