Krievu valoda- IR VISUR?

Reitings 489
Reģ: 17.04.2015
Sveikas.
Patreiz kad esmu darba meklējumos,manī derdzās viena lieta..Krievu valodas zināšanas!
Vai tiešām nevar atrast normālu un labu darbu ja nezinu krievu valodu?!
Atbilstu visām citām prasībām,taču tā krievu valoda mani patreiz ļoti iegāž. Saprast, es saprotu viņu,bet lasīt vai rakstīt tajā nemāku, un viss jau ir aizmirsies jo visu laiku komunicēju latviešu/angļu valodā..

Vai tiešām šīs valodas nezināšana ir liela barjera lai atrastu darbu?
29.03.2016 17:05 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Kā arī - vai Tu uzskati, ka krievi, kas šeit dzīvo vairākās paaudzēs, uzskatāmi par tūristiem?

Nu es nevienā brīdī neteicu, ka viņi var nemācīties latviešu valodu vai ir pieskaitāmi tūristiem. Vienkārši mana doma bija tāda - ja tu māki runāt krieviski, bet nerunā, jo tev ir kaut kādi aizspriedumi un savi principi, kur ir loģika? Tad sanāk, ka pilnīgi jebkurā valstī, kur tu sper savu kāju visi ar tevi runās tikai un vienā valodā, jo tīri principa pēc viņiem nav jāzina neviena cita valoda :D
29.03.2016 22:44 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Wee, nu ideāli es krieviski nerunāju, bet runāju un cenšos, kā jau teicu, pašai sev, jo visas valodas ir bagātība, bet daļa taisnības arī ir tajā, ka dzīvo te mūžam un nespēj izspļaut vārdu pār lūpām.
29.03.2016 22:45 |

Reitings 915
Reģ: 07.09.2011
wee Labs viesmīlis, bārmenis utt. pazīst klientus. Tas nav izskaidrojams, vienkārši gadu pieredze. Plus vēl tas, ka ne visi dzīvo Rīgā. Manā pilsētā iebraucēji no Krievijas būs var teikt tikai vasarā un rudenī. Smirdīgos lietuviešus pa gabalu var atpazīt, jo uzvedās kā čigāni un runā lauzītā krievu valodā. Ir tūristi, kas uzreiz jautā vai runāt krieviski vai angliski. :-D

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Gabija, manuprāt, latviešu principiem nerunāt krieviski ir pavisam citas saknes :D

Reitings 255
Reģ: 18.02.2016
ja tu māki runāt krieviski, bet nerunā, jo tev ir kaut kādi aizspriedumi un savi principi, kur ir loģika

Taisnība, var taču angļu piedāvāt. Būs jāpamēģina. :D
29.03.2016 22:46 |

Reitings 421
Reģ: 18.11.2015
jo vairāk valodu tu zini,jo labāk. Nesen bijām Daugavpililī, cik tur nedaudz padzīvojamies,viss pilnīgi krieviski, meitai pat grāmatu latviski neatradām:D Tas gan man šķita nedaudz briesmīgi!!

Pašai gan nav problēmas ar krievu valodu;)
29.03.2016 22:46 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Man ļoti "patīk" šis mīts, ka parasti bļauj tie, kas nezin valodu. Nē, es tieši tāpat teiktu arī tad, ja zinātu. Pieņemsim, ka pēc vienas paaudzes arābu valoda būs krievu valodas statusā. Man, iespējams, nekādu problēmu nebūtu to apgūt, jo man nav iebildumu pret to, kā tā skan, tiešām. Taču arī tad, ja to prastu, es neuzskatītu par normu, ka tagad visiem, kas grib par pārdevējiem Latvijā strādāt, būtu jāprot arābu valoda.
29.03.2016 22:47 |

Reitings 960
Visur Eiropā, Amerikā ir normāli jaunietim zināt tikai dzimto valodu.

Visur? Nu atvainojiet, esmu izņēmums. Ja kāds ārzemēs uz mani skatās lielām acīm, kad pasaku, ka Latvijā jaunieši aktīvi mācās trīs valodas, man tas neliekas normāli. Arī, ja būdama Francijā, man veikalā nevar atbildēt angliski, arī tas man neliekas normāli. Normāli man šķiet cilvēki, kas cenšas un izglītojās. :)
29.03.2016 22:47 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
MazaisBumbiš, godīgi , mani kā bārmeni interesē tikai tas cik maksātspējīgs ir klients , tākā ar valodām man problēmu nav , tad būšu godīga , es tā pa īstam nekad neesmu mēģinājusi atšķirt kurš ir kurš , kur nu vēl šķirot kāā valodā runāt , uzsāks sarunu angliski , runāsim angliski , krieviski , tad krieviski un es pat nepiefiksēšu to , tas ir automātiski.
Un tā padomājot , es nekad dzīvē neesmu nokļuvusi situācijā kur mani vai es kādu galīgi nesaprastu.
29.03.2016 22:50 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
vai Tu uzskati, ka krievi, kas šeit dzīvo vairākās paaudzēs, uzskatāmi par tūristiem?

Tā jau gan ir cita tēma, bet te vietā ir teiciens- Kas kopīgs zivīm un ciemiņiem? Tie abi trešajā dienā sāk smirdēt. Ja TU ierodies ciemos- Tu PIEŅEM vietējās paražas, tradīcijas un izrādi cieņu namatēvam. Protams, tā ierašanās bija savādāka kā parasti- arī ielūguma īsti nebija, bet to, ka lielais vairums "ciemiņu" nav izrādījuši ne cieņu, ne arī pat vēlmi kļūt par SAVĒJO- tas jau arī liecina par kaut ko..

Liels nopelns, protams, ir mātei barotājai(Krievijai), kas, tā vietā, lai atvainotos un savāktu savus pabērnus- turpina sēt naida sēklu un visrupjākajā veidā izmanto šos nelaimīgos cilvēkus, kuriem patiesībā nav savas dzimtenes. Jo Latvijā viņi eksistē fiziski, ar domām dzīvo PSRS vai Krievijā, bet Krievijai viņi patiesībā nav vajadzīgi. Tikai kā instruments ģeopolitiskajās spēlītēs un pagātnes mītiskās varenības stiprināšanai.

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Vienkārši mana doma bija tāda - ja tu māki runāt krieviski, bet nerunā, jo tev ir kaut kādi aizspriedumi un savi principi, kur ir loģika?

Es kautrējos, jo man ir ļoti izteikts akcents. Es saprotu krievu valodu ļoti labi, bet dēļ akcenta nevēlos runāt. Es arī nespiežu nevienu runāt latviski, galvenais, lai viņi mani saprot.

Reitings 170
Reģ: 16.03.2016
Man ļoti "patīk" šis mīts, ka parasti bļauj tie, kas nezin valodu. Nē, es tieši tāpat teiktu arī tad, ja zinātu. Pieņemsim, ka pēc vienas paaudzes arābu valoda būs krievu valodas statusā. Man, iespējams, nekādu problēmu nebūtu to apgūt, jo man nav iebildumu pret to, kā tā skan, tiešām. Taču arī tad, ja to prastu, es neuzskatītu par normu, ka tagad visiem, kas grib par pārdevējiem Latvijā strādāt, būtu jāprot arābu valoda.

tu esi dura, kas nesaprot, ka kompānijai ir svarīgi apkalpot klientu, citādi kompānijai nebūs naudas :D ja klients tikai arābu valodu saprot, tad arābu valodas nepratējs darbā netiks ņemts. ir liela atšķirība starp ideālo pasauli kādu tu to esi izfantazējusi, kur visi runā tavā valodā un piekrīt visam ko tu saki, un realitāti :D
29.03.2016 22:51 |

Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
krieviski esmu runājusi tikai ar krievu tūristiem,par pārējiem vienalga,ja nesaprot,ko es saku,mani tas nekrata,lai iet un runā ar kādu citu tad.
29.03.2016 22:52 |

Reitings 170
es brīvi pārvaldu 4 valodas, viena no kurām ir krievu, tā ka darba tirgū esmu jums durām jūdzes priekšā :D
29.03.2016 22:52 |

Reitings 170
skauž?
29.03.2016 22:53 |

Reitings 255
Reģ: 18.02.2016
tu esi dura, kas nesaprot, ka kompānijai ir svarīgi apkalpot klientu, citādi kompānijai nebūs naudas ja klients tikai arābu valodu saprot, tad arābu valodas nepratējs darbā netiks ņemts. ir liela atšķirība starp ideālo pasauli kādu tu to esi izfantazējusi, kur visi runā tavā valodā un piekrīt visam ko tu saki, un realitāti

Kas tad nu, atkal eseju nevari skolai pabeigt, tāpēc cosmo nāc meitenes apbižot? Varbūt pasaki, kas par tēmu, palīdzēsim puikam md izpildīt. :D
29.03.2016 22:53 |

Reitings 960
Pievienošos Visionam.. vai tad man sliktāk, ka jūs nemākat krievu valodu? Varat sūdzēties forumā, cik tik uziet, bet no tā jūsu vakancē prioritāte būs kādam, kurš māk šo valodu!

Atklāti sakot man ir prieks, ka esmu latviete un mums šeit krievu valoda ir nepieciešama. Zinu, ka piedzimstot anglijā vai kādā citā valstī, savu mūžu tādu valodu nemācītos, jo tā gluži vienkārši nav tik pieprasīta, grūti praktizējama un tomēr ļoti atšķirīga no citām valodām :)
29.03.2016 22:55 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Tourniquet , bet viņam ir taisnība , neskatoties uz visiem trololo ....tā arī ir kurš maksā tas pasūta mūziku
29.03.2016 22:55 |

Reitings 170
Kas tad nu, atkal eseju nevari skolai pabeigt, tāpēc cosmo nāc meitenes apbižot? Varbūt pasaki, kas par tēmu, palīdzēsim puikam md izpildīt.

tā kā pat 5. klases matenes uzdevums šajā forumā izraisa milzu neizpratni, strīdus un emociju vētras, tad par sarežģītiem universitātes līmeņa pētījumiem nemaz nav vērts runāt. nelec augstāk par dirsu, aita
29.03.2016 22:56 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Es saprotu, ka es tagad šausmīgi aizskaru tavu etnisko identitāti, bet es dzīvoju absolūtā realitātē, Vision. :D Realitātē, mans mazais draugs, ja etniskais sastāvs Latvijā (arābi/latvieši) proporciju ziņā būs tāds kā šobrīd (latvieši/krievi), tad darba devējs nevarēs atļauties nepieņemt darbā savā AliMaximā kādu, kurš neprot to arābu valodu, jo citādi viņam nebūs, kas strādā vispār.
Mēs te tomēr nerunājam par proporciju 90:10, bet ~50:50 (Rīgā).
29.03.2016 22:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits