Es domāju mierīgi šobrīd vari pieteikties apkalpojošā sfērā, nezinot krievu valodu. Es teiktu, ka vismaz 7 no 10 vietām tevi paņems, jo Latvijā apkalpojošā sfērā vairs nav, kas strādā. Es pat vairākus gadus atpakaļ esmu strādājusi kādos 3 darbos apkalpojošā sfērā, nezinot krievu valodu. Nezinu joprojām. Šobrīd strādāju starptautiskā uzņēmumā, vēlāk - valsts iestādē, ja krievu valodas dēļ nekur citur netikšu, vai ārpus Latvijas. Es prognozēju, ka ilgi šī latviešu jauniešu diskriminācija neturpināsies, jo nāk cita paaudze, un pie līdzšinējiem darba devēju noteikumiem pēc gadiem 5 akūti trūks darbinieku vispār kā tādu.
Mani tiešām pārsteidz vairāki komentāri. Visur Eiropā, Amerikā ir normāli jaunietim zināt tikai dzimto valodu. Tas nav apsveicami, bet tā ir pilnīga norma. Tas nav mans izdomājums, es pazīstu daudz un dažādu valstu jauniešus. Bet, lūk, ja latvietis nav dzimis bilingvālā ģimenē, tad oj, oj, oj, ko tad tu mums te iedomājies, neizglītotais jampampiņ.. Un kāda vēl skatīšanās kartē?! Pazīstu vairākas francūzietes. Tavu brīnumu, tikai viena no viņām runā kaimiņu spāņu valodā un divas - vāciski. Arī vāciete, ko pazīstu, poliski nerunā. Itālieši un itālietes pat angliski runā ļoti vāji, kur nu vēl lai kādu valodu mācītos.