Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Maltīšu plānošana

 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Iedvesmojoties no šī (nepavisam nesliktā) Delfu rakstiņa - http://www.delfi.lv/vina/majas/ka-saplanot-nedelas-edienkarti-lai-pec-tam-nebutu-jadoma-par-partiku.d?id=47232689, nospriedu, ka mums varētu būt interesanti dalīties savos maltīšu plānošanas paradumos. Uz cik ilgu laiku uz priekšu plānojat? Ja plānojat, tad kā tas pozitīvi/negatīvi ir ietekmējis jūsu ēšanas paradumus, laika patēriņu, budžetu, labsajūtu, svaru, utt.? Kādi ir labākie atklajumi, padomi, ieteikumi?
29.03.2016 16:56 |
 
Reitings 733
Reģ: 25.02.2016
neko neplaanoju un nedeeljai uz priekshu neiepeerkos. man tas nestraadaa! shodien, piemeram, domaju, ka riit buus zupa, bet pienaak riitdiena un man to zupu vairs nevajag! kaa arii biezhi nespeju saplanot edienreizes, gandriz katru dienu citi laiki. diezgan haotiski man iet ar eeshanu vienaa laikaa un iepirkshanos paartikas veikalos :D
29.03.2016 17:01 |
 
Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Grūti plānot,jo ēdu to,ko vēlos tajā dienā. Varu ieplānot zupu,bet gribēsies dārzeņu sautējumu.Plānošana man neder,diemžēl.
29.03.2016 17:03 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Mums plānošana ir tik daudz, cik iepriekšējā vakarā vai no rīta tiek izņemts kaut kas no saldētavas. Respektīvi, saldētavā vienmēr ir vairāku veidu gaļas / zivis un iepriekš kaut kas ir jāizņem, lai atkūst. Piedevas bieži vien izdomāju dienas laikā - visbiežāk no tā, kas mājās ir, bet reizēm nav arī problēma ieiet veikalā nopirkt.
29.03.2016 17:24 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Mēs esam izmēģinājuši visādus variantus, gan plānot vairākas nedēļas uz priekšu, gan izlemt iepriekšējā dienā, gan tajā pašā. Šobrīd lietojam vietējā pārtikas veikala aplikāciju, kur var saplānot uz priekšu, izvēlēties receptes un dabūt iepirkumu sarakstu -
https://www.rema.no/oppskrifter#?sort=ascending&page=1
Ar šo esam ļoti apmierināti.
29.03.2016 17:38 |
 
Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Tā kā šobrīd man jādomā daudz maz tikai par savu vēderu, tad uz to neiespringstu.
Bet ļoti patika modelis, kāds bija ar ex-ex puisi - 1x nedēļā iepirkāmies tirgū - gaļas, zivis, dārzeņi.. Kaut kas saldētavā, kaut kas ledusskapī. Es arī nevaru ieplānot maltītes nedēļu iepriekš, jo nezinu, ko gribēšu. Tad nu no esošajām lietām ļoti forši varēju visu ko sakombinēt :-) Ja kaut kas pietrūka, nebija problēmu ieskriet piemājas veikalā pēc kaut kā :-)
29.03.2016 17:50 |
 
Reitings 435
Reģ: 29.01.2009
Esmu laikam daļēja plānotāja, bet varu saplānot ne vairāk kā nedēļai uz priekšu.
Ledusskapī parasti stāv tādi produkti no kuriem var pagatavot visdažādākās lietas - konservēti zirnīši, marinētas bietes, pupiņas, kausētais siers, dažādi dārzeņi, saldētavā gaļa.
Un tad nu skatos ko gribas ēst un atbilstoši no ledusskapī esošajām lietām taisu. Bet ja nepieciešams kaut kas īpašs tad ieskrienu veikalā un nopērku.
29.03.2016 17:55 |
 
Reitings 362
Reģ: 25.02.2015
Laikam šis jautājums mani katru dienu nokaitina, jo draugs nekad nepasaka ko grib (e)
Īsti neko nepērku uz priekšu , apbrīnoju cilvēkus, kas var sapirkties nedēļai, man tā nesanāk (esmu mēģinājusi, daudzi produkti sabojājās, jo netika apēsti.)
Personīgi maizi un sieru, desu neēdu vispār tikai dzīves biedrs līdz ar to pat brokastu jautājums mani nomāc jo piecas dienas pēc kārtas jau viņš desmaizi neēdīs.
Bet esmu ievērojusi ka ja izdomāju ko taisīšu ēst tad sanāk krietni dārgāks pasākums ka ja ieeju veikalā un uz vietas izdomāju :-D Un pat nesaprotu kāpēc tā.
Bet Jūs varat droši likt visādus plānojumus varēšu pašpikot :-P:-D
29.03.2016 17:56 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Man būtu žēl tērēt laiku katru dienu veikalā.

Tāpēc, kā jau rakstīju, saldētavā ir vairāku veidu gaļas - piem., vistas fileja, cūkgaļa, maltā gaļa. Tā kā no katra šī gaļas veida ir iespējamas dažādas variācijas, tad atliek arī vieta improvizācijai.

Bet tam, ka gaļas, dārzeņu, pamatproduktu iepirkšana vienreiz nedēļā vai vēl retāk, ietaupa ne tikai laiku, bet arī līdzekļus, gan piekrītu ar visām četrām.
29.03.2016 17:59 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Es plānoju ēdienkarti nedēļai un attiecīgi pasūtu produktus ar piegādi mājās. Tas noteikti ļauj ietaupīt tēriņus pārtikai un pašlaik ēdam daudz veselīgāk un daudzveidīgāk nekā līdz šim - kaut vai tos pašus kārumus pērkam mazāk, jo gluži vienkārši uz veikalu vairs neeju, tā vietā mājās vienmēr stāv augļi vai arī pati cepu kūkas/gatavo saldos. Man vienmēr ir besījis stiept mājās dārzeņu kilogramus (jo smagi, 5. stāvs bez lifta un nav auto), tāpēc varu teikt, ka tagad ēdam daaaudz vairāk dārzeņu. Arī ēdienkarte ir kļuvusi daudzveidīgāka, jo brīvā brīdī varu apsēsties un sameklēt receptes/iedvesmu un saplānot visu, nevis atvilkties mājās pēc darba un kārtējo reizi taisīt makaronus ar malto gaļu, jo tas ir ātri un neko labāku vienkārši vairs neesmu spējīga izdomāt.
29.03.2016 17:59 |
 
Reitings 263
Reģ: 26.02.2016
Neko neplānoju, bet gaļas ir sapirktas mēnesi uz priekšu, tad salieku tās saldētavā un velku ārā un gatavoju pēc vēlmēm. Piedevas taisu no tā, kas ir mājās cai nopērku.
29.03.2016 18:02 |
 
10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
plaanoju eedienkarti kaadaam 3-4 dienaam. padomaaju, ko gribeetos + pajautaaju draugam, ko grib vakarinjaas, tad arii tam iepeerku produktus :)

biezhi peerku produktus, kas ir uz akciju prieksh saldeetavas :)
29.03.2016 18:09 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Plānoju ēdienkarti vidēji 5 dienām, parasti nopērkam dažādas gaļas, zivis un piedevas (piemēram, dažādus sierus, tomātu puree, kokospienu, u.tml) tādos daudzumos, lai var variēt un izdomāt konkrētajā dienā, ko gribas. Pārāk strikti neko neplānoju, gatavoju, ko tajā brīdī kārojas. Ja esmu viena, tad man pietiek ar olām, biezpienu un tunci visai nedēļai :D
29.03.2016 18:15 |
 
Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Plānoju nedēļai uz priekšu, izdomāju ko gatavošu, apjautājos saviem vīriešiem, kādas ir viņu vēlmes un brīvdienās sapērku visu nepieciešamo. Protams ēdienreizes variēju un reizēm mainu pa dienām savā starpā, ja nav noskaņojuma konkrēto ēdienu gatavot.
Bet tam, ka gaļas, dārzeņu, pamatproduktu iepirkšana vienreiz nedēļā vai vēl retāk, ietaupa ne tikai laiku, bet arī līdzekļus, gan piekrītu ar visām četrām.
Arī piekrītu :-)
29.03.2016 18:15 |
 
Reitings 187
Reģ: 29.01.2009
Lielā iepirkšanās mums ir 2x mēnesī, tad sapērkam dažādu veidu gaļu sasaldēšanai, piedevas, augļus, dārzeņus un visu pārējo. Pa vidu starp iepirkšanās reizēm pārtikas veikalus apmeklējam tikai tad, ja kaut kas beidzies vai trūkst sastāvdaļas kādai receptei. Iepriekšējā vakarā plānojam, ko ēdīsim nākamajā dienā, ēdienu gatavojam katru vakaru, nemēdzam vārīt zupas katlu uz nedēļu. Plānošanas rezultātā sanāk gan ekonomiskāka ēšana gan veselīgāka, atkrīt visādi spontānie pirkumi, gardumi, ko sagribas, ejot cauri veikalam utt. Bet jāsaka, ka neesam vēl tik advancēti, lai izplānotu ēdienkarti visai nedēļai.
29.03.2016 18:26 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Neplānoju, bet arī jāpiekrīt, ka cenšos turēt saldētavā visu ko, no kā var izvērsties. Gaļu gan jāieplāno, tā mājās ir tikai tad, ja ir nopirkta kādam konkrētam ēdienam.

Parasti, ja ir sīpoli, tomāti, olas, piens, milti un visādi makaroni-rīsi-pupas-auzas-zirņi sausie produkti, tad nav baigās problēmas tīri tā uzreiz ņemt un izdomāt kaut ko. Bet šā vai tā, kaut kas ir aptrūcies katru otro, treso dienu. Parasti sīkumi -piens, sviests, rīsi, bet šā vai tā nākas ieskriet veikalā.
29.03.2016 18:38 |
 
Reitings 802
Reģ: 15.12.2015
Plānoju uz priekšu max 1-2 dienas. Bet parasti tajā pašā dienā arī sapērk un uzreiz gatavo. Man ļooooooti negaršo un nepatīk saldētas gaļas, tāpēc vienmēr pērku svaigu uzreiz veikalā un tajā pašā dienā vai nākamajā gatavoju.
29.03.2016 18:41 |
 
Reitings 287
Reģ: 13.06.2014
Vēlētos plānot ēdienreizes, jo liekas, ka apmeklējot veikalu vienreiz nedēļā tiktu ietaupīta nauda (jo nepirktu visādus našķus un mirkļa iegribas, kā arī gaļu varētu tirgū pirkt, kur ir lētāk), bet nu dzīvojam mazā dzīvoklī ar mini ledusskapi, kur nekādus baigos krājumus nevar salikt.
29.03.2016 19:06 |
 
Reitings 287
Reģ: 13.06.2014
Kā arī nevajadzētu pēc darba iet uz veikalu un dēļ tā ieraksties apmēram stundu vēlāk mājās, kad jau bieži vien neko negribās gatavot.
29.03.2016 19:07 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nejūtu nekādu atšķirību atkausētai gaļai, tiešām... ja uzreiz liek saldētavā, tad izņem, nu nezinu, katram jau citas garšas kārpiņas.

Baigi nepraktizēju, bet pirms kāda laika sāku tādu kā "tirgus dienu", piemēram, pagājušajā nedēļā ļoti izdevīgi iepirkos tirgū tā, ka vēl tagad stāv gaļa, aptuveni izdomāju, ko gribēšu - vistas filejas, maltā gaļa, kāds kakla karbonādes gabaliņš, tad nu visu salieku saldētavā, izņemu un tad jau izplānoju kaut ko no tā, kas ir, vai piepērku pa ceļam mājās.
29.03.2016 19:08 |
 
Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
Kopš "atmetu" gurmē paradumus, vairs neplānoju. Tamdēļ, ka ēst vienkārši ir tik pat garšīgi un to produktu saturs, kas regulāri tiek iepirkts ir pietiekams, lai varētu variēt neiespringstot pēc saraksta.
Pievienojos klaviaturai, ja esmu mājās viena, pietiek ar dažiem produktiem - jogurts, tuncis, zemenes, biezpiens, vēl kādi zaļumi. Ja skapīti ir kvinoja vai griķi un saldētavā pākšaugi, paradīze. Perfektais ansamblis dažādām maltītēm nedēļas garumā.
29.03.2016 19:10 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits