Ikdienā staigāju augstpapēžu kurpēs un pēdējo gadu laikā gandrīz nemaz nenodarbojos ar sportu. Nesen biju ar draugiem ilgi pastaigāt pa kalnainām vietām, protams, biju parastos sporta apavos.
Tagad jau otro dienu sāp vienkārši briesmīgi apakšstilbi, īpaši pa vidu un ir velkoša sajūta. Kādi varētu būt mājās atrodami līdzekļi šo muskuļu sāpju samazināšanai? Paiet gandrīz nevaru, labi ka rīt vēl brīvdiena. :-/
man spranda saap !! jau divas dienas taisiju gan daudz presites, gan trenejos staavot uz galvas koilgi nebiju darijusi, tagad divas dienas nevaru pakustinaat kaklu..uz saaniem ir ok, bet noliecot galvu uz leju saap. Varbut kaada ideja kaa atrak padarit sprandu normaalu?
Kad taisiji presītes, kur rokas turēji? Rāvi sevi aiz sprandas vai turēji sakrustotas uz pleciem? Ja pirmoas varinats, tad tā vairak nedari. Taisot presītes rokas uz spranda likt nedrīks. Tas čakarē kaklu.
Kājas iesaku turēt paceltas mazliet augstāk, piemēram, saliekot tās uz spilveniem. Var viegli pamasēt. Var doties arī uz aptieku un jautāt farmaceitam kādas smēres, piemēram, visus šitos Fastum Gel, Lioton vai Ibumetin gelu. Nezinu, kurš ir bez receptes un kurš palīdzēs, bet nu farmaceits gan mācēs ieteikt :)
Labas ziedes ir Voltaren un Olfen, kurām nav nepieciešama recepte :)
Kā jau ieteica - paturi kājas augstāk, izvērtē, kādus apavus velc un kāda slodze ir.
Kad rupji sakot sadirsu savu roku, man palidzeja smere Begsan, to pasu tagad smereju sprandas apvidu, it ka drusku vieglak ir..Man vel ieteica, ka jaaizmanto stiepsanas vingrinaajumi, nezinu cik palidz, bet var pameeginaat pacilaat kaajeles:-D
Man pret muskuļu sāpēm ļoti labi palīdzēja viens gēls (nosaukumu neatceros, smaržoja bišku pēc eikalipta, piparmētrām, kaut kā tāda, cik atceros Latvijā ražots, plastmasas trauciņā). Pirku aptiekā. Bet nu jā, nosaukumu diemžēl netaceros :-/ Bet atceros ka bija ļoti labs
Man kadreiz pret sapem kaajas/rokaas paliidzeja tieshi izkusteeshanas/viegla pavingroshana. No sakuma liksies, ka tas nav iespeejams, bet, kad muskulji, iesilushi, viegli izstaipiiities.
tas no slodzītes, jo īpaši, ja neko nedari sportiskajā jomā. Pāris dienas pasāpēs un būs ok. Bet ieteiktu Tev katru dienu no rīta un vakarā kārtīgi pastaipīt muskuļus, pamasēt un kādu sporta gēlu pasmērēt.
Silta vanna un masāža noteikti būs tieši laikā :)
Ai man tieši taa pati problēma,nekad isti neesmu sportojusi,reizem kad mēģināju,vienu ,divas dienas pasapeja un viss,tgd tā sāp kā nekad,gribas iet skriet ,bet nesanak,labi,ka paiet varu:D