Šajā gadījumā problēma ir tur, ka no autores gaida iestāties kaut kur pieprasītā profesija, lai būtu labs darbs utt. Un te pirmo reizi dzīve ir jāizdara izvēle: kura ir tā profesija. Tiek dots uzdevums: iestāties labā skolā, izcili absolvēt, dabūt labi apmaksātu darbu pēc studijām. Tāpēc arī šaubas: ko darīt, ja es to nevaru izdarīt. Vēl kā jau dažas dalībnieces minēja, ka grib paraudāt par to, ka vidējā atzīme ir 9, bet nekur neiestāsies. Es pieņemu, ka vecāki izcilās atzīmes uztver kā kaut pašsaprotamu un viņu acīs tas nav nozīmīgs rādītājs, ka tas garantē budžeta vietu. Jo var taču labāk...
Ko es iesaku: uzraksti vienreiz tos mērķus, ko tu pati gribi. PATI! (Pat tad ja tas ietver, ka tu gribi braukt brīvprātīgajā darbā uz Āfriku vai gribi mācīties par automehāniķi.) Nevis ko no tevis sagaida sabiedrība un vecāki un izmet no saraksta to sadaļu: ko darīt, lai es nebūtu apkaunojums ģimenei un skolai (pēc tam darbavietai). Tu esi normāla meitene. Apkaunojums tu nekādi būt nevari. Ja tavos mērķos ir izdabāt sabiedrībai, tad dari to no tās puses, kas ir tavos spēkos (ja nemāki rēķināt, tad nelien attiecīgajās nozarēs.) Tev ir savas priekšrocības un plusi, tāpat kā mums visiem un lielāku labumu tu vari gūt tad, ja izmanto to, kas tev ir nevis ieciklējies uz to, kā tev nav.
Bet vispār man liekas, ka māte tev grauj pašapziņu un pārlieku kontrolē, tiec ar to galā, citādi tu nekur netiksi (kā jau minēja lielajiem izcilniekiem ir cita domāšana, no kuras studiju vidē viņi nemāk tik ārā, kamēr citi ar zemākām atzīmēm labāk pielāgojas un nokļūst kursa izcilnieku vidū).
Lai izdodas!