Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kaboverde iespaidi

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Plānoju ceļojumu uz Kaboverde. Varbūt kāda/s ir bijis un var padalīties ar iespaidiem? Kā patika? Ko redzēt, ko ēst, kur doties?
21.03.2016 18:07 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
http://kamzolis.com/tag/kaboverde/

Es arī jau kādu laiku domāju, kā ir ar lidojumiem? Ar pārsēšanos?
21.03.2016 18:21 |

Reitings 5497
Es atradu šitādu:

http://www.kaboverde.lv/#home
Cik saprotu, to organizē Jēkaba ceļojumi, jo viņu mājaslapā ir tie paši datumi. Un tas ir tiešais lidojums. Vismaz par pārsēšanos nekas nav rakstīts. Pirmo reizi pavilkos uz tūrisma aģentūru piedāvājumiem.
21.03.2016 18:54 |

Reitings 737
Reģ: 26.10.2014
Esmu bijusi 3 reizes uz dažādām salām un viesnīcām. Varu visu sīki un smalki izstāstīt :-) Nebraucu no LV, par lidojumiem nezināšu, bet par visu pārējo gan... kur tieši domā braukt un kas vairāk interesē?
21.03.2016 20:15 |

Reitings 5497
Lidojums ir uz Sao Vincentes salau - Mindelo.
Neko daudz par Kaboverde nezinu. Tikai bildītes esmu redzējusi. Tāpēc arī nezinu ko jautāt. :)
Mani interesē viss makslimāli autentiskais, vienmēr un visur. Nu, kultūras sajūtu noķert.
Viesnīcā vai pludmalē gulētājs neesmu. Vairāk interesē noīrēt mašīnu un piļīt apkārt. :)
Kā tur ir ar mašīnu īrēm, starp citu?
Tāpat man tīk visādi kruīzi, snurkulēšanas, niršanas, zvejošanas pasākumi. Ciematiņi, autentiska virtuve, vietējo tirgus, vietējo kultūras pasākumi.
Ko no tā visa tur var sadarīt?
21.03.2016 20:24 |

Reitings 737
Reģ: 26.10.2014
Par Sao Vicente salu - ja nekad nēsi bijusi Āfrikā, tad varētu būt neliels kūltūršoks...bet kad nedaudz ir aprasts, tad liekas īsta paradīze.... Sao Vicente nav no tūristu iecienītākajām salām Cabo Verde...Sal un Boa Vista ir daudz reižu tūristiem draudzīgākas. Jārēķinās ar to ka nevienā no salām infrastruktūra nav īpaši atīstīta, iespējams ceļu nav vai viņi ir neizbraucami, veikalu maz un daudzas lietas nav pieejamas vai arī cenas uzskrūvētas. Sal šajā ziņā ir visforšākā, var noīrēt mašīnu un izbraukties pēc sirds patikas...Boa Vista ar mašīnām ir nedaudz sarežģītāk... mēs noalgojām šoferi kas mūs izvadāja uz salas populārākajām vietām, braukšana bieži vien notiek pikapa bagažniekā, bet tik un tā ir ok. Sao Vicente domāju būs vēl grūtāk, ceļi grūti izbraucami.... ir organizētas ekskursijas, bet man personīgi labāk patīk braukt pašam, nevis ar lielu tūristu grupu...

Ja braukšu atkal, tad noteikti atkal uz Sal, jo viesnīcas ir labākas, infrastuktūra labāka un vairāk visādas lietas ko darīt, pludmale arī man labāk patika - kaitserfings, snorklings, haizivju vērošana, izbraukt ar dzelteno zemūdeni, noīrēt mašīnu, apskatīties mirāžu, sāls raktuves un daudz ko citu...pats ciemats Santa Maria (tur atrodas lielākā daļa viesnīcu) ir samērā mazs, bet ir gan restorāni, bāri, veikaliņi utt. Viens no lielākajiem plusiem - tur ir samērā droši, mierīgi var iet pastaigāties, iečekot vietējo nakts dzīvi, nav jāsēž katru vakaru viesnīcā...Boa Vista nedaudz mazāk darudzīga, bet, ja gluži pa nomalēm naktī viena nestaigāsi, tad ir ok... tur lielākoties vakaros izklaides notiek viesnīcās. Ir arī restorāni. Sao Vicente diemžēl pati nēsmu bijusi, bet domāju ka tur ir vēl mazāk iespēju izklaidēm... pati pilsēta arī nav tik skaista...

Par vietējo ēdienu - jāuzmanās ko ēst un dzert, nedzert ūdeni no krāna, tikai no pudelēm, bieži mazgāt rokas utt. Vietējos ēdienus bieži vien pasniedz viesnīcās un ir arī dažādas ēstuves. Ar vietējām ēstuvēm jāuzmanās, jo mūsu vēderi var arī nebūt īsti vietējo ēdieniem piemēroti... ir arī eiropas līmeņa restorāni kur pasniedz vietējo ēdienus. Mēs visas reizes braucām all-inclusive režīmā, bet tik un tā sanāca ēst ārpus viesnīcas, jo vēlējāmies nogaršot vietējo ēdienus. Bija ļoti garšīgi.

Patiesībā tik daudz ko rakstīt... nedzīvoju LV, bet šeit tā ir populāra vieta atpūtai...kas vēl tev interesē? Par vīzām, cenām, lidojumiem, zika vīrusu un citām lietām?
22.03.2016 02:55 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits