Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Audiovizuala mediju maksla.

Reitings 15
Reģ: 18.03.2016
Sveiki, ir doma studet AMM , bet cik pirmoreiz man shi doma piemekleja, ta ari vel shobrid atgruz tikai tas cik loti skeptiski cilveki uz sho profesiju raugas, konkreti darba meklejumos, pabeidzot programmu.
Vai ir kads, kuram zinami absolventi ar pozitivam atsauksmem. Jo man interese kino maklsa, reklama, video - skana, bilde - radoshums. Tapec gribas apgut programmu, kura ir vispuseja shaja joma, ja nesanak kino maklsa, tad vismaz, lai ir iespejas reklama vai papildus apmeklejot grafisko dizainu kursus cita novirziena, bet saglabajot sakuminteresi.
Un ja ir velme piemest Jusuprat labakas skolas, butu kolosali!!
Liels Jums paldies!!

(l)
18.03.2016 17:44 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
LKA, BFM Tallinā
RISEBĀ tehniski visu ko iemācīsies, bet par režisoru tur nekļūsi (ja nu ir tāda vēlme)

lielākas darba iespējas ir, ja ej šaurāk kādā no jomām, nevis visu zini tā vispārīgi. ļoti svarīgi studiju gados veidot kontaktus, gan ar pasniedzējiem, gan studiju biedriem, ss.lv darbu neatradīsi, paziņu lokā gan ;)
18.03.2016 18:00 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Izglītība kā tāda - vnk super Un arī profesijas, kurās var strādāt ar šo izglītību - super. Bet, ne Latvijā. Latvija šim visam nav vēl gatava - tirgus maziņš, piedāvājuma tikpatkā nav - un arī, ja ir, visur ņem savējos, vai vecos - labi zināmos. Līdz ar to arī izglītība noteikti nav diez cik augstā līmenī (nezinu, bet pieņemu), jo vnk nav to speciālistu, nav tā pieprasījuma un vispār - tas ir salīdzinoši jauns studiju virziens. Ja ir baigā vēlme pēc tieši šadas izglītības - labāk to būtu apgūt citā valstī un jārēķinās ar lielu devu entuziasma un apcietības, lai iegūtu labu vietu tirgū. Un bez kontaktiem jau nu arī nekā...
18.03.2016 18:06 |

Reitings 15
Tad varbut tur labi bakaloru pabeigt un tad magistru skatities, bet sakumam tur varetu but okey? Nav jau laika shkieshana ka cilveki saka, vai ne?
Paldies par info!! ;)
18.03.2016 18:07 |

Reitings 15
Varbut tad labak uzreiz uz reklamu iet vai apgut grafisko dizainu?! Idejas pilna galva, bet ka jau sakat - Latvijas tirgus ka vienmer ierobezo jaunieshu ambicijas!!
18.03.2016 18:10 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Ar kino naudu nenopelnīsi. Kino Latvijā ir hobijs, ja vēlies veidot autorkino. Bet, kļūstot par profesionāli šajā lauciņā, labi apmaksāta darba iespējas ir. Profesionāļi ir pieprasïti. Lai kas tas būtu - montāža, režija, operatormāksla, skaņa, gaismošanas. Ja darīsi to labi, darbs būs gan kino, gan TV projektos.
Ja studēsi Risebā par neko Tu nekļūsi, ja neesi piedzimusi ar dabas dotu talantu. Un pat tad, pastāv iespēja, ka Tevi drīzāk sačakarēs. Risebā nekotējas profesionāļu vidū. Un turienes absolventus neviens nopietni neuztver.
18.03.2016 18:12 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
tas ir pārspīlēti, Inga, Risebas montāžisti un operatori atrod darbus.
ja vēl dod viņiem iespējas studiju gados aizbraukt uz ASV praksē vai kaut vai krievu seriālus LV filmēt, tad ir viss kārtībā ar viņiem, normāla pieredze un darbus arī dabon.
18.03.2016 18:17 |

Reitings 5497
Neons, Latvijā ir augstas raudzes speciālisti un līdzvērtīga studiju kvalitāte, kas nebalstās milzīgās tehniskajās iespējās, bet radoša prāta attīstīšanā, Eiropā būtu vēl jāpameklē. Kino izglītība Latvijā nav nekas jauns. Tā te ir bijusi un pastāvéjusi kopš Eizenšteina laikiem. Kā oficiāls studiju virziens Kultūras akadēmijā audiovizuālā māksla ir teju gadus divdesmit. Mums ir ļoti spēcīga kino skola. Tas, ka kino ir maz, ir cits jautājums. Tas nav saistīts ar profesionāļu neesamību, bet gan valsts finansējuma neesamību. Mūsu profesionāļi strādā pie citu valstu kino produktu radīšanas.
18.03.2016 18:21 |

Reitings 5497
Nu kaut kādus darbus jau noteikti dabū, protams, ja nav pilnīgi zābaki. Bet profesionāļu vidū Risebā nekotējas. Neviens neaicinās darbā Risebas absolventu, ja būs iespēja izvēlēties LKA absolventu.
18.03.2016 18:24 |

Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
Inga ir kino režisore :)
18.03.2016 18:26 |

Reitings 11996
Es neapgalvoju, ka valstī nav to profesionāļu. Saku tikai to, ka jaunam cilvēkam to pieredzi iegūt nav to iespēju dažādu iemeslu dēļ. Mums tie profesionāļi ir tik, cik ir un tirgus ir "plats" tik cik ir - ar izglītību panākt kaut ko ir tikpatkā neiespējami. Nu atsēdēsi tajā solā un ko tālāk? Kur iegūt praksi, kur kontaktus, kur dabūt piekļuvi nepieciešamiem aprīkojumiem, tehnikām (nenovecojušām)?... Jā, pareizi saki, finansējums nekāds. Ja gribi būt augstas klases speciālists - jābūt naudai. Varēsi braukt uz ārzemēm, gūt pieredzi, meklēt kontaktus un visiem piķot pa labi un pa kreisi, lai uzlabotu savu spēju un zināšanu līmeni, rastu kontaktus (attiecīgās aprindās, kur tikt nav nemaz tik viegli). Ar vnk skolu ir krietni par maz šajā jomā. Un liela vērtība ir arī iedzimtajam radošajam talantam.

Par pašu izglītību - tiešām neko daudz nezinu, bet par to reāli sāku dzirdēt "runājam tautā" apmēram +/- 10 gadus atpakaļ, ne agrāk. Un cik tad sen mums ir šīs cipartehnoloģijas?.. Tas viss ir salīdzinoši jauns. Kinoskola LV noteikti sen pastāv, bet, ja neviens valstī kīno nav ieinteresēts (no finansiālā viedokļa) - no kurienes tad būs tie pasniedzēji, kuri mācīs attiecīgā līmenī? Nu te es nedaudz spriedelēju, jo vnk no visa kas dzirdēts, nav pārliecības par tiešām labu izglītības līmeni, taču pašai konkrētas pieredzes tomēr nav.
Vispār kino un televīzija Latvijā ir tik šaura joma kā adatas caurums... Iespraukties maigi sakot - pagrūti.
18.03.2016 18:36 |

Reitings 5497
Tā gluži nav. Šķiet, nepazīstu nevienu LKA absolventu, kas nestrādātu +/- šajā nozarē. LKA iestājoties iegūt kontaktus var diezgan ātri, un tikt pie prakses iespējām. Mūsu valsts ir tik maza, ka tie knapi 20 cilvēki, kas mācās kursā, ātri vien ir zem lupas un pie pirmās izdevības tiek izķerti, ja vien spējīgi. Neviens tā uz savu galvu neiet pirkt tehnikas un lauzt savu ceļu ar autorkino. Tie, kas to dara, tas nav viņu ienākumu avots.
18.03.2016 18:49 |

Reitings 11996
Nu labi, pieņemu, ka es runāju aplamas lietas. Acīmredzot, kad esi visā tajā iekšā, tad viss izskatās savādāk, nekā tad, kad redzi to visu tikai no ārpuses (kā ir manā gadījumā) - un nekas te ārpusē šajā jomā tāds nenotiek un neko īsti neredz. Tāpēc tādas domas par to visu...
18.03.2016 19:04 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
http://www.ldmv.edu.lv
Seit ari ir. Cik zinu Liepajas Universitate ari ir. Ja tu mācïsies un Tevi tas interesès, iesaistīsies visādos projektos, kas saistīti ar to ko mācies. Ja būsi spèjïga Tevi pamanīs un arī darbu nebūs tik grūti atrast, jo bûsi izveidojusi sev noderîgus kontaktus. Tos jāveido jau mācoties. Jo tāpat izmaļot cauri to skolu nekas nebūs. Vairāk vai mazāk tā ir visur.
18.03.2016 19:18 |

Reitings 5497
Es ticu ka tā arī varētu būt un Tavu redzējumu neapšaubu. :) Vismaz kino jomā patiesi nekas daudz netiek radīta. Jo finansējuma vienkārši nav. Bet ir daudz ārzemju produktu, kas tiek daļēji vai pilnībā radīti Latvijā. Reklāmas biznesā darbu apjoms ir plašāks. TV arī ir praktiski izkāpis no valsts finansējuma un spiež uz iepirkumu.
18.03.2016 19:21 |

Reitings 15
Liels visiem paldies par aktivitati saistoshaja jautajuma! Ja godigi "tuksh laucinsh" mani nebiede, tieshi otradi - neismeltas iespejas ir visiem, kuriem, ka jau minejat "galva darbojas"! Atrast vienkarshi darbu un nopelnit iztikai var ari bez izglitibas, es ticu, ka, ja iet cauri Augstskolai, tad vismaz ar pilnu sparu , neguletam naktim un noteikti un tikai ar interesi saistoshaja profesija!! Ja tev patik ko dari, tad ari padosies un ja padosies, tad ari nopelnit sanaks jo tu busi labs taja ko dari!! :)

Par RISEBA bikiit gan sashutu, jo man patiik vinu aprikotas un modernas telpas, bet , ja ka sakat, uz apsolventiem shaubiiki skatas, jadoma citi varianti!!
31.03.2016 10:03 |

Reitings 15
Tikai piebildishu - man loti svarigi ir ERASMUS programma, un RISEBA vina ir bet LKA man lieka s, ka nav, vai es kludos?
:-/
31.03.2016 10:17 |

Reitings 15
Vai kadam ir zinams kaut kas par iestajeksameniem RISEBA?
31.03.2016 10:31 |

Reitings 5497
Mana patiesībā nav vienīgā patiesībā. :) Risebā arī var stāties. Kaut kādas iemaņas jau Tu iegūsi. Ja būsi apņēmīga, ieinteresēta un talantīga, atradīsi darbu arī ar Risebas izglītību. Par iestājeksāmeniem nezinu. Zinu tikai, ka tur ņem praktiski visus, kas gatavi maksāt.

Bet es tiešām labāk ieteiktu izvēlēties Kultūras akadēmiju vai Baltijas Filmu un mediju skolu Tallinā. Tā būs vērtīgāka izglītība.

LKA nākamgad uzņem audiovizuālo kursu: http://www.lka.edu.lv/lv/gribu-studet-akademija/studijas/bak1/audiovizuala-maksla/

Pluss LKA par labu ir ne tikai akadēmiskā izglītība, kas bez iemaņām profesijā māca arī domāt un paplašina redzesloku, bet arī jaunā programma, pēc kuras tagad visi mācās visu un tad nolemj kādā profesijā specializēties. Pirms tam atsevišķi mācīja režisorus, operatorus un producentus. Tagad visi apgūst visu profesiju pamatus.
31.03.2016 10:49 |

Reitings 5497
LKA iestājeksāmeniem ir vairākas kārtas vairāku dienu garumā.

Pirmajā kārtā vērē Tavu portfolio, motivācijas vēstuli + sekmes. Portfolio sastāv no fotogrāfijām un video darbiņiem. Ja fotogrāfijas ir pietiekami labas, tad pietiek tikai ar fotogrāfijām, bet video protams ir vēlami.
Otrā kārta ir pārrunas.
Trešā ir uzdevumu filmēšana sadaloties pa grupām.
31.03.2016 10:53 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits