Bērna sodišana

Reitings 77
Reģ: 16.08.2015
Sveikas,padalaties ka jus sodat savus bernus?
Ja nesodat kads ir iemesls?
vai jus tikat berniba soditi?:-)
18.03.2016 15:40 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Fizisku iespaidošanu neatbalstu.
Paskaidrot bērnam, ka par kādu lielu blēņu tiek aizliegtas kādas izklaides, atbalstu gan. Tādā veidā var iemācīt, ka vispirms ir jādara tas, ko vajag, un tikai tad var darīt to, ko gribās. Šādam sodam, lai gan es to nesauktu par sodu, ir jābūt samērīgam un bērnam tiešām ir jāpaskaidro, ka darot tā vai šitā, ir jārēķinās, ka būs sekas.
Un "tantes un onkuļi" ir labs veids, kā iemācīt bērnam cienīt pieaugušos, cienīt vecākus cilvēkus. Arī šobrīd dažu cilvēkus es uzrunāju, piemēram, Ritas tante vai Jāņonkulis, jo izjūtu pret viņiem tik dziļu cieņu, ka nespēju vienkārši saukt vārdā tāpat kā jebkuru cilvēku.
19.03.2016 16:32 |

Reitings 205
Reģ: 03.10.2014
Ienākot šeit kā citā pasaulē. Viss tik labi, tik jauki bērnus nepērsim, tikai runāsim. Un tad, lūk, izaug neaudzināti bērni, kas runā pretī vecākiem. Bērns ir jāsapurina un jāpasaka, ka nedrīkst, ar runāšanu vien nepietiks.
19.03.2016 16:46 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Es personīgi sveicinos ar kaimiņiem, pat, ja neesmu ne reizi ar viņiem runājusi. Mazie kaimiņbērniņi arī sveicinās, kad ierauga mūs. Tomēr patīkami un pieklājīgi
tiesi ta. Ja vecaki vai berni nesveicinas vienmer liekas ka ir kadi cietumnieki, bomzi vai kas tml.
19.03.2016 16:48 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Ienākot šeit kā citā pasaulē. Viss tik labi, tik jauki bērnus nepērsim, tikai runāsim. Un tad, lūk, izaug neaudzināti bērni, kas runā pretī vecākiem. Bērns ir jāsapurina un jāpasaka, ka nedrīkst, ar runāšanu vien nepietiks.

Katram nākamajam vecākam škiet ka viņš būs savādāks, pareizāks, visu atrisinās ar citām metodēm.
Lai jau veicās.

Tika dzīve un realitāte visu noliek savās vietās
19.03.2016 16:52 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014

Nu pirmkaart jau tas ir normaali, ka kaut kada vecumaa saak runaat pretii. A ko tu gribeeji- zaldaatinju, kas klausa bez pretii bilsta vaarda?
Pretii runaashana kaa taada nav probleema, ja ar to ir iespeejams tikt galaa un ne jau ar peerienu. Ja vecaaki nespeej tik galaa ar beernu runajot un maksimums uzliekot kaut kaadus discipliinas/izklauzhu sodus, tad vecaaki jau no pasha saakuma ir nepareizi veidojushi attieciibas ar beernu. Katrs var pielaut kluudas, bet no taam ir jamacas arii pashiem vecaakiem, nevar sitemaatiski vienas un taas pashas kluudas pielaut.
19.03.2016 17:03 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Vispar jau no berna nevar pieprasit to ko nedara pasi vecaki. Vecaki ir ka piemers , ne vienmer bet visbiezak. nevar gaidit ja mamma nesveicina kaiminus, ka izaugs inteligents berns kas peksni saks sveicinat. Ta tomer lielakoties nenotiek.
19.03.2016 17:07 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Noteikti piekriitu ,ka beerns ir vecaaku spogulis!
Es pati esmu dabujusi pa dibenu ,un mani puikas arii!Tagad laiki ir mainijuises...Te arii ir loti gruuti ar beerniem,jo diemzeel ne vienmeer paliidz taa runaasana!Tas beerns jau zin,ka nekur taalak neies par runaasanu , mieriigi klausaas,bet beigu beigaas dara tik taalaak...!Ja vecaakiem ir pacietiiba,tad ar taadu mieriigu runaasanu veel var kaut ko labot,bet ar kliegsanu noteikti nee.
Es domaaju ,ka autores gadijumaa vislabaakais ko var izdariit-atvainoties tais sievietei.Tad maajaas visu taa mieriigi paarrunaat,ir jaamaacaas sevi savaldiit.
19.03.2016 17:29 |

Reitings 237
Reģ: 14.10.2015
esmu dabūjusi ar siksnu,pelnīti :-D:-P
19.03.2016 17:45 |

Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
tomēr ne viss ir atkarīgs no vecākiem vien. piemēram, mani nepēra es diezgan labi sapratu pati, bet māsa šad tad dabūja , jo uzvedība bija brīžiem briesmīga. un audzināšanas metode viena un tā pati, sakumā mēgināja visādi runāt un sarunāt, bet nekas neizdevās.
20.03.2016 09:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits