Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ābolkūka

 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Runa buus par sho recepti http://www.fotoreceptes.lv/abolkuka.html
Kaartejo reizi no Armanda receptes ir sanaakusi needama pljeka, bet shai receptei ir potenciaals, jo taas kuukas daljas, kuras izcepaas bija garshiigas, sanaaktu labs sestdienas riita piiraags.
Tatad kas notika. Ieliekot kuuku cepenee, taa minuutees 7aas paarklaajaas ar bruunu garozinju, ieksheejais saturs sulojaas, bet necepaas. Nogriezu t' zemaaku un ieluku zemaakaa plauktaa (man ir elektriskaas cepene ar karstumpadevi no augshas un ventili dibenaa), nekaadas jeegas. Izneemu kuuku no cepenes, ar dakshu noceelu nost bruuno garozu atklaajot negatavo, skidro miiklu. Ieliku cepenee ar nu jau zemaaku startaa t' un zemaakaa plauktaa. Notika tieshi tas pats- kuuka paarklaajaas ar bruunu garozu, bet ieksha izcepaas no aarmalaam bet viduu palika neizcepusies pljeka.
Kaa to kuuku vest pie praata, lai normaali izcepas?
17.03.2016 11:35 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Varbūt vienkārši forma tev par lielu kur liec kūku? Principā nevajag taisīt biezu kārtu. Vienkārši varbūt plānāku kārtu jāliek? Ar iespējams mazāk āboliem/mazākos izmēros lai neizdalītu tik daudz mitrums.
17.03.2016 11:42 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Random ideja kas ienāca prātā ir ka varbūt iepriekš ābolus ieliec krāsnī sagriestus gabaliņos lai drusku izsulojas un pēc tam nosusini un tad liec klāt.
17.03.2016 11:45 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Man bija plaanaakaa iespeejamaa veidne, biezas man nemaz nav, jo maz un reti cepu- kas zina varbut tieshi tas pie vainas? :D
Iedomajos, ka auglus varbut pirms cepshanas ielikt cukuraa un atsulot?
17.03.2016 11:45 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Vai nu ar grādiem kaut kas nav kārtībā vai arī pārāk daudz mīklas, ka nespēj vienmērīgi izcepties.
Konkrēto recepti neesmu izmantojusi, es parasti cepu Tīnas ābolkūku (googlē daudz recepšu) un vienmēr izdodas.
17.03.2016 11:47 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Man liekas, ka pie vainas ir karsēšana tikai no augšas. Tev parastās omletes sanāk (ja esi mēģinājusi cept krāsnī)? Vari mēģināt ābolus nedaudz sajaukt ar miltiem. Esmu gatavojusi mafinu veidnē tādus kārtainās mīklas pīrādziņus, forma pilna ar āboliem, kas iepriekš sajaukti ar kanēli un miltiem, nekāda nenormālā sulošanās nebija, un mīkla ļoti labi izcepās.
17.03.2016 11:51 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Omletes arii ir problemaatiskas, bet izcept var.
17.03.2016 11:54 |
 
Reitings 175
Reģ: 20.08.2010
Es arī domāju,ka problēma ir tajā,ka karsēšana ir no augšas.Jo pati tādas ābolkūkas taisu katru vasaru,vienmēr ir sanācis ok..
17.03.2016 12:02 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Vatsons Varētu būt ka veidne pati tiešām par plānu un par ātru uzkarst, līdz ar to ārpuse gandrīz vai apdeg, bet iekšpuse vel neizcepusies.
17.03.2016 12:08 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Un es domāju ka pašu kūkas kārtu liec par daudz - par resnu/biezu.. Tāpēc iznāk ka visa ārpuse gatava, bet iekšpuse atkal jēla.. Varbūt jāmēģina pavisam plānu kārtiņu cept..
17.03.2016 12:10 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Karoče izmēģinātu plānāku kārtiņu taisīt un grādus mazākus likt un ilgāk cept.
17.03.2016 12:12 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Nedomāju gan, ka veidne par ātru uzkarst un tāpēc nekas nesanāk. Problēma taču ir arī augšpusē, ka sāk palikt par brūnu. Ar to plāno kārtinu gan varētu būt līdzēts, var uztaisīt divas tādas paplānas, un starp tām pēc tam, kad izceptas, vēl kaut ko ielikt, lai interesantāk. :-)
17.03.2016 12:26 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
ņam ņam Man aŗi liekas ka vienkārši cepjot plānāku kārtiņu visam vajadzētu izdoties.
17.03.2016 12:32 |
 
Reitings 614
Reģ: 25.09.2015
Es parasti cepu pamatnē liekot baltmaizes šķēlītes, tad ābolkūkas masu pa virsu un sanāk ļoti garšīgi (l) baltmaize izcepoties paliek tāda kraukšķīga
17.03.2016 13:36 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Mana recepte:
5 olas, glāze cukura, glāze miltu, bļodiņa ābolu. Bļodiņas tilpums uz kādu 1,5 glāzi. Nekad šai kūkai neko neesmu atsulojusi. Rezultātam būtu jāsanāk līdzīgam, kā Armanda receptē. Starp citu, ja ceptu pēc viņa, olbaltumu putotu tikai pirms sajaukšanas ar pārējo mīklu.


Puto olas ar cukuru līdz krējumveida konsistencei, iemaisa miltus plus miltos apviļātus ābolus, leju formā un iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī iekšā.
Parasti izmantoju 23-25 cm diametrā formu. Cepeškrāns režīms no augšas un apakšas (ierastākais režīms jebkurai cepšanai) ap 180 grādiem, ja izmantoju ar ventilatoru lieku mazāk grādus 160-170.

Tiešām nav nekādas alternatīvas cepšanas režīmiem? Cept tikai no apakšas, piemēram, ja augšu pārāk aprauj.

Konkrētajā gadījumā temperatūra noteikti par augstu.
17.03.2016 15:21 |
 
Reitings 128
Reģ: 28.12.2015
Ka smuki viss pēc receptes darīts, tad vaina krāsns režīmā. Vienmēr skatos, kurš režīms der kam. Teiksim kartupeļus nevaru izcept režīmā, kas paradzēts kūku, taršu, pīrāgu cepšanai, tad kartupeļi ir puscieti un sažuvuši.
17.03.2016 15:29 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits