Emocionālā vardarbība

Reitings 60
Reģ: 16.10.2015
Gribētu dzirdēt viedokļus no tām sievietēm, kas zina, ko tas nozīmē, kuras tam izgājušas cauri, vai pazīst kādu un zina kā ar to cīnīties. Patreiz ir patiešām lielas problēmas manā ģimenē, es nezinu, ko darīt... Mans brālis - alkoholiķis ar milzīgu stāžu, terorizē mani un pie tam vēl mūsu slimo māti, par ko man visvairāk bail, jo insults var atkārtoties no tādiem pārdzīvojumiem. Vairs nespēju dzīvot šajā situācijā, kad man bail būt pašai savās mājās, bet vēl vairāk bail, kad neesmu mājās un nezinu, kas tur var notikt pa to laiku. Dzīvoju pamatīgās bailēs.

Kā tikt galā ar tādu varmāku, kurš draud nosist, ievieš nenormālas bailes, pazemo, ņirgājas, bet tajā pašā laikā, es nevaru saukt policiju, jo viņš nekliedz, nedauza stiklus un nesit? Mani vienīgie pierādījumi ir viņa draudu vēstules. bet arī policiju man bail tajā iesaistīt, jo ko viņi viņam izdarīs? Ja būs piedzēries, varbūt savāks uz 1 diennakti atskurbtuvē, bet kas notiks tālāk ar mums? Viņam nav ko zaudēt, viņš ir totāli degradējies, zinu, ka viņš ir spējīgs arī izpildīt savus draudus... viņam ir pilnīgi vienalga, tas viss aktualizējies, kopš mamma atteicās dot viņam naudu dzeršanai un palīdzēt arī sadzīvē, lai tiek galā pats, ja visu nopelnīto naudu nodzer. Bet es zinu, ka viņš reāli nespēj izdzīvot bez mammas materiālās palīdzības, jo tikpat kā neko pats nespēj nopelnīt, jo alkoholisma dēļ normālu darbu nestrādā.

Ļoti ceru, ka atradīšu kādu ar līdzīgu pieredzi un padomu, vairs nezinu, kur vērsties, neviena draudzene neko tamlīdzīgu nav piedzīvojusi un nesaprot to, kā es jūtos...
16.03.2016 21:54 |

Reitings 60
Ilmaars jā, nav motivācijas pilnīgi... viņam jau viss ir vienalga. tieši tāpēc es mēģinu kaut ko darīt lietas labā, jo redzu viņa sejā, ka delīrija lēkmes iespaidā viņš tiešām var nodarīt kaut ko man vai mammai! Es redzu to naida izķēmoto seju, un cik nav lasīts, kas ir noticis dzēruma iespaidā, tieši tāpēc man ir tik ļoti bail... it sevišķi, kad neesmu mājās un mamma ir viena, jo viņa uztraucas un zvana viņam, domā, ka viņš nomirs badā, jo mēs viņu nebarojam jau kādu laiku un viņa nedod naudu.
16.03.2016 23:29 |

Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Ļoti skumji. Droši vien ir par vēlu kaut ko mainīt, tagad atliek domāt vien par sevi un mammu, jo brālim vairs palīdzēt nevarat. Turies! :-/
16.03.2016 23:38 |

Reitings 60
ja kas, ļoti gaidu arī pm no tiem, kas nav vienaldzīgi! liels paldies jau par sniegto palīdzību, tiešām negaidīju, ka šajā forumā ir tik daudz atsaucīgu cilvēku!
16.03.2016 23:41 |

Reitings 526
Reģ: 19.08.2010
Louisa, ļoti iespējams, ka jums ar mammu ir līdzatkarība no brāļa alkoholisma un tā izpausmēm - t.s. cieš jūsu dzīves līdzi viņējai. Es domāju, ka Tev derētu parunāties par šo problēmu ar speciālistu.

Vari mēģināt zvanīt Skalbes krīžu centram, bet rēķinies, ka viņus nav viegli sazvanīt. Viņi uzklausa un iesaka dažādus risinājumus, varbūt kaut kas noder. (+37167222922 +37127722292)

Katrā gadījumā - risinājums ir vienmēr, tikai līdz tam jātiek. Necīnies viena, ja vari, lūdz palīdzību kādam no radiniekiem.

Turies!
16.03.2016 23:41 |

Reitings 60
Feline Liels paldies!
16.03.2016 23:42 |

Reitings 60
Della - jā, es zinu un saprotu, ka mums jau ir līdzatkarība un arī man ir jāvēršas pie speciālista, jo tā dzīvot vairs nav iespējams. Atklāti sakot, man pašai tiešām vairs nav dzīves nekādas - jārūpējas par māti un tad vēl brālis alkoholiķis draud nosist, reizēm gribas vienkārši izdzist...
16.03.2016 23:47 |

10 gadi
Reitings 44009
Reģ: 11.02.2015
Ir vēl kāds drastisks variants...
Uzdauzi kaut pati sev zilu aci brīdī, kad brālis tavā dzīvoklī atkal plosās. Izsauc policiju, uzraksti iesniegumu plus iesniegumu par liegumu varmākam tuvoties tev, tavai dzīvesvietai. To var piešķirt jau tajā pašā vakarā. Ja brālis tomēr to pārkāps, iestājas kriminālatbildība, pasēdēs cietumā, liks jūs mierā, arī pie alko netiks, būs paēdis...
Bet nu pati es, protams, ko šādu nepielietotu. Lai vai kāds, tomēr brālis.. māte jau arī tev noteikti šādu variantu nepieļaus, jo ar kriminālatbildību jau reāli visu pārējo dzīvi, cik jau nu vairs tur atlicis, ko sačakarēt, sačakarēs.
Tāpēc loģiskākais - pārvācieties. Reizi mēnesī vari pie viņa pati atbraukt, atvest putraimu, konservu u.c. pārtikas paku, lai mammai mierīga sirds, bet savu adresi viņam neizpaust..
17.03.2016 00:23 |

Reitings 60
reina es uz to nebūtu spējīga, māte nekad man nepiedotu un neatbalstītu, ja rīkotos šādi ar viltu. Atzītos, man ir bijušas situācijas, kad vēlos, lai viņš man nodara redzamus miesas bojājumus, tad man ir reāls pierādījums, bet, lai pati safabricētu to visu, nē, pilnīgi kategoriski nē...
17.03.2016 00:31 |

10 gadi
Reitings 44009
Reģ: 11.02.2015
Nu jap, tā jau es saprotu ;) Tāpēc noteikti jāmēģina pārliecināt mammu par pārvākšanos..Lai izdodas!
17.03.2016 00:34 |

Reitings 60
Jā, es zinu, ka tas ir vienīgais risinājums. paldies! tomēr, ja kādai ir vēl kas sakāms, labprāt uzklausīšu!
17.03.2016 00:38 |

Reitings 60
Patreiz es viņu ignorēju, pēc apmēram 3 nedēļu atrašanās alkohola reibumā, šķiet, ka viņš pavisam zaudējis prātu... Es aizsargājos ar to, ka esmu nobloķējusi viņa telefona nr., e-pastu, kur viņš sūta draudu vēstules, bet parastā pastkaste joprojām ir brīvi pieejama, ko viņš arī regulāri izmanto. Ir nonācis tik tālu, ka man pat bail no rītiem iziet ārā, jo viņš dzīvo pretējā mājā un nu jau katru dienu saņemu kādu "dāvanu" draudu vēstules izskatā...
17.03.2016 00:43 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Es teiktu, ka vienīgais variants ir pārvākties. Ir bijusi ļoti līdzīga situācija manā ģimenē (patēvs ir alkoholiķis). Stāsts tas pats - kad sāka dzert, kļuva par agresīvu cilvēku, nepārtraukti nāca, prasīja naudu. Ir gan durvis vairākas reizes ar kāju izsitis, policija neskaitāmas reizes saukta, bet tas neko nedeva, jo pēc stundas jau viņš tika izlaists un nāca ārdīties atkal. Pat pēc tam, kad manai mātei uzsita zilu aci un pamatīgi piekāva, policija nedarīja neko, tikai ieteica mēģināt tikt pie aizlieguma tuvoties, kas arī nemaz nav tik vienkārši - māte tika sūtīta no vienas vietas uz citu, kamēr beigās atmeta visam ar roku, pārvācās un tagad dzīvo vietā, kur viņš viņu nemeklētu. Es teikšu tā - daudz efektīvāk būs pašiem ņemt visu savās rokās. Respektīvi - parunāt vēl ar mammu, mēģināt pierunāt pārvākties. Īpaši, ja mamma jau ir gados un vēl invalīde, tad tas emocionālais, psiholoģiskais un savā ziņā arī fiziskais terors ir tas, kas vismazāk vajadzīgs cilvēkam savās vecumdienās, īpaši - no pašas miesīga dēla. Pa lielam tādās situācijās viss jārisina pašiem, jo nereti valsts iestādēm un policijai ir tīri vienalga par notiekošo, tā teikt - mazums, kārtējais ģimenes konflikts.
Vēlu veiksmi, lai viss izdodas un lai varat ar mammu uzsākt dzīvi citā vietā, neciešot no pastāvīgām bailēm!
17.03.2016 00:50 |

Reitings 60
Ophelia godīgi sakot, gandrīz asaras lasot Tavu stāstu... Tu tiešām saproti... Lieta vēl tāda, ka es esmu sapratusi, ka izejas vairs nav, bet mamma nē- viņa joprojām cer, ka dēliņš labosies un viss būs kā agrāk....
17.03.2016 00:58 |

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
Sarežģīta situācija. Jo no vienas puses žēl brāli, no otras gribas pasargāt mammu.
Par dzīvokļa maiņu, ideja ir laba tikai tad, ja dzīvoklis būs ļoti tālu, lai brālis nevarētu izsekot un tad sekas būtu daudz dramatiskākas.
Tavā variantā mēģinātu ko sarunāt ar brāli - par to pašu ēdienu, ka to ar māti sponsorēsiet, bet lai Jūs liek mierā. Mēģini viņu iežēlināt ar to, ka māte viņu izaudzināja, un vai tiešām viņam nemaz viņa nerūp.. centies ar viņu parunāt tad, kad nav pārdzēris saprātu. Kaut vai drošības labad, aizsūti viņam vēstuli. Centes tur spiest uz to, ka ok, Tev sevis nav žēl, bet padomā par māti, viņa Tevi audzināja, skoloja, visu sevi ielika, lai Tev būtu labi... nu kaut ko tādu. Bet tiešām pārdomā to vēstuli. Varbūt kas paķers. Ja ne, nu tad galējais variants tiešām pārvākties labi tālu, un sūtīt ēdienu lai badā nenomirst.
17.03.2016 01:20 |

Reitings 60
tur jau tā lieta, ka man liekas, ka lielās maksas par dzīvokļa maiņu neattaisnosies, jo viņš uzzinās, kur mēs dzīvojam un satrakosies ne pa jokam, kad dzēris! turklāt ir teicis, ka uztaisīs telti pie mūsu mājas, ja mēs nelaidīsim viņu iekšā.

Diemžēl, es pārliecinājos, ka māte viņam nemaz nerūp... bet mēģināšu runāt par to, kad viņš būs skaidrā.

Ar mani viņš var manipulēt, cik vien viņam tīk, man ir vienalga, ka tikai māti neaiztiek!
17.03.2016 01:29 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Louisa, tik ļoti pazīstama sajūta. Mana mamma arī pārvācās tikai darba maiņas dēļ, citādi arī nebija pierunājama, jo katru reizi, neskatoties uz pāri darījumiem, atkal un atkal piedeva, ticēja, ka patēvs mainīsies, jo viņš, katru reizi, kad beidza dzert, solīja, ka nekas tāds vairs neatkārtosies... līdz pienāca nākamā, nākamā un atkal nākamā reize. Tā 12 gadu garumā... Tagad esmu pārliecinājusies par to, ka tad, ja cilvēks pats nevēlas to visu pārtraukt, neviens cits palīdzēt nespēs. Un visgrūtāk, protams, ir pašiem tuvākajiem, jo vienmēr jau iekšā ir tā cerība, ka cilvēks mainīsies, viss būs kā agrāk... tikai, diemžēl, alkohols spēj sagraut dzīves. :( No sirds vēlu Tev un Tavai mammai izturību un skaistākas, labākas dienas nākotnē!
17.03.2016 01:54 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Tu esi ļoti laba meita un māsa. Tu mēģināji palīdzēt brālim, ar viņu runājot, un mēģināji palīdzēt mammai, piedāvājot pārvākties. Viņi atteicās no tavas palīdzības. Viņiem to nevajag!!! Viņiem ir labi tā, kā ir! Viņi izbauda varmākas-upura lomas. Ko Tu tur pa vidu maisies?! Tev sava dzīve, viņiem sava. Tev nav jāupurē sava dzīve glābjot citus, tāpat kā Tavai mātei nav jāupurē sava dzīve glābjot dēlu.
Neglāb viņus, glāb pati sevi! Pārvācies un vairs neej pie mātes. Neatbalsti viņu, kad viņa sūdzas par brāli. Saki, ka viņa pati vainīga, ka nepārvācās un Tev viņas gaušanās nav jāklausās. Iespējams, palikusi bez tava atbalsta, māte tomēr piekritīs pārvākties.
17.03.2016 06:45 |

Reitings 26
Reģ: 07.12.2009
Un ko viņš pats saka par savām izdarībām, kad ir skaidrā? Par draudu vēstulēm, draudiem nosist utt.? Vai tiešām viņam, ar skaidrā esot, ir vienalga?
17.03.2016 07:19 |

Reitings 618
Reģ: 05.04.2012
Nelasīju visus komentārus, varbūt kāda jau minēja, tagad pret to ir aizsardzība -
Turpmāk policijai būs plašākas tiesības aizsargāt ģimenes vardarbībā cietušos, nekavējoties pieņemot lēmumu par varmākas nošķiršanu. To paredz Saeimā ceturtdien, 6.martā, galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi likumā „Par policiju”. Grozījumi saistīti ar Saeimā jau iepriekš galīgajā lasījumā pieņemtajiem likuma grozījumiem, kas paredz personu pret vardarbību aizsargāt arī civilprocesa ietvaros, mājokli pametot varmākam, nevis viņa upuriem.

http://www.saeima.lv/lv/aktualitates/saeimas-zinas/21928-saeima-policijai-bus-vairak-iespeju-cinities-ar-vardarbibu-gimene
17.03.2016 08:04 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
manuprāt, māte nekad nepieļaus, ka dēliņam ir liegums viņai tuvoties. tā vēl saies ragos ar autori.
17.03.2016 08:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits