Es nedomāju, ka mans komentārs palīdzēs atrisināt Tava brāļa problēmu, bet.. man nedaudz pretīgi palek lasīt šādus tekstus. Jo ilgāk dzīvoju ārpus Latvijas, jo vairāk redzu to, kādi latviešu vīrieši ir izlaisti lupatas. Lielākā daļa ap 40 un vairāk ir alkoholiķi un ņuņņas. Ņuņņas ir arī 20+ ... Un tas ir tāpēc, ka krievu laikos tā bija norma- sēdēt vecim blakus un dzert, jo, redz, sievas pienākums ir būt blakus vecim lai tur vai kas. Un vēl joprojām veikalu skatlogos liek atlaides uz alkoholu, ne ko citu. Citās valstīs ir citi produkti uzsvērti, bet Baltijas valstīs tā ir norma.. Visiem nodzerties, tas ir normāli. Visi pasākumi ar šņabīti, alu vai citiem sūdiem.
Un tāpēc arī Tava mamma ir izaudzinājusi lupatu. Viņam ir smagi bezvērtības kompleksi, pats neko nemāk, nevar un negrib, tāpēc ir nelaimīgs, un tāpēc dzer. Mamma vairs nevar aptekalēt un pienest visu uz paplātes, bet pats viņš neko nejēdz un nemāk. Un mamma neredz to, ka pati tādu ņuņņu izaudzināja. Latvijā sievietes ir tās stiprās, ne vīrieši (protams, ir izņēmumi, bet pa lielam tā ir), un viņas večus izlaiž un izaudzina nīkuļus. Es domāju, ka tagad jaunā paaudze ir nedaudz pamainījusies (cerams), un tie krievu laiku ieaudzinātie likumi lēnām tiek laboti.. Bet visa vecā paaudze jau to vien zin (t)
Reāli, es nezinu, ko Tev ieteikt, jo es nedomāju, ka Tu vari mammas viedokli mainīt un brālim likt beigt dzert. Vienīgā iespēja, kā viņam atmest dzeršanu, ir viņam pašam to saprast.. Bez viņa piekrišanas jūs varat viņu sūtīt uz 15 Straupēm un atkačāšanu, bet tas pilnīgi neko nemainīs. Man ir pieredze ar izbijušu alkoholiķi. Viņš pārmetās no alkohola uz cigaretēm.. Kas joprojām nav pats labākais risinājums, bet tomēr nevar salīdzināt pārdzērušos vīrieti ar pelītēm, ar skaidrā, bet vienmēr ar cigaretu zobos.. Viņiem vienkārši vajag kaut ko, pie kā turēties un kā nomierināt nervus, jo viņiem ir mazvērtības kompleksi un paši nemāk ar neko tikt galā.
Neapskaužu Tevi it nemaz, bet es laikam atrastu mammai kādu aprūpētāju un pati pārvāktos patālāk no ģimenes scēnas. Mamma tāpat nesapratīs, ka dēls ir širminieks, un dēls nesapratīs, ka jāmainās. Žēl :-/