Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Deguns zem naža!

10 gadi
Reitings 1532
Reģ: 29.01.2009
Beidzot saņēmos un nobriedu savest kārtībā savu šnobeli, iztaisnot starpsienu un atrisināt vēl pāris problēmas brīvai elpošanai. Varat padalīties ar atkopšanās procesu un ilgumu? Vai kāda ir veikusi operāciju Headline klīnikā? Atsauksmes? Biedē nevis pati operācija, bet pirmās dienas pēc, šodien klīnikā izstāstija procesu un parādija arī silikona plāksnītes, kuras ievieto uzreiz pēc operācijas degunā... nu teikšu kā ir, man liekas, ka vajadzēs vēl vienu narkozi, kad būs jāņem āra! Kā ar elpošanu pirmajās dienās?
15.03.2016 12:39 |

Reitings 2494
Tieši biju Headline un tieši šī pati operācija. Pēc 6 dienām jau sēdēju darbā, lai gan rekomendē 2 nedēļas padzīvot. Pirmās 3 dienas bija pagrūtas. Man pati operācijas diena bija pasmaga. Baigi asinspiediens paaugstinājās un galīgi nebija forši. Nākamās jau bija ok. Atkopos diezgan ātri. Mēnesi bij jāiztiek bez sporta-bet kā jau vienmēr -es jau pēc 3 nedēļām biju atpakaļ deju laukumā. Bet pats skumjākais ir tas, ka man reāli tā operācija nepalīdzēja. Ok pa kādiem 20% ir labāk, bet šķiet, ka vispār ir citur vaina jāmeklē. Aizdomas uz alerģisku reakciju.
No vienas puses klīnika ir laba - bet no otras puses-baigā mašinērija: šī operācija ir bijusi man un diviem maniem draugiem, no kuriem tikai vienam laikam ir reāli tā kaut ko devusi. Mums pārējiem: kā smejies-ir savādāk kā bija, bet es gribētu vismaz 80% (protams 100%) rezultātu.
At tās plāksnītes kad izņēma-tik saskrēja asaras acīs un viss :D
15.03.2016 12:55 |

10 gadi
Reitings 1532
Pie kā tu operējies? Nu man bez starpsienas vēl cista blakusdobumā, kura jāizņem, līdz ar to pie reizes arī jāiztaisno tā starpsiena. Nu man tur baigi sarežģītā tā situācija, dzīvot var, bet ceru, ka būs nedaudz pilvērtīgāk! Caur tam silikona plāksnītēm paelpot reāli var? Pirmās dienas laikam to degunu aiztikt nevar un ja kas arī izšņaukt ne?
15.03.2016 13:05 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Man šāda veida operācija bija pirms kādiem 10 gadiem. Domāju, ka velti satraucies, noteikti šodien viss ir daudz vienkāršāk un nesāpīgāk. Toreiz visbriesmīgākais likās ņemšana ārā, jo man bija vienkārši mega lieli tamponi degunā :D Bija šausmīgi sāpīgi, bet es toreiz vēl biju maza un ja jau tagad ir silikona plāksnes - nu viss būs kārtībā :)
Par to vai operācija palīdz vai nē - tur nav klīnikas vaina, šāda problēma vispār ir ļoti daudziem un tikai dažiem ir reāli uzlabojumi. Tā ir kaut kāda īpatnība vienkārši šai operācijai, ka nav garants, ka tiešām būs reāli uzlabojumi. Pašai arī uzlabojumi bija minimāli, bet tomēr ir drusku labāk ;)
15.03.2016 13:14 |

Reitings 2494
Silikona plāksnītes ir labākais 21gs ievedums. Ar tām elpot varēja jau pirmajās minūtēs pēc operācijas. Nekas nekur netraucēja. In galvenais-nekādu tamponu smadzenēs. Viss cilvēcīgi. Man tās plāksnītes tās dienas vispār netraucēja pilnīgi nekā. Un izņemšana vispār nesāpēja-nu ok, tik daudz, cik kreveles paplēsa degunā. Bet tā bija minūte. Divas asariņas (ka paplēš deguna spavas :-D - un viss)
Taisīju pie paša Pekša.
15.03.2016 14:23 |

Reitings 51
Reģ: 12.01.2016
Mazliet ne pa tēmu iemaisīšos, jo šī operācija pašai nav bijusi (lai arī bija Lori, kas uzstāja, ka 100 punkti vajagot). Hroniskas iesnas bija gadiem ilgi, bet laika gaitā atklājās, ka vairāk pie vainas ir alerģija pret putekļiem, - tiekot ar to galā, arī šķībā starpsiena vairs netraucē un deguns par 90% brīvs.
15.03.2016 17:00 |

Reitings 139
Reģ: 13.12.2015
Man atlabšana bija diezgan pasmaga. Ieēst nevar, spogulī šausmas. Asiņo, tek tās gļotas, regulāri jāmaina tie apsēji. Pa nakti cēlos, gāju pie māsiņām un lūdzos, lai nomaina apsēju un iešpricē pretsāpju zāles. Pirmās 3 naktis negulēju. Palīdzējis ir apmēram uz 40% es teiktu.
15.03.2016 17:07 |

Reitings 139
Reģ: 13.12.2015
Tās plāksnītes bija tādas, ka es pat viņas vairs lāgā neatceros. Laikam neko nejutu
15.03.2016 17:08 |

Reitings 144
Reģ: 27.05.2014
Kāda ir veikusi pilnu deguna formas korekciju tepat Rīgā?
Ļoti, ļoti gribas, bet bail riskēt.:-|
15.03.2016 17:56 |

10 gadi
Reitings 1532
Par korekciju nezinu, man no ārpuses viss apmierina, man iekšpuse traucē! :D Nu man ar bija aizdomas, ka moš alerģiskās iesnas, tomēr, kad deguna aizlikuma uzplaiksnījumā izgāju kursu ar speciālām zālēm un antihistamīniem, un rezultāts nulle, tad sapratu, ka alerģiskās tās tomēr nav. Ikdienā man iesnas nav, tikai apgrūtinātāka elpošana, problēmas ir kad sākas iesnas, jo starpsiena šķība un ja ir tūska, tad pūšot zāles, tās nenonāk pareizajās vietās! Pie iesnām grūti izšņaukt, un parasti aiziet līdz iekaisumiem blakusdobumos. Headline pa nakti parasti netur, vismaz tā teica. Es pie Bākuļa operēšos, vajag saņemties, savādāk vienreiz jau nobijos un līdz ko saslimstu, tā atkal nozēloju savu rīcību!:-D
15.03.2016 22:05 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits