Kašķīga kaimiņiene

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Decembrī pārvācāmies uz manas mirušās omes dzīvoklī. Tēmu nopelnijusī kaimiņu tante man ir zināma no bērnu dienām, mūžam kārās pāri balkona malai un brēca uz mums, bērniem, par to, ka mēs tur skrienam un vispār uzvedamies, kā normāli bērni. Arī pārējie kaimiņi viņu zin kā "to kašķīgo" (laikam jau kaimiņi mani vairs neatpazīst, jo uzskatija par vajadzīgu man to pateikt)
Vārdu sakot, šorīt tante mēģināja iestāstīt, ka viņai mūsu dēļ smirdot dzīvoklis un tā sega uz balkona smirdot (no veļas mašīnas izņemts gultas pārklājs...). Saprotu, ka viņai laikam nepatīk, ka mums suņi (izteicieni par "fermu" un vispār mērķēts bija, ka smird viņai suņu dēļ), nevienam citam nekas netraucē, suņi uzvedās klusu, loģiski, ka nekas te arī nesmird.
Kā risināt situāciju? Šobrīd jūtu, ka man labāk viņu nesatikt (satika viņu draugs no rīta, ne es), jo jūtos stipri aizvainota, ka mani apvaino, ka es te kā cūka smirdoņā dzīvoju. Skaidrs ir, ka kaut ko teiks atkal, kad kādu no mums satiks, jo nav pagaidām laidusi garām nevienu iespēju garām ejot nobubināt "ferma", "ak redz, kam te tā suņu ferma". Gribētos kaut kā to tanti apklusināt, visticamāk, ka ja sākšu dot pretī, labāk no tā nekļūs. Pašlaik ir doma ieteikt viņai, lai vēršās policijā, ka viņai traucē smaka no mana dzīvokļa un PVD par dzīvnieku labturības noteikumu pārkāpumu (jo es zinu, ka ne tā policija te kādu smaku atradīs, ne PVD kādus citus pārkāpumus) vai izbolīt acis, tēlot, ka es duma esmu un jautāt kāpēc viņa man stāsta par netīrību savā dzīvoklī.
Ir idejas? Varbūt kādai ir pieredze ar tantēm, kurām nekad nekas nav labi un zin, kā šādas apklusināt? Nu vai vispār kā labāk reaģēt. Varbūt vienkārši ignorēt un nebarot viņas kašķi...mazums, apniks
13.03.2016 21:35 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Smird parasti suņu pavilna, taksim nav pavilnas. Nu un es apjautāju cilvēkus, kas pie manis pēdējā laikā ir bijuši, nekas te nesmirdot.
14.03.2016 00:43 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Ir cilvēki, kuriem viss smird, suņi, kaķi, sīpoli, ēdieni vispār, smaržūdeņi un gaisa atsvaidzinātāji traucē, veļaspulveri smird, matu lakas smird. Apbrīnoju, kā viņi izdzīvo šajā pasaulē, neizdarot pašnāvību??? Ja viss smird, tad tā ir paša problēma, ne citu.
14.03.2016 00:47 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Tad vienkārši kaimiņieni neņem vērā. Lai ārdās. Kamēr netraucē dzīvot, vienkārši ignorē. Man arī līdzīgi kaimiņi ir. Jo mazāk viņiem atbildi, jo mazāk tie aiztiek.
14.03.2016 00:47 |

Reitings 229
Reģ: 10.02.2014
Daenerys1

Man ļoti skumji palika lasīt par to Tavu kaimiņieni. Neizklausās, ka viņa speciāli negatīvismu radītu, kā autores situācijā. Nedaudz esmu studējusi psiholoģiju - nākšana 5os no rīta pie kaimiņiem par sīkumiem un nemazgāšanās izklausās pēc garīgām problēmām. Dimencija vai alcheimers, varbūt kas nopietnāks.

Vai viņai bija radi? Vai kāds palīdzēja? Varbūt kaimiņiem tieši vajadzēja tantukam palīdzēt un sazināties ar radiem, lai domā par kopējas nolīgšanu, kas 1x nedēļā palīdzētu nomazgāties...

Tā kaimiņa kliegšana, lai nomazgājas, man likās absolūti trula, neiejūtīga un nežēlīga. Tiešām, ļoti skumji :-(
14.03.2016 03:22 |

10 gadi
Reitings 893
Reģ: 29.01.2009
Zinu, ka man iekšā viss vārītos. Bet droši vien liktu ignoru. Ja ietu ar suņiem un šī ko teiktu, es uzreiz sāktu runāties ar suņiem un tēlotu, ka vecene tur vispār nav :) vai teiktu suņiem, ka lūk, šī ir nejauka kaimiņiene :-D
14.03.2016 09:56 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
nu es nezinu , manam stafam nav pavilnas , bet viņai ir sava suņa smaka , tapēc , suns jau sen dzīvo atsevišķā telpā. Pievienojos tām kurām 4 suņi liekas daudz , bet nu es jau te varu šaismināties par daudz , bet jebkurā gadījumā rīkotos vienaldzīgi , mana pieredze rāda , ka tas virspirms cilvēkus nošokē, tad viņi pabesās un tad samierinās ....
14.03.2016 10:09 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Es domāju ka tā suņa smaka/smirdoņa ir tomēr arī atkarīga no tā kā par viņu rūpējas. Ko baro, kā kopj, kur guļ un galu galā tik pat labi suns var arī saķert ādas sēnīti(vai kādu citu veselības kaiti) kas arī var radīt nepatīkamas smakas.
Protams ir arī šķirnes kuras vienkārši ir izteiktāki ar sliktākām smaržām un prasa vairāk kopšanu. Ja vel ir runa par suni kurš arī dzīvojas daudz pa āru, tad tur nu ir pilns ar jauki smakojošiem brīnumiem pa kuriem varētu izvārtīties..
14.03.2016 10:21 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
nu es nezinu , es savu suni šrubēju gan ar suņu ziepēm , gan ar bērnu , gan gandrīz nemaz , gan 2x nedēļā , tas suns vienkārši smid un viss ... , bet nu man jau liekas , ka visi vecie suņi smird , citi vairāk , citi mazāk , bet smaka ir visiem ..... :-/
14.03.2016 10:25 |

Reitings 547
Reģ: 04.03.2009
Drīkst jautāt, KĀPĒC tev ir tie 4 suņi? Kāds iemesls, pamatojums? Manurpāt, arī viens suns var lieliski sargāt māju
14.03.2016 12:30 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
nu es nezinu , manam stafam nav pavilnas , bet viņai ir sava suņa smaka , tapēc , suns jau sen dzīvo atsevišķā telpā. Pievienojos tām kurām 4 suņi liekas daudz ,
tiesi ta. Un sunim, kakim jebkuram dzivniekam bus smaka, patik ta taisniba vai ne tacu tas ir fakts. Ari tas ka saimnieki aktivi to noliedz.
14.03.2016 12:37 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Es naivā balsī tantei pajautātu, vai viņa zina, ka takši ir medību suņi, kuri trusi uz pusēm var pārkost, un atgādinātu, ka tev ir vesela ferma tādu nezvēru. Nu tas tā zināsanai, ja mute ciet neturās.

Ja man ar taksi kāds draudētu, es pārsmietos. :D

Bet par tēmu, neko tur nevar izdarīt. Vienkārši jāignorē un jāskatās, lai Tavi suņi nebāž viņai purnu klāt (neļaut suņiem viņai tuvoties, trepēs suņus paņemt klāt, lai nevar pieskarties) un viss.
14.03.2016 12:46 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Nu, lai kā mēs mīlētu savus suņus un citus dzīvnieciņus, nevar noliegt, ka tiem tomēr ir sava savdabīga smaka.
Protams, nav jau vienmēr tā, ka viss dzīvoklis smird pēc lopiņiem vai vēl trakāk-kaimiņu dzīvokļi, bet nu fakts paliek fakts-savs aromāts sunim tomēr ir. Un tas ir normāli. Man pašai ir franču buldogs, nav viņam nekādas trakās vilnas, tikai īsa spalva, bet nu sava smarža viņam ir. Mani netraucē, bet es nemestos kādam iegalvot, ka tādas nav vispār.
14.03.2016 12:46 |

Reitings 23705
Ja man ar taksi kāds draudētu, es pārsmietos.
iekost var jebkurs mazins sunuks. Kur nu vel taksis kas ir medibu suns. Tie javed vismaz 2 reiz nedela arpus pilsetas izskrieties. Ari memi tie 4 suni gluzi nav, un ja vel nemil dzivniekus tad nav brinusm ka trako ta tante.
14.03.2016 12:49 |

10 gadi
Reitings 1496
iekost var jebkurs mazins sunuks. Kur nu vel taksis kas ir medibu suns. Tie javed vismaz 2 reiz nedela arpus pilsetas izskrieties. Ari memi tie 4 suni gluzi nav, un ja vel nemil dzivniekus tad nav brinusm ka trako ta tante.

Es taksi par suni neuzskatu, lai atvaino man visas takšu īpašnieces. To var neitralizēt precīzi ar vienu kājas sitienu. ;-)
14.03.2016 12:50 |

Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
Varbūt tante jūtīgāka uz smaržām/smakām, šķiet, ka viss smird, bet tā nav. Vienkārši ignorētu viņu.
14.03.2016 12:51 |

Reitings 23705
Es taksi par suni neuzskatu, lai atvaino man visas takšu īpašnieces. To var neitralizēt precīzi ar vienu kājas sitienu.
uzskatit tu vari da jebko, tas nemaina faktu ka tas ir medibu suns. Un iedomaties spert.....man pat tada ideja galva neienaktu. Komentari dazkart spilgti atrada personibu.
14.03.2016 12:55 |

10 gadi
Reitings 1496
uzskatit tu vari da jebko, tas nemaina faktu ka tas ir medibu suns. Un iedomaties spert.....man pat tada ideja galva neienaktu. Komentari dazkart spilgti atrada personibu.

Medību suns, nu un? :D Gribi teikt, ka no bīgliņa un takša jāraustās vairāk kā no kaukāzieša un stafa, piemēram? :D

Jā, es bez sirdsapziņas pārmetumiem spertu, ja saimnieks suni nevāktu. Neredzu tur neko sliktu.
14.03.2016 12:58 |

Reitings 23705
Manuprat no suniem vispar nav jabaidas.

vairak no cilvekiem kas to audzina, vai kas suniem iet garam

Jā, es bez sirdsapziņas pārmetumiem spertu, ja saimnieks suni nevāktu. Neredzu tur neko sliktu.
no sadiem
14.03.2016 13:04 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Serenay
Dimencija viņai pilnīgi noteikti bija.
Pie viņas vairākas reizes nedēļā nāca sociālais darbinieks, un viņa uz to sociālo darbinieku kliedza. Skumji, ka valstij nav naudas, lai tādus cilvēkus ievietotu psihiatriskajā slimnīcā. Mums risinājums bija vienkāršs: savam dzīvoklim atvienojām zvanu.
14.03.2016 13:05 |

10 gadi
Reitings 1496
Nu, tad baidies, iedzer kādu Remens, un dzīvo laimīga. :D
14.03.2016 13:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits