Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vasaras darbs ārzemēs

Reitings 277
Reģ: 27.07.2014
Kāda domā, kur doties šogad strādāt pa vasaru uz UK/Zviedrija/Norvēģija vai citur?
Kāda bija pagājušo gadu?
Kādas pieredzes, ieteikumi? Braucāt ar kādas firmas palīdzību vai pašas?
:-)
12.03.2016 20:31 |

Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Ar firmu nekad nebrauktu. Esmu 2 gadus brauksusi, viena, bija fantastiski (l) ceru, ka šogad arī sanāks. Es gan vienmēr skatos uz Eiropas pretējo galu - man ne peļņa galvenais, bet emocijas, un tur tās ir tādas, ka pietiek vēl pusgadam pēctam Latvijā - vismaz man :-) Algu, protams, lielāku nopenīsi Tevis minētajās valstīs, skaties, kas Tev galvenais :-)
12.03.2016 20:43 |

Reitings 277
Šobrīd studēju, ja brauktu, tad tikai peļņas nolūkos. Nezinu, vai ir reāli kaut ko nopelnīt, apzinoties, ka nav paziņu, jāmaksā par istabu, komunālajiem, ēdienu.
12.03.2016 20:48 |

Reitings 2684
Esmu studējusi un dzīvojusi skandināvijas valstī, nu, ir kā ir, īpaši, ja nemāki valodu un Tev nsv nekādi sakari + iekrāti līdzekļi :-) Ja brauc tīri peļņas nolūkos, ieteiktu kārtīgi visu izpētīt, lai beigās nepaliec mīnusos :-) Tādu laimes meklētāju šobrīd ir pārāk daudz, un iebraukt pamatīgos mīnusos ar Tevis minētajām lietām ir reālākais variants :-)
12.03.2016 20:57 |

Reitings 277
Tādu laimes meklētāju šobrīd ir pārāk daudz, un iebraukt pamatīgos mīnusos ar Tevis minētajām lietām ir reālākais variants

To pat pārāk labi apzinos, tāpēc arī veidoju diskusiju, lai kosmietes padalītos ar savu pieredzi - veiksmes un neveiksmes stāstiem.
Iekrājumi ir, bet mani interesētu, lai ieguldītā summa atmaksātos. UK uzskatu par reālāko variantu.
12.03.2016 21:04 |

Reitings 277
Ar kādām summām būtu jārēķinās dodoties uz UK, piemēram?
12.03.2016 21:05 |

Reitings 2059
Reģ: 20.11.2012
Tās arī atkarīgs uz kādu pilsētu vēlies braukt. Londonā īre ir dārgāka.

Pirmo reizi braucu ar aģentūru kopā ar draudzeni.
12.03.2016 22:03 |

Reitings 2684
Iesaku paskatīties Fb un draugiem.lv (tas gan laikam vairāk nebūs īsti aktuāli) domubiedrus par Tevis interesējošām valstīm, tur nereti var atrast labus piedāvājumus gan dzīvošanai, gan darbam, kā arī vienkārši atrast jaukus cilvēkus, kas varēs izpalīdzēt kaut ar padomiem :-)
12.03.2016 22:21 |

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Nu,iebraukt mīnusos var tikai tad, ja esi meitene, kas neiet ar pārliecību, nemeklē darbu, ir bez pieredzes. Pretējā gadījumā Eiropas galvaspilsētās vai pat ne galvaspilsētās iebraukt mīnusos,manuprāt,nav reāli. Ieteiktu līdz vasarai sakrāt naudu pirmā mēneša īrei. UK maksā pa nedēļām daudzās darbavietās, citur maksā maiņas beigās. Es biju pag.gad. bez jebkādas firmas, ar draudzeni staigājām ar CV un meklējām, nebija viegli, bet otrās nedēļas pusē jau abas kopā atradām darbu, manas dzīves labākais gads :D Līdzi bija nauda tikai pirmajam mēnesim (īrei + ēdienam) (l)
12.03.2016 22:34 |

Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Tagad atkal reklamē Nordtrade pakalpojumus radio. Mans draugs ar savu brāli pagājušogad maijā aizbrauca uz Norvēģiju, nostrādāja pāris mēnešus caur firmu un tagad jau abi strādā pastāvīgi. Neko neizdevīgu tur neredzu. Vienīgais kas vajadzīgs ir nauda biļetei un kāda nauda ēšanai, bet ja strādā restorānā tad paēdis pa dienu esi un čajas arī maksā labas takā izdzīvot var pat mierīgi sākumā.:-P
12.03.2016 22:38 |

Reitings 277
Esmu domājusi par Kent.
Tās arī atkarīgs uz kādu pilsētu vēlies braukt. Londonā īre ir dārgāka.

Pirmo reizi braucu ar aģentūru kopā ar draudzeni.

Kādas aģentūras pakalpojumus izmantoji?
13.03.2016 02:19 |

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Ja brauc uz Angliju,tad ne-Londonā.Pat istabu īrējot puse minimālās algas aiziet plusā vasarā arī vietējie angļu jaunieši sasparojās,tā kā ar darba atrašanu arī var būt mazliet čakars,ja meklēsi pati..Esmu bijusi,bet ne naudas nolūkos,bet tīri valodu uzlabot,paceļot un vispār paskatīties kā ir citur.Man patika,bet vai piepelnīsies...diezvai. :)
13.03.2016 02:30 |

Patīk
Reitings 151
Reģ: 07.02.2013
Ļoti atkarīgs no tā kurā pilsētā plāno strādāt un kāda tipa darbu. Kaut gan dzīvoju dienvidanglijā, ir reāli īrēt istabu 70-90 gbp range plus 25 - 30 gbp pārtikai nedēļā. Lielākās pilsētās, jo īpaši Londonā izmaksas aug eksponenciāli, ja vien nav kādi īpaši apstākļi. Ņemot vēra ka sezonāls darbs, tad menial tipa darbi (pārtikas pārstrāde, factories, tīrīšana, lauki) vai restorāni/bāri. Es personīgi izvairītos izmantot aģentūru pakalpojumus, jo tas automātiski asociējas ar fizisiki smagāko darbu galu, ne īpaši patīkamā vidē un darbs ar minimālu sallary rate. Bet tavā gadījumā varētu būt citas prioritātes - nevis darba apstākļi bet gan nauda un stundu daudzums kā arī overtime pieejamība. Restorāni un bāri ir best bet šādā gadījumā un darba grafiks var būt arī samērā fleksibls salīdzinājumā ar citiem darbiem. Zinu ka ir cilvēki, kas strādā vasarā nelegāli (dienvideiropieši, aziāti un daži vietējie) bet tādos gadījumos alga ir tikai ap 5gbp stundā. Personīgi es šobrīd pildu tikai universitātei piesaistītus darbus pirms studiju atsākšanas un man ir pieejami veidi kā minimazēt īres izmaksas vasaras periodā dēļ kontaktiem, tāpēc nezinu vai mana pieredze būs īpaši noderīga tavā situācijā.
13.03.2016 04:49 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits