Kāpēc viss ir jāsarežģī? Kāpēc ir vajadzīgi kaut kādi spēcīgi argumenti, lai darītu kaut ko, kas patīk un tiek uzskatīts par nepieciešamu?
Es nevaru paēst, nejūtos paēdusi, kad ēdu soju, uztura bagātinātājus un vēl sazin ko, lai gūtu visas nepieciešamās vielas. (Es neru, ka mēs visi saprotam, ka es šeit novienkāršoju visu to, ko ir iespējams ēst) Tā man ir nepieciešamība. Kāpēc centies pierādīt pretējo? Ir cilvēki, kuriem tas nav svarīgi un viņi jūtas gana labi paēduši arī neēdot gaļu, bet es jūtos labāk nedzerot nekādus vitamīnus vai uztura bagātinātājus. Turklāt tā nav tikai garša (pēc gaļas garšo arī tādi produkti, kuriem gaļa pat blakus stāvējusi nav), tas ir vērtīgs produkts. Cilvēks ir visēdājs, ko pierāda tā ķermeņa uzbūve un zinātnes atklājumi, kas ļauj uzņemt barības vielas neēdot gaļu, neatceļ šo faktu.
Var strīdēties un ilgi runāt par rūpniecisko lopkopību, vai kā lai to nosauc, un vai dzīvnieku nogalināšana tiešām tiek veikta visnetraumējošākā veidā, taču tas, ka cilvēki izvēlas dzīvot tā, kā agrāk un neizmantot zinātnes atklājumus, lai varētu tā nedarīt, ir tikai vienīgi viņu izvēle un nevienam nav tiesību kādam pārmest to. Neviens veģetārietim nepārmet to, ka viņš ēd to, ko ēd, jo tā ir viņa izvēle. Un nepārmet nevis tāpēc, ka veģetārietis ir visas pasaules dzīvnieku glābējs tagad vai vēl nez kas, bet tāpēc, ka izvēlēties konkrētu dzīvesveidu ir viņa personīgā opcija un nevienam nav gar to daļas. Tāpat kā gar gaļēdāju dzīvesveidu! Ir ok uzzināt jaunu informāciju, informēt cilvēkus, bet vegānu/veģetāriešu viedoklis vienmēr tiek izteikts kā nez kāds pārmetums. Tie kuri dzīvo tā, kā uzskata par pareizu, nebāž acīs otram nez kādu taisnību. Dod man 10 pētījumus par to, kāpēc Tu dzīvo pareizi un es Tev desmit nolikšu pretī, un tie būs tik pat spēcīgi.
Tāpēc mans ieteikums ir: nelūri otram mutē un makā, ja cilvēks gribēs, viņš mainīs savu dzīvesveidu un agresīva viedokļa izteikšana drīzāk liek cilvēkiem ietiepties un nedarīt.