Beztēma OKTOBRA/NOVEMBRA 2016 bēbjiem

Reitings 165
Reģ: 22.10.2014
Sveikas!

Eksperimentālā kārtā izdomāju, ka varētu punčbēbju mammas pulcēties pa termiņiem. Tad nu redzēs, kas mums sanāks (l)

Apspriežam visu, kas uz sirds-kā jūtamies,kā ar pārbaudēm, arī attiecībām utml.

Nu tad sākam....(l)
11.03.2016 15:55 |

Reitings 909
Reģ: 20.01.2016
man jau vispār kauns kādam atzīties, ka paraudu par šo to. Par pārmaiņām. Par to, ka sācies jauns posms, gan jau, ka biedē tas, ka vairs nebūsim ar vīru divatā un kādu laiku nevarēsim būt spontāni... tas vismaz manā gadījumā.
Nedaudz grūti arī būt piesietai mājām...
pielāgojas ne tikai bebis, bet arī mēs.

Es arī mājās papinkšķu. Gan drauga klātbūtnē, gan vienatnē. Arī par pārmaiņām, jo ir tiešām grūti, ka ikdienu nekontrolēju es, bet mazais cilvēciņš. Un kamēr viņš nebija piedzimis, to jau tā nemaz nevar aptvert, ko tas patiesībā nozīmē. Bet citreiz raudu no laimes, kad skatos uz mazo rausi un viņš uz mani tādām lielām acīm(l)
Ārā esam bijuši vienu reizi. Aizvakar. Lai gan bija diezgan vējains. Vakar un šodien bija vēl vēsāks, tad nu negājām. Jāskatās, kāds laiks būs rīt. Man jau arī gribās ļoti ārā, bet baidos vai mazais nesaaukstēsies:-|
22.10.2016 20:45 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
es lenam saku pierast pie pastaigam, sodien lmoti labi izdevas!
man galvenais bija/ir saprast kura bridi iet ara: lai puika butu nomainits un labi paedis un butu gulesana uzkadu stundu! un ka sagerbt! esmu briesmigi saliga- sodien mums bija ap+ 8, man ziemas pufaika, bet pec laika prasijas i cimdus (it seviski rokas nekustigas stumjot ratus) i cepuri, bet mazais bija bodija, pidzama, jacina un cepure, ka ari sega, bet ta nav mega silta ziemas sega, bet likas, ka vinam viss ok, bet pec laika tapat, vins izvilka rocinas un gar seju braukajas, tad nu tagad domaju vai nevajadzes rit cimdinus?? un ko ar seju?? un kadas jums ir ara cepurites jaundzimusajiem? mana kokvimnasizlikas par planu!
es teiktu, ja dikti gribas, juties erti un bebitim viss labi, kapec neiet ara?? no dzemdibu nama tapat tacu parbraucat majas?? nu luk, no sakuma biski un kapini laiku!!
p.s. es mazak par 40 min uzreiz netieku, jo viss tiek apvienots ar sunu pastaigu!
22.10.2016 20:51 |

Reitings 298
Reģ: 04.03.2016
Slimnīcā mums arī teica, ka kaut nākamajā dienā var iet pastaigā, bet mūsu ğimenes ārste-pediatre un viņas māsiņa teica, ka vējainā un mitrā laikā ārā nebūtu ieteicams iet kamēr naba nav nokritusi.
Man arī pašai tādā laikā negribas mazo vest pirmajā pastaigā, gribas, lai ir kaut bišķi saulīte vai vismaz lai nelīst.:-)
Man arī bail, ka mazā var saaukstēties.
-
Jums arī mazie dikti raud pārtīšanas laikā un rīta apmazgāšanās laikā?
Mana peka brīžiem tiiiiik gauži raud, ka man viņas no visas sirds paliek žēl, bet nu sakopt un pārğērbt taču vajag.
-
Kukuruza Kā jūsu kaķis? Nekāpj gultiņā? Kur jums minka pa nakti guļ? Citā istabā?
22.10.2016 23:48 |

10 gadi
Reitings 936
Reģ: 01.10.2009
Sonrisa, kaķis guļ ar mums vienā istabā. Ierobežot viņu nebūtu iespējams un arī nebūtu vajadzīgs, jo nelien viņš pie bērna vispār. Pārāk bailīgs. Gultai iet ar līkumu, bet nu vismaz vairs nelien pagultē, kad mazais raud.
Un jā, ļoti raud, kad pārtin un mazgā, neraud tikai, ja tikko paēdis kārtīgi.
Šobrīd gribas zemes spert gaisā, jo 2.00 pamodās, paēda un jau stundu neiet gulēt, acis kā pogas, skatās apkārt... Mjaa, man kā miega micei, visgrūtāk ir izturēt šitās mezmiega naktis, kur katra ir citādāka un neparedzama.|-):'-(:-|
23.10.2016 03:04 |

Reitings 298
Kukuruza O, skatos, ka ne es vienīgā jāņoju līdz 3:00. :-D Mana peka arī gulēt negāja, lai gan parasti pēc pusnakts jau čuč, niķojās nedaudz - tad krūti prasīja, tad pamperu piekakāja, tad pameram garām aizgāja tā, ka visas drēbes slapjas un jāmaina, jaunu pamperu jau uzliku, domāju viss forši, tulìņ būs viss, bet nē, mazā izdomāja, ka pačurāt taču arī vajag, nu neko, kopu dupsi pa jaunam. Vienvārdsakot - jautriiiiiiiii:-D
Pati uzmodos pirms 6:00, izdomāju sevi nedaudz savest kārtībā un kamēr rosījos, miegs tā kā pārgāja, laikam man sanāca ātri izgulēties.:-D Mazule gan saldi guļ.(l)
Man vienīgi škrobe - ārā tik līst un līst...:'-((t)
-
Mūsu mincei arī nepatīk, kad mazā raud, bet viņa tad paliek tāda satraukta, citreiz pati kaut ko līdzi ieņaudas un izskatās tā, ka viņai žēl mazulītes, ka negrib, lai mazā raud.:-D Kā es smejos - pūkainā auklīte.:-D
Ziņkāre par mazules gultiņu gan viņai ir, tagad mazāk, bet pirmajās 2 dienās esot mājās viņa vairākkārt mēğināja tajā iekāpt.
Es pagaidām uz nakti mazo ņemu mums pa vidu, jo nedaudz bail vai mince neielīdīs pie mazules, kamēr saimnieki abi guļ.
Kamēr mēs nomodā, tikmēr mince labi uzvedas, bet nu nedaudz bail, ka mums neredzot var izdomāt kaut ko sastrādāt.
-
Jautājums visām - jūs naktī pamperu mainat, ja dzirdat, ka mazulis tur kaut ko izcepis ?
23.10.2016 06:45 |

Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Čau, meitenes, es pievienojos negulētājiem :D
Nezinu, kas par lietu, bet, arī lielākais bērns ļoooti silti gulēja. Tad uz maiņām modināja viens otru augšā, lai gan citas naktis viens otram netraucē.
Nezinu, cik meita šonakt pagulēja, bet, pēc maniem ātriem aprēķiniem sanāk ļoti maz. Knosījās, grozījās, tad pamers pilns. Sonrisa, es saminu, jā. Jo, viņa tāda, ka negulēs, ja pampers pilns, vai, gulēs ļoti nemierīgi. Bet, man pašai nepatīkama tā apziņa, ka viņa apkakājusies guļ(t)
23.10.2016 09:04 |

Reitings 298
Aijaijaaa Oi, man ar vienu mazo ucinoties vienā brīdī nāca jau raudiens un izmisuma sajūta, tad kur vēl ar diviem, kuri viens otru modina.:-O Bet laikam jau ar laiku pierod un nav TIK traki, ucina un miers, ne?
Mana mazule gan ar pilnu pameri mierīgi var gulēt kā susurs un mammai nekādu ziņu par to nedot.:-D
Bet jā, ja jūtu vai dzirdu, ka pamers pilns, tad es arī naktī saņemos un mainu. Man žēl tā mazā dupsīša, kuram visu nakti būtu netīram jāčuč.
23.10.2016 09:57 |

Reitings 909
Reģ: 20.01.2016
Jums arī mazie dikti raud pārtīšanas laikā un rīta apmazgāšanās laikā?

Jā, manam mazajam vīrietim dikti neiet pie sirds šī procedūra :D Bet ko lai dara...
jūs naktī pamperu mainat, ja dzirdat, ka mazulis tur kaut ko izcepis ?

Es jūtu tikai pēc tā, ka viņš neēd :D Ja pampers pilns, tad mazais neēdīs, bļaus, knosīsies, kamēr nebūs satīrīts. Pēc tam omulīgs ķeras pie ēšanas. Pati ik pa laikam paskatos, kas tur pamperā notiek, bet tā kā mazajam streiko puncītis, tad pie katras skaņas pamperā nelienu :D
Mums šonakt bija diezgan laba nakts. Vakarpusē gan vairāk paknosījās un pabļāva, jo gāzītes traucēja, tad pirms pusnakts uzēda, puncis sāka strādāt, nogulēja līdz 3, paēda un aizmiga. Tad pamodās pus7 un pus10. Nakts laikā, ja mazais pēc ēšanas negrib gulēt, atļauju skatīties kā es iemiegu :D Ja man nav spēka sēdēt ar viņu un skatīties vienam uz otru. Viņš baigi uzmanību neprasa, ja puncis nestreiko, skatās lielām acīm apkārt kamēr atlūzt. Reizēm palīgā nāk māneklis, kas palīdz viņam iemigt - pasūc dažas min, atlūzt un izšpļauj. Tagad mazais paēda, paskatījās, kas notiek istabā un saldi atlūza. Jāliekas blakus un man arī jāpaguļ. Šodien tik pelēka diena, ka nav jau citu ko darīt |-)
23.10.2016 10:51 |

Reitings 1208
Sonrisa, jā, pareizi saki, ka pierod. Baigi nepaveicās, ka vīrs šādā brīdī komandējumā. Tā bez problēmām- viens pie viena, otrs pie otra :D Tik jāsaka, ka ar lielo bērnu vairs neucinos. Tik naktī sasedzu, sabučoju un gāju pie māsas. Nav īsti variantu, bet, jāsaka, ka arī viņam ļoti par labu nācis tas, ka nevaru dot nedalītu uzmanību. Pēkšņi tik daudz lietu pats var izdarīt.
Bet nu, tagad ir tā sajūta, kuru agrāk lasot nesapratu- ko gan es vispār ar vienu bērnu darīju.
Un ticu, ka tā sajūta saglabājas arī tad, kad ir 3 vai 4 bērni. :D
23.10.2016 11:26 |

Reitings 638
ah, skatos, ka man vienigajai nebija gruta nakts!! kads pilnmenes vai kas???
par autinu mainam: dzemdibu nama teica, lai pims katras barosanas mainu, ieskaitot nakt! lidz sim ta ari darijam, bet tagad naktis vairak vai mazak mums ir garas, gul parasti no pusnakts lidz cetriem vai pieciem un tad pa otram lagam lidz kadiem deviniem desmitiem! forsi! bet, no tik ilgas nonomainisanas, vinam tagad ir sarkanas pumpinas! nesaprotu ko darit- gribas laut gulet, gan sev, gan vinam, bet pilks dupsis, kremi, kartiga apmazgasana nedod nekadu dizo effektu!!
jap, man raud tikai pie partisanas, bet ne vienmer, mes atklajam, ka problema ir aukstas pedas, tad nu tagad pie partisanas, ka novelku pidzamu, ta uzvelku zekites!! lidz, bet ne vienmer, citreiz tapat ir liela rauda!!
23.10.2016 15:01 |

Reitings 298
Aijaijaaa Paldies, ka padalījies! :-) Paturēšu prātā, ka ar 2 maziem nav nemaz tik traki. Kaut kur gan jau esi rakstījusi, bet kāda tev mazajiem gadu starpība?
Bet nu, tagad ir tā sajūta, kuru agrāk lasot nesapratu- ko gan es vispār ar vienu bērnu darīju.

Kādā ziņā? Tas ir ka ar diviem arī visu var mierīgi izdarīt?
23.10.2016 15:10 |

Reitings 298
mes atklajam, ka problema ir aukstas pedas, tad nu tagad pie partisanas, ka novelku pidzamu, ta uzvelku zekites!! lidz, bet ne vienmer, citreiz tapat ir liela rauda!!

Jā, mums šis arī citreiz palīdz, bet jā - ne vienmēr.
23.10.2016 15:15 |

Reitings 1208
Sonrisa, man viņiem 2.5 gadu starpība. Baigi labs vecums, manuprāt :)
Nē, nē. Es tādā ziņā, ka, tikmēr bija tikai viens puika, es šad tad vīram čīkstēju, ka grūti. :D tagad liekas, kā gan man tā varēja likties, jo, patiesībā ar viņu vienu ir ļoti viegli.
Un, katrai situācijai mēs pielāgojamies.
23.10.2016 15:37 |

10 gadi
Reitings 936
havaja, apskaužu tava bēbja gulēšanas grafiku.:-| es šodien izmisumā, mazais spiež kaku un nevar ilgi izspiest. pie pupa visu laiku grib... tikai tā nomierinās. tad atnāk kaka un tā visu laiku,,, nesaprotu - vai es ko sliktu apdedu?! ko lai vispār ēd, liekas viss būs slikts. ar bažām gaidu nakti, acis man sausas, miegs nāk.
23.10.2016 19:17 |

Reitings 220
Reģ: 14.01.2016
Mums arī šī nakts diezgan tramīga,cēlāmies ik pa 1.5 stundai :-(
Tagad miegs nāk kā velns, mazais saldi čuč,laikam likšos blakus! ;)
Kā ar spilvenu ,liekat mazuļa gultiņā? Kaut kur lasīju ka vārīt tikai no 3men vecuma, lai gan visas omes mums saka ,ka vajagot tagad ,tad labāk gulēs , a kur taisnība ?
24.10.2016 09:51 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Kā ar spilvenu ,liekat mazuļa gultiņā?

Visur, kut lasu - spilvenu zīdainim nelieto. Spilvenu var sākt izmantot apmēram 2 gadu vecumā, kad bērns sāk gulēt parastā gultiņā. Tik mazam bērnam nav izveidojies kakla un muguras izliekums - tāpēc jāguļ uz plakanas virsmas. "Ja pirmajā gadā bērnam zem galvas liks spilvenu, tas veicinās mugurkaula deformāciju. Spilvens neļaus bērniņam arī pagriezt galvu un brīvi elpot."
http://www.maminuklubs.lv/mazulis/20120827-bernam-spilvens-nav-vajadzigs-lidz-pat-2-gadu-vecumam-/
24.10.2016 10:24 |

10 gadi
Reitings 936
nu nebija nemaz tik traki naktī, vismaz dabūju pagulēt...
joprojām ar degunu nav viss ok un tā vēdera izeja dīvaina, it kā šķidrāka, bet ne gluži kā caureja.. spiež un nevar izspiest. tad ir purkšķi un pati kaka. nez, skatīšos kas šodien būs un tad rīt jau atkal zvanīšu dakterei. būšu jau apnikusi viņai:-D
spilvenu nedomāju, ka vajadzētu jau izmantot.
24.10.2016 11:40 |

Reitings 638
Mes sonakt labi gulejam! ka jums, kuras baro ar kruti, nesanak aizmigt ar mazuli uz rokam? man sanak un katru reizi pamostoties dikti bail!!
spilvenu noteikti ne, jo ir risks, ka var nosmakt, ja ne ta sagriezas, jo pasam vel nav tik stipri muskuli atvelties atpakal! mums te ari sedzinas aizlied, tikai to gylammaisus, bet es lieku sedzina, bet ta, ka vins vinai gulvirsu un tas, kas paliek pari nesezdas augstak par krutim, lai, ja nu kas nevar sev virsu uzvilkt!
mums problemas ar actinam, tas visu laiku tiras (puznojas), vecmate teica, ja pec dienas nepariet, bus antibiotikas jasak pilinat ieksa, tik loti negribas....
24.10.2016 12:13 |

Reitings 220
Reģ: 14.01.2016
Pateicos raven , nekāds spilvens mums nebūs (l) !
24.10.2016 12:34 |

Reitings 1208
Havaja, pamēģini barot guļus stāvoklī. Varbūt tā ērtāk un, tā mēs abi ļoooti bieži aizmiegam :)
24.10.2016 12:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits