Ka ietaupit

Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
Milas meitenes ka jus protat ietaupit naudinu,nu man neveicas domaju noliksu taupisu,bet laga nesanak,manejais saka,ka nemaku dzivot,esot naudas kapseta ,pec kalkulatora varetu gada nolikt pravu summinu,bet beigas nesanak,kaut kads idiotisms nu man vnk nesanak,varetu aizbraukt celojuma vai iegadaties ko jauku,tad nu ludzu konkretus ieteikumus,tas ,kas prot ietaupit;-)
09.03.2016 04:42 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Sev par ieradumu esmu izveidojusi visu savu ienākumu un izdevumu fiksēšanu aplikācijā (Money Manager, ikoniņa - tāda cūciņa un brūna fona) - ideāli, jo pats vari menedzēt kategorijas (kas nu kuram aktuāls, ienākumus un izdevumus fiksēt līdz centa precizitātei un pēc tam arī statistikas dažādos griezumos pārbaudīt.

Turklāt, lielākais motivators ir mēneša beigās redzēt, ka summa, kas pāriet uz nākamo mēnesi kļūst arvien lielāka, kas ikreizi atgādina, ka tomēr ir izdevies ietaupīt + uzkrāt.

Kādreiz biju tiešām "naudas kapsēta", bet pēdējo pāris gadu laikā esmu iemācījusies iekrāt.

Starp citu, pagājušā gadā veicām mazu krāšanas eksperimentu - uzliec i-bankā regulāro maksājumu kaut vai tikai ar 1 EUR katru dienu uz vienu krājkontu. Gada laikā sakrāsi 365 EUR tikvien kā no 1 EUR dienā (protams, pie nosacījuma, ja Tev ir bezkomisijas pārskaitījumi, kas parasti jau tā ir uz savu kontu). Vai arī, piemēram, 7 EUR nedēļā. Kaut kādā brīdī, kad redzēju, ka tā naudiņa sāk "vairoties", sāku bonusā tur vēl ieskaitīt klāt un bija daudz vieglāk turpināt palielināt iekrājumu.

Vēl versija ir iemaksas uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā, visideālāk jau atkal ar regulāro maksājumu, kas neļaus kādu mēnesi nohaltūrēt un neieskaitīt. + vēl iespēja katru gadu atgūt IIN no iepriekšējā gadā veiktajā iemaksām.
09.03.2016 10:57 |

Reitings 614
Reģ: 25.09.2015
Nepērc visādus štruntus!

Man arī šī ir problēma. Bet ļoti cenšos sevi disciplinēt. Bet nu tikuntā nostrādā tas, ka, piemēram, šodien bija grūta diena (vai ārā slikts laiks, vai utt), iepriecināšu sevi - un sanāk nopirkt visādus štruntus mirkļa iespaidā :D
Palīdz tas, ka saņemot algu momentā nomaksāju visus obligātos maksājumus. Noteiktu naudas summu atlieku krāšanai, tad redzu cik reāli nauda ir palikusi tērēšanai un cenšos tanī summā iekļauties. Vēl cenšos saplānot savus izdevumus, paskatos, kas man no kosmētikas iet uz beigām/ir beidzies un ko vajadzēs utt.
09.03.2016 10:58 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
es laikam esmu jocīga , bet ja man pietrūkst naudas , es vispirms domāju kā nopelnīt vairāk , neviss kur apgriezt savus tēriņus :D
09.03.2016 11:00 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Jā, spontanitāte attiecas arī uz ātrunsakrāšanu īsā laikā. :)

Ja ļoti vajag, es izdomāju, kā tikt pie konkrētas summas.
09.03.2016 11:02 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Wee, neesi jocīga. Es daru tāpat. :D
09.03.2016 11:03 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Man ļoti nepatīk ka nauda ir makā, bet ja tomēr gadās tad es to iemetu krājkasītēs. Man ir trīs krājkasītes.:-D viena stāv 1€,2 € monētas, tad otrā 1,2,5 centu monētas, bet 3 stāv 10,20 centa monētas. Kad makā stāv naudiņa, es to sadalu pa krājkasītēm. :-) neteikšu, ka ļoti daudz sanāk pa mēnesi atlikt ,bet nu vismaz kautkas :-D
09.03.2016 11:09 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
es laikam esmu jocīga , bet ja man pietrūkst naudas , es vispirms domāju kā nopelnīt vairāk , neviss kur apgriezt savus tēriņus

Manuprāt, tas atkarīgs no tā, kādēļ pietrūkst. Ja ir skaidrs mērķis, OK, bet, ja vairāk jāpelna, lai sūri grūti nopelnīto uzreiz pārvērstu visādos lielveikalu sūdos, tad es personīgi tam jēgu neredzu.
09.03.2016 11:12 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Man šķiet, ka nav nekā vieglāka par taupīšanu, dažreiz pat ir tā, ka ļoti ilgi nav nekas nopirkts un šķiet:"Kā? Bet es taču varētu sevi palutināt!" :D Tādā ziņā arī studentes gados man bija viegli.
Ļoti nepatīk apaugt ar nevajadzīgām mantām, tā ka man tā taupīšana sanāk pati no sevis, jo nepērku vnk neko lieku, neaizkrauju māju ar lietām, kuras tikai krāj putekļus.
Mans princips ir tāds, ka teiksim, kosmētiku pērku tad, ja tiešām kaut kas ir beidzies vai iet uz beigām, manā kosmētikas makā neatradīs divas skropstu tušas un piecas lūpukrāsas, jo tāpat nespēju iztērtēt visu pirms derīguma termiņa beigām. Take away kafijas nepērku, dzeru to darbā, ja brīvdienās paredzēta ekskursija vai pastaiga, ņemu savu tēju vai kafiju līdzi termosā. Žurnālus kioskos nepērku, kolēģe iedod palasīt vai izlasu pie mammas.
Bieži staigāju pa apģērbu veikaliem, neko nepērkot, izčekoju visu, zinu apmēram, kur kas ir un ja nav steidzama vajadzība, sagaidu atlaides. Tas pats ar apaviem, ziemas zābakus pērku janvārī, februārī, kad ir atlaides.
Ar skaistumkopšanas procedūrām ļoti labi tieku galā pati, tik vien kā frizieris ir vajadzīgs.
Ēdienu pērku gandrīz katru dienu un tik, lai pagatavotu vakariņas vai pusdienas, nesapērkos mirkļa iespaidā vai izsalkumā produktus ar īsiem derīguma termiņiem, kas jāmet laukā pēc pāris dienām. Vispār ļoti reti kaut ko izmetu no produktiem, paskatos vienmēr, kas jau ir leusskapī un no tā pagatavoju, kas trūkst piepēku. Tā kā ir savi lauki, tad kartupeļi, burkāni utt. nāk no turienes.
09.03.2016 11:13 |

Reitings 279
Reģ: 20.12.2015
Žurnālus kioskos nepērku, kolēģe iedod palasīt vai izlasu pie mammas.

Pilnīgi prasās paturpināt: "tualetes papīru nepērku, izmantoju žurnālus, ko ņemu no kolēģes " :D
09.03.2016 11:18 |

Reitings 11162
Manuprāt, tas atkarīgs no tā, kādēļ pietrūkst. Ja ir skaidrs mērķis, OK, bet, ja vairāk jāpelna, lai sūri grūti nopelnīto uzreiz pārvērstu visādos lielveikalu sūdos, tad es personīgi tam jēgu neredzu.

nu es gribu dzīvot sev neko neatsakoj , ja es gribu 6-to sulas paku dienā tad gribu , es dzīvoju vienreiz un es neredzu iemeslu kapēc man būtu sev jāatsaka , pēdējā laikā arvienvairāk pievēršos ekoloģikai un svaigai ēšanai , kas kā izrādās nav ne vienkārši, ne lēti. Es tiešām neredzu iemeslu kapēc man būtu jāekanomē uz sevi vai savu ģimeni ... labāk šo taupības enerģiju novirzīt peļņas iegūšanai ....
09.03.2016 11:20 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Protams, protams, kas nu kuram nāk pirmais prātā :D
09.03.2016 11:20 |

Reitings 11162
Pilnīgi prasās paturpināt: "tualetes papīru nepērku, izmantoju žurnālus, ko ņemu no kolēģes "

:D :D :D

citi nepērk žurnālus , bet lasa uz vietas narvessen , arī tādus esmu redzējusi
09.03.2016 11:21 |

10 gadi
Reitings 264
Reģ: 29.06.2014
Iesaku paskatīties dažādus video par minimālismu, varbūt tā doma aizraus un attiecīgi māksla taupīt būs rokā :)
09.03.2016 11:52 |

Reitings 1274
Reģ: 23.09.2012
Wee ++++ līdzīgi , kad izdevumi palielinās, domāju, kā nopelnīt vairāk, cik tas objektīvi vispar ir iespējams esošā situācijā, ja tas nav iespējams, pārvērtēju savus tēriņus, bet tā, kā jau no pusaudžu gadiem esmu iemanijusies visu atrast uz atlaidēm, tad savā ziņā tas ir ietaupijums.
Kā arī jāpavērtē vai tas, ka nepadzeršu kafiju iekš kafūža būs dižs ietaupijums mēnesī, ja piemēram tur aizeju 1x nedeļā, vai tomēŗ, man manai emocionāli- psiholoģiskam baudijumam būs labak, ja nopirkšu savu mīļāko kafiju iekš kafūža..
09.03.2016 12:08 |

Reitings 1826
Reģ: 06.02.2016
Wee-6to sulas paku??? Tu laikam bieži ej uz touleti :-D
09.03.2016 12:22 |

Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Es arī neesmu nekāds taupītājs. Ja ir lietas, kas man sagādā prieku (kaut tā pati kafija 3x nedēļā, piemēram), neredzu vajadzību sev to liegt. + domāju, ka tad, ja jūtos komfortabli un apmierināta, ir daudz lielākas iespējas, ka atradīšu veidus, kā pelnīt vairāk, nevis sēdēšu darbā un domāšu, cik žēl, ka šdien nedabūju kafiju :-D Bet varbūt arī man tas strādā, jo tādu baigo pārmērību man nav.

Var jau aiziet galējībās - kafiju dzert mājās, neiet uz kino, jo filmas var mājās noskatīties, uz kafejnīcām arī nekad neiet, jo lētāk mājās paēst, un, kā jau te minēja,
Pilnīgi prasās paturpināt: "tualetes papīru nepērku, izmantoju žurnālus, ko ņemu no kolēģes "
:-D:-D Mans ex bija pilnīgi tāds, nu, kkā nauda viņam arī nekrājās..
Man izdevās labi iekrāt, kad strādāju 2 darbos, un katra darba vieta skaitīja naudu uz savu kontu. Tad nu izlikos, ka otra bankas karte man nemaz nav.
09.03.2016 12:30 |

Reitings 11162
nu tas nebija jāuztver burtiski , es dzeru pārsvarā kafiju un vai vīnu :D
09.03.2016 12:30 |

Reitings 1826
Wee- un ko tu ēd? :-)
09.03.2016 12:39 |

Reitings 850
Reģ: 24.10.2014
Es tagad piedalos vienā soc. pētījumā, kur jākrāj, jāreģistrē čeki un pirkumi- ufffff, pirmie mēneši vienkārši mani šokēja- esmu tērētāja, un kāda vēl- daudz impulsa pirkumu, utml.
Tagad valdos un nepērku štruntus, kurus man nevajag. Tā kā Stiprais_dzimums teica- man mājās savākušās tik daudz kosmētikas pudelītes, ka varētu autiņu nopirkt. Nesen daļu nācās izmest- termiņš jau sen kā beidzies- paskaitīju, izlidināju ap 100 EUR (t) Un drīz jau atkal daļai beigsies termiņi :-(
09.03.2016 12:43 |

Reitings 1826
Vot šis ir tas kādēl mēs veči nesaprotam bābas :-D Skapis pilns-nav ko vilkt. Sadiga kosmētikas-vajag vēl. Mums večiem pustukšs skapis bet vienmēr atradīsim ko uzvilkt :-P
09.03.2016 12:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits