Nu diemžēl izklausās pēc seborejas dermatīta. Man tas sākās gadus 4us atpakaļ. Sākumā domāju, ka blaugznas, bet kļuva arvien trakāk un trakāk. Kasījos līdz asinīm un krevelēm. Iztērēju simtiem euro, lai noskaidrotu, kas man kaiš. Mani pārbaudīja uz sēnītēm un ko tik vēl ne. Galu galā esmu izslēgusi jau pāris gadus Drogu šampūnus un lietoju tikai no aptiekas vai arī darvas šampūnu no krievu produkcijas veikala. Seborejas dermatīts ir līdzīgs psoriāzei, tikai nav apsārtuma. Un valsts apmaksā 50% no psoriāzes medikamentiem, bet serobejas - nē, savukārt medikamenti ir praktiski vienādi. Vairākus mēnešus lietoju galvas ādā smērējamus hormonus. It kā bija labāk, bet pēc pārtraukšanas sāka masveidā izkrist mati. Galu galā esmu atteikusies no hormoniem vispār. Esmu vienkārši samierinājusies, ka man tāda slimība ir un viss. To nevar izārstēt, bet var apārstēt. Lai tā neizpaustos, nedrīkst stresot un jāēd tikai putras, dārzeņi augļi un viss sautēts, vārīts, tvaicēts. Nu vārdu sakot, nav jēgas dzīvot.
Es nesaku, ka Tev ir seboreja, bet pazīmes ir līdzīgas. Ja nu tomēr uzzini, ka Tev tā ir, tad lasi augstāk ;)
Izstaigāju visādus super dārgos dermatologus un beigās nokļuvu STS un ādas slimību centrā- Briāna ielā. Baisi jau tur ir, bet mani nokonsultēja par brīvu, par ko es biju totally šokā! Iesaku - Dr. D.Semjonova. Nobimbājusies jau biju par grūto dzīvi, bet iegrozīja man smadzenes vietā.