vēlos mainīt dzīvi

Reitings 15
Reģ: 02.03.2016
Gribu radikāli mainīt dzīvi, vēlos šiet gūt iedvesmu un labus vēlējumus, jo tas tiešām pašlaik pietrūkst, ir zudusi ticība mazliet saviem spēkiem.(s)(s)(s)

Tātad par mani, esmu 32 gadus veca, neprecēta, bez bērniem, un pašlaik arī bez otras pusītes ( ar savu bijušo draugu biju kopā 5 gadus, attiecības izjuka pirms gandrīz gada, un tagad viņs atrodas ārzemēs, kontakts ir zudis, bet par laimi, nav arī ne kopīgu kredītu, ne īpašumu, kas jādara vai saistītu.

Esmu ar augstāko izglītību. Dzīvoju mazpilsētā ap 150 km no Rīgas. Studiju gados sāku (nestudēju Rīgā, bet citā lielā pilsētā) strādāt savā mazpilsētas pašvaldībā, pēc tam pārgāju uz neklātieni un pēc studijām vēl turpināju strādāt pašvaldības iestādē. Daudzi draugi pēc vidusskolas devās studēt uz Rīgu un tur arī palika, vecākus mazpilsētā reti apciemoja un nu pēc padsmit gadiem ar saviem skolas draugiem kontakts ir zudis. Darbā ir kolēģes, kas pārsvarā ir vismaz 10 gadus vecākas, ar ģimenēm un ar viņām pat nav sanācis (nu labi sanāks 1-2 gadā) aiziet uz kādu vietējo kafeinīcu pasēdēt). Pēdējos gadus ar savu puisi pārvarā tikai pavadīju laiku, brīvdienās apciemojām viņa vecākus, devāmies pārgājienos, aizbraucām uz kino utt. :-D

Tagad esmu konstatējusi, ka man ir tikai darbs 150 km attālumā no Rīgas, nav nekādas sociālās dzīves, nav ne draudzeņu, ne puiša. Uzskatu, ka arī manā pilsētā vairs nav daudz nekādi vīrieši palikuši, labākiem jau apprecēti, tādi pļēguri vai 10 gadus jaunāki par mani vien palikuši no brīvajiem. Vienīgais, kas man te ir mans 1 istabas dzīvoklītis un darbs, kur strādāju jau gandrīz 10 gadus. Vēlos radikāli mainīt dzīvi, vēlos pārcelties uz Rīgu. Noteikti kāda par mani smiesies, bet man mazliet ir bail, jo es Rīgā pat studējusi neesmu (studēju citā pilsētā), esmu diezgan kautrīga. Bet es gribu citādu dzīvi, gribu iegūt draudznes vai vismaz labas paziņas ar kurām aiziet pēc daraba iedzert glāzi vīna, es uzskatu, ka esmu vēl diezgan jauna, lai dodos uz kādu klubiņu padejot. Un gribu to darīt tajā nedēļas nogalē , kad vēlos, nevis gaidīt kad sarīkojums vai kāds pasākums notiks manā pilsētā. Gribu galu galā ģimeni arī, un domāju, ka Rīgā iepazīties noteikti ir vieglāk.(t)

Tā kā esmu ar izglītību un darba pieredzi domāju, ka darbu atrast Rīgā man izdosies. Kā jūs domājat, cik viegli vai grūti ir atrast Rīgā jaunus draugus vai paziņas? Es domāju, ka mans domu gājiens ir pareizs doties prom un mainīt radikāli savu dzīvi. Kāds ir Jūsu skats no malas?
04.03.2016 00:18 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Bet ja nav ar ko aprecēties,tad jau ,kaut kas jādara ,lai iepazītos,kaut kur jāiet.
Kad es skatījos sludinājumos ,tad istabas sākas no 100eur(tādas,kurās ielien 1gulta, skapis un viss) , no 150eur jau ,kaut ko normālāku var atrast, par 200eur var pavisam labu istabu atrast.
Dzīvokļi- lētākais,ko es redzēju bija 120eur,bet tādi ir ar visādiem defektiem- nav dušas, toalete kāpņu telpā. 150 eur-ja paveicas var atrast samērā normālu dzīvokli(reti par tādu cenu parādās dzīvokļi), bet jārēķinās,kad tur būs vēl klāt kom.maksājumi un reāli laikam jau iznāks ap 250eur ziemas mēnešos. par 150eur var dabūt dzīvokļus pārsvarā - 1istaba , nav īsti virtuves(vai mazs stūrītis virtuvei- gāzes plīts ,virtuves skapīši, izlietne, vai arī īsti pat nekā nav. Ja ļoti meklē ,tad arī maziņu dzīvokli var atrast,kur viss ir kā vajag. Bet ar dzīvokļu meklēšanu arī ir tā,kad Tev jābūt uz vietas Rīgā ,jāzvanās uzreiz kā ieraugi,ka ir publicēts sludinājums un jāsarunā tikšanās laiks pēc iespējas ātrāk un vnk jāķer tas dzīvoklis uzreiz,ja patīk,ja vnk dzīvokli kāds cits paņems,ja ne tu. Tādu dzīvokļu vēl - viss vienā istabā, elektrības apkure-tie gan kādas 2-3nedēļas meklē īrniekus,bet mazos dzīvokļos ,kur viss ir -tie ātri aiziet. Esi uzmanīga ! Tagad daudz krāpnieku, viltus sludinājumi!
04.03.2016 01:12 |

Reitings 246
Reģ: 27.04.2013
04.03.2016 01:17 |

Reitings 5726
Ja vajag varu iedot divu mājas īpašnieku numurus .Varēsi piezvanīt un paprasīt vai ir kāds brīvs dzīvoklis. Tur gan vienīgi ir tādi- vienas istabas varianti , ierīkota duša vai vanna atsevišķi, elektrības apkure, bez virtuves. Diez gan mazi dzīvoklīši. Cena par dzīvokli bija 120-150eur par īri.
04.03.2016 01:19 |

Reitings 15
Nu ja, tur jau tas joks, ka lidz sim dzive bija sakārtota un ērta. Savs dzivoklis ar ertibam, mebelem un remontu. Netalu darbs no mājām, nekur nav jabrauc, jasez sastregumos utt. It ka gribas dzive iet uz priekšu. Nu mazliet jau dzīvošana īrētā istabā ar citiem cilvekiem kopa vai dzivokli ar tualeti kapnu telpa liekas iesana atpakal. Bet, ja palikšu sava pilseta visdrizak visu dzivi nodzīvosu viena pati sava "smalkajā" dzivokli ar pakešu logiem, skaisto paklāju! :)
04.03.2016 01:49 |

Reitings 710
Reģ: 24.11.2010
Gribi tieši Rīgu? Apskaties Pierīgas pilsētiņas arī.Salaspili nav tik dārga īre un arī Rīgā un Ogrē 20min brauciena ar vilcienu,būs lielākas darba izvēles.Silakrogs,Mucinieki arī ar lētāku īri nekā Rīga.
04.03.2016 02:42 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Silakrogs,Mucinieki arī ar lētāku īri nekā Rīga.
Silakrogs... Labs ieteikums. Kaut kāds sabiedriskais transports jau tur brauc. Ir 5-stāvīgas Brežņeva laika mājas, apkārt mūžamežs, daudz ogu un sēņu, mežā arī daudz zvēru. :D

04.03.2016 06:30 |

10 gadi
Reitings 3734
tā nu mana 34 gadus vecā radienice teica, kurai pašai ir 13 un 11 gadus vecas meitas
Tas ka vinai tk agrā vecumā jau ir tik veci bērni, drīzāk par pašu neko labu nelieciena un laikam domā ka tā ir jāgrib visām.
Elmo, es pieļauju, ka tev dzīvē nav paveicies, kā vajadzētu, tāpēc tu nosodi to, pēc kā, faktiski, pats tiecies. Dzemdēt 21 gada vecumā ir visnotaļ normāla parādība. Turklāt ir daudz kārtīgu sieviešu, kas ģimenes dzīvi uzsāk tieši agrā vecumā, un daudz nekārtīgu sieviešu, kas ar grūtībām nodibina ģimenes dzīvi, jo mētājas pa pasauli.
04.03.2016 06:43 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Cilvēks grib dzīvot savādāk - attiecīgi, noteikti Rīgā (tas nekas, ka īre drusku dārgāka) un ar ērtu sabiedrisko transportu, lai ar jaunajiem darugiem var vakaros iet uz teātriem, bāriem, kino, biljardu, ciemos, da jebko, un ap pusnakti (kā tāda pelnrušķīte) normāli braukt mājās. Da kaut vai ar taksi, pilsētas robežās ir pat ļoti ok.

Man ir māsīca, 36 gadi, precēta, bērnam 14, un nemaz nejūtas kā cilvēks, kam "jaunība" jau stipri sen aiz muguras.

Tā ka 32, neprecēta, bez bērniem un ar vēlmi mainīt dzīvi - tā ir pat ļoti jauna dāma :)

Veiksmi!
04.03.2016 06:45 |

10 gadi
Reitings 3734
Uzskatu, ka arī manā pilsētā vairs nav daudz nekādi vīrieši palikuši, labākiem jau apprecēti, tādi pļēguri vai 10 gadus jaunāki par mani vien palikuši no brīvajiem.
es uzskatu, ka esmu vēl diezgan jauna, lai dodos uz kādu klubiņu padejot.
Izskatās pēc pretrunas. Ja reiz jūties jaunāka par vairumu cilvēku, kuri ir tavā vecumā, tad kāpēc tev nepatīk jaunāki puiši? Varbūt tu domā, ka, ja ir jauns, tātad, vēl jefiņš? Saprāts ir personības, nevis vecuma iezīme. Ir vesela jefiņu armija arī 80 gadu vecumā.
04.03.2016 06:53 |

10 gadi
Reitings 3734
Rīgā jau noteikti ir lielākas iespējas atrast draugus, ja vien ir pietiekami sabiedrisks cilvēks. Bet ņem vērā, ka arī Rīga ir pilna ar pļēguriem un jauniem puišiem. Viņu īpatsvars tāds pats jau vien ir. Jāatrod tik īstās vietas, kur var atrast sakarīgus cilvēkus. Pieļauju, ka viena no tādām varētu būt krodziņš ar pagalmu Skolas un Lāčplēša ielu stūrī (pagalms tieši uz stūra; blakus sagrabējušā mājā pats krogus; uz tā krogus sienas apakšā vēl ir uzraksts "Cilvēks radīja Dievu pēc sava prāta un..."; teikums nav pabeigts, jo nebija vietas). Tur pa vēliem vakariem sapulcējas jauni ļaudis (vasarā g.k. ar riteņiem) un sēž, un kaut ko pļāpā.
04.03.2016 07:09 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Es ieteiktu sākt ar darbavietas maiņu un CV sūtīšanu :)
Iestājoties jaunajā darbā arī nāks paziņas un draugi, kas sākotnēji ir kolēģi, pēc tam sanāks arvien plašāku cilvēku loku iepazīt. Satikt cilvēkus nav grūti, bet šaubos, vai ir kāds, kas uzreiz metīsies draudzībā ar kaimiņu vai pretimnācēju, tāpēc ir jāatrod vietas, uz kurām vēlies iet. Tie nebūt nav klubi, bet drīzāk kādas kopīgas aizraušanās, hobiji, arī darbs, kur tad arī var iepazīt tos cilvēkus, ar kuriem vēlāk iet izklaidēties. Nu, es, protams, pēc sevis spriežu, ka nevarētu tā iet viena pati uz klubu un iepazīties, turklāt divi mani labākie draugi ir mani bijušie kolēģi.

Vēl ieteiktu rēķināties ar to, ka dzīves dārdzība Rīgā pieaugs. Piemēram, pelnot 500 eiro mazā pilsētā vari staigāt kā pusbagāts, bet Rīgā ar to ne tuvu nepietiek. Pati nāku no mazas pilsētas, tāpēc varu noteikti apgalvot, ka tā ir.
04.03.2016 07:32 |

Reitings 1826
Reģ: 06.02.2016
skudrulacis- Tu esi debīls? Tu vispār izlasīsiji ko rakstu? Es teicu ka drīzak vina pati nearko nav labāka ja pārmet ko tādu meitenei. Sadzemdēt sīkos nav nekāda māksla pietam tik agrā vecumā. Tur smadzenes nevajag. Pec tam vel senchiem vinju siikie jaukle ir jo pasas vel ir berni. Un pats nekad tik agra vecuma neesmu gribejis siko tadel paturi savas mulkibas pie sevis ludzu!
04.03.2016 07:42 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
Principā tēmas autore ir gatava samierināties ar pārējās dzīves pasliktināšanos, lai uzlabotu savu sociālo dzīvi. Nu nezinu - man līdzīgā situācijā tā Rīgas sociālā dzīve apnika pāris gadu laikā. Aizvācos atpakaļ uz provinci un ne mirkli to nenožēloju.
04.03.2016 07:44 |

Reitings 5726
Atceries,ka Tev pēc likuma ir iespēja pēdējo mēnesi strādāt darbā un iepriekš saskaņojot braukt uz darba intervijām.
04.03.2016 07:53 |

Reitings 15
Nezinu... vai tiešām Riga dzive tik loti pasliktinatos. Riga tacu esot lielakas algas, ka citas Latvijas pilsētās. Ta ka 10 gadus gandriz stradaju pasvaldiba gramatvedibas nodaļā, tad darbinu velos meklet tiesi grāmatvedības vai finanšu nozare. Negribu izklausities iedomiga, bet saprastu, ja man nebutu darba pieredzes un u
Izglitiba, tad varetu pretendēt tikai uz Maximu vai Rimi un tad Rīga gan noteikti švaki ietu, bet ja sava nozare, tad domaju, ka noteikti varetu atrast darbu ar lielaki algu ka tagad
04.03.2016 07:57 |

10 gadi
Reitings 3734
Dalau:
jo visas normālās sievietes pēc 25 apprecoties un dzemdē un audzina bērnus, ne par ballēm, un kafeinīcām ar draudzenēm skraida.

Elmo:
Pilnīgi absurds uzskats!

Dalau:
Elmo, - tā nu mana 34 gadus vecā radienice teica, kurai pašai ir 13 un 11 gadus vecas meitas

Elmo:
Dalau- Nu bet tas ir diezgan absurds viedoklis. Nevisas grib dzemdēt jaunas, citas vispār nekad negrib un ko nu? Tas ka vinai tk agrā vecumā jau ir tik veci bērni, drīzāk par pašu neko labu nelieciena un laikam domā ka tā ir jāgrib visām.

skudrulacis:
Elmo, es pieļauju, ka tev dzīvē nav paveicies, kā vajadzētu, tāpēc tu nosodi to, pēc kā, faktiski, pats tiecies. Dzemdēt 21 gada vecumā ir visnotaļ normāla parādība. Turklāt ir daudz kārtīgu sieviešu, kas ģimenes dzīvi uzsāk tieši agrā vecumā, un daudz nekārtīgu sieviešu, kas ar grūtībām nodibina ģimenes dzīvi, jo mētājas pa pasauli.

Elmo:
skudrulacis- Tu esi debīls? Tu vispār izlasīsiji ko rakstu? Es teicu ka drīzak vina pati nearko nav labāka ja pārmet ko tādu meitenei.

No pēdējā komentāra noprotams, ka ar vārdiem viņa pati apzīmēta Dalau, bet ar vārdu meitenei - viņas 34 gadu vecā radiniece. Tagad, lūdzu, kā nedebīls cilvēks parādi, kurā vietā un ko Dalau pārmet savai radiniecei?

Elmo:
Un pats nekad tik agra vecuma neesmu gribejis siko tadel paturi savas mulkibas pie sevis ludzu!

Rupjības arī vēlams paturēt pie sevis.
04.03.2016 08:18 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Neredzu neko smieklīgu :) , prieks, ka cilvēki attopās un mēģina ko mainīt, 30 nav vecums, ļoti labi gadi.
Mēģini, sāc ar CV sūtīšanu un skaties, gan atradīsi labāku darbu, 10 gadi valsts darbā nav gluži pozitīvi, ar to jārēķinās, lielai daļai privāto uzņēmēju ir negatīva attieksme pret valsts darbiniekiem, tāpēc tas ceļš līdz intervijai būs grūtāks bet ne neiespējams, kāds gan jau saredzēs pozitīvus aspektus. Galvenais, gribēt un censties un pierādīt sev, ka vari savu dzīvi mainīt. Nevienam citam Tev tas nav jāpierāda :)
04.03.2016 08:33 |

Reitings 1826
Reģ: 06.02.2016
skudrulācis- Tieši otrādi. Ar vina pati domāju delau radinieci. Izlasi taču kārtīgi pirms komentē.
04.03.2016 08:42 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Zini, arī Rīgā cilvēks var justies viens un pamests.
Es laikam nesteigtos pamest stabilo darbu un jau nopirkto dzīvokli savā pilsētā, lai sāktu par bargu naudu īrēt Rīgā un vēl meklēt jaunu darbu.
Vispirms izmēģinātu atrast draugus turpat- iestājies kādā korī, sāc sportot, kaut vai ieraksties cosmo draudzeņu meklētāju diskusijā :)
04.03.2016 08:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits