visas normālās sievietes pēc 25 apprecoties un dzemdē un audzina bērnus, ne par ballēm, un kafeinīcām ar draudzenēm skraida.
Vēl lielāku absurdu neesmu dzirdējusi. Acīmredzot tad es un vēl daudzas sievietes, kuras pēc 25 gadiem tik un tā par prioritātēm stāda citas lietas, ne bērnus un ģimeni, nav normālas. Piedošanu, bet kaut ko tādu es varētu sagaidīt dzirdam no 80 gadus vecas kundzītes, ne 34 gadus jaunas sievietes. Bet šoreiz ne par to.
Manuprāt, pilnīgi nekas nav svarīgs (jā, pat ne dzīvoklis, ne stabilais darbs, pat ne nauda), ja cilvēks nejūtas laimīgs vietā, kur atrodas. Un tas, ka ne jau Rīga ir tā lielā laimes zeme un ne visiem tur viss izdodas, ir skaidrs. Kādam veiksies, kādam ne. Kāds iejutīsies jau pirmajā dienā, kāds aizbrauks atpakaļ uz savu mazpilsētu. Taču tie nav argumenti kuru dēļ autorei, kura jūtas nelaimīga savā pašreizējā dzīvē, vajadzētu palikt tur, kur viņa ir. Ja kāds var pateikt, ka 32 gadi ir tas vecums, kad vajadzētu jau
nobāzēties vienā vietā, tad man nav komentāru. Cilvēki ir tik dažādi. Manu paziņu lokā ir pat 50 un 60 gadu vecas sievietes bez ģimenēm, kuras ceļo apkārt, maina dzīvesvietas, bauda dzīvi. Dīvaini, ka Latvijā skaities veca jau tiklīdz pārkāp pāri 30 gadu slieksnim, bet nenormāla tad, ja vēl neesi ne precējusies, ne ar bērniem pie rokas. Pati arī ilgu laiku biju ļoti nelaimīga vietā, kur atrados. Arī dzīvoju mazpilsētā, strādāju darbu, kuru pati reiz tik kvēli mīlēju, taču kurš ar laiku izsūca visu manu enerģiju. Tieši tāda pati situācija kā autorei - apkārt vairs nebija palikuši draugi, attiecību nebija. Ikdienu pavadīju darbā un mājās. Nekādas sociālās dzīves, nekādu izklaides iespēju. Ilgu laiku baidījos kaut ko mainīt to pašu iemeslu dēļ - bail, ka citā vietā nevienu nepazīšu, bailes izkāpt no savas komforta zonas, bailes pamest tuviniekus, jo baidījos, ka tad, kad būšu prom no tiem, vairs nebūs kam lūgt padomu, ar ko parunāt utt. utjp. Atklāti teikt? Tādās bailēs pavadīju 3 gadus, beigu beigās redzot, ka no dzīvespriecīgas, jaunas sievietes manī nav palicis it nekas. Sapratu, ka tā nedrīkst turpināt, jo mums, diemžēl, ir dāvāta tikai viena dzīve un tikai mūsu pašu rokās ir tas, kādu vēlamies to nodzīvot. Vai vēlamies būt laimīgi vai iznīkt savās četrās sienās. Vai vēlamies kaut ko mainīt vai palikt tur, kur esam. Vai vēlamies pēc vairākiem gadiem attapties kur citur vai tur, kur esam šobrīd. Es sapratu, ka negribu sevi redzēt esam tur, kur biju tad, arī pēc 5 vai 10 gadiem. Metu pie malas visas bailes un pavisam drīz došos prom no Latvijas. Sīkumos neiedziļināšos, taču tur arī nevienu nepazīstu, zinu, ka ies visādi un sākums nebūs viegls, taču reiz bija šis solis jāsper - es negribu visu dzīvi pavadot domājot par to, ko vēlos sasniegt, pati nekad nesākot rīkoties.
Autorei varu teikt tikai to, ka iespējams ir viss. Vajag tikai vēlēties izmainīt savu dzīvi. Protams, ies visādi, nav teikts, ka vienmēr ies viegli, taču tas nav iemesls kā dēļ pārtraukt censties un tiekties uz saviem mērķiem. Neaizmirsti to, ka esi 32 gadus
jauna sieviete, kuras priekšā ir visi iespējamie pasaules ceļi, Tu vari visu, ja vien vēlies! Nepalaid garām izdevības un savus labākos dzīves gadus, kad nekas vēl nav nokavēts, bet tieši otrādi - viss vēl ir tikai priekšā! Vajag tikai to vēlēties!