Sāpīga tēma- acis

Reitings 949
Reģ: 03.02.2016
Sveikas, dāmas. Man labu laiku bija ļoti sausa āda ap acīm, nu tā, ka ar pirkstu pārvelkot pāri, kā smilšpapīrs.. Neviens krēms nelīdzēja. Tad acs tā kā nedaudz piepampa. Atcerejos ka tā bija arī mammai. Zvanīju, viņa teica, ka tā bijusi alerģija. Nospriedu, ka man arī alerģija, no Douglas tušas. Jo tas ir vienīgais jaunais produkts, ko sāku pēdējo nedēļu lietot, kad sākās šīs problēmas. Tagad dzeru pretalerģijas zāles un smērēju Bepanthen krēmu. Bet sajūta, ka labāk nepaliek, ja ne sliktāk, vēl. :'-( Šķiet, ka katru dienu acs ir nedaudz vairāk sapampusi..
Varbūt kādai tā ir bijis? Šobrīd nav ne laika ne naudas iet pie ārsta :-/
27.02.2016 11:04 |

Reitings 949
Nu jā, es ar tagad domāju, ka vajadzēja to Claritine pirkt, bet tās Suprastine bija lētākas, tāpēc nopirku tās.. Ehh.. Būs jāpamēģina vismaz tā kumelīšu tēja :o
27.02.2016 12:03 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Acīš sausums, un visa problēma galvenokārt liekas, ka ir tur, kur skropstas?

Tad jā, kumelīšu tēja, medus, skalot ap acīm ar ūdeni, kuram pievienots mazliet dzeramās sodas, uzmanīgi. Visām trim lietām piemīt antibakteriāls efekts.
27.02.2016 12:07 |

Reitings 949
Nē, skropstām viss ir kārtībā. Sausa ir visa āda ap acīm- zem acīm (tie loki) ir sarkana un sausa, plakstiņi, viss līdz uzacu kaulam sapampuši tā, ka mirkšķinot acis, jūtu to plakstiņu, parasti nejūtu viņus ikdienā, sausi un sārti. :(
27.02.2016 12:11 |

Reitings 17280
labi, ka kārtībā :) Tas tiešām tad velk uz alerģiju.
27.02.2016 12:16 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Paga, paga, nu bet tas tiešām izklausās pietiekami nopietni, lai necilātu šo problēmu forumā, bet aizietu pie ārsta. Tas var būt jebkas. Kaut kas nenopietns un kautkas nopietns. Zvans ģimenes ārstam un vizīte pie dermotologa!!!
Cik tas maksā? 10 eur maksimums???
27.02.2016 12:16 |

Reitings 16
Reģ: 30.01.2016
Sveika! Man ir bijušas līdzīgas problēmas ar acīm. Tas ko tu aprakstīji ir tipiski alerģijas simptomi. Kad man tā bija , tad nepalīdzēja nekas: izmēģināju gan Allergodil acu pilienus, gan Suprastinu, gan Daceltu (recepšu alerģijas zāles). Man pietūkums acīs parasti bija no rīta pēc pamošanās. Palīdzēja tikai diētas sakārtošana- sapratu ka man ir šausmīga alerģija pret lasi( jo viņi tiek piešpricēti ar mākslīgajām krāsvielām), pret ananasiem,apelsīniem, riekstiem, visiem saldumiem ar mākslīgajām krāsvielām... Tagad kad izvairos no šiem produktiem alerģija nav bijusi nu jau kādus 3 gadus.
Acu plakstiņu pietūkums un ādas lobīšanās acu rajonā ir ēdiena alerģijas rezultāts.
Tūkumu no acīm var ātri dabūt nost dzerot lielus daudzumus ūdens ( vēlams visvairāk pirmajā dienas pusē). Palīdz arī aukstas kompreses. Par tējas maisiņu likšanu esmu dzirdējusi- bet man nepalīdzēja.
Kad man bija alerģija - es arī sākumā domāju ,ka varētu būt no jauniem kosmētikas produktiem, bet tomēr tā nebija...Bet varbūt ir vērts uzzināt tušas sastāvu...
Varbūt ir vērts pārlasīt veļas mazgājamo līdzekļu sastāvu. Esmu dzirdējusi, ka dažiem cilvēkiem šāda veida alerģija var parādīties no veļas pulvera un mīkstinātājiem...
Ceru,ka kaut kas no šī Tev palīdzēs...:-( Pati esmu piedzīvojusi to ,ka acis ir pietūkušas kā ķīnietim un zinu cik nepatīkami tas ir...:'-(:-(
27.02.2016 12:21 |

Reitings 17280
Pieraksts pie ģimenes ārsta prasa zināmu laiku (pie manas vismaz 1-2 nedēļas jāgaida, ja nav laiks sēdēt rindā akūtajā stundā to stundu), vizīte pie dermatologa arī par valsts līdzekļiem ir ar pierakstu x nedēļas uz priekšu.

Pa taisno pie dermatologa (t.i. par saviem līdzekļiem) būs vairāk, nekā 10 eiro. Vairums maksas vizītes ir ap 20 eiro.
27.02.2016 12:22 |

Reitings 949
Nu redzi, Inga88, arī tie 10euro man šobrīd nav.. Gadās arī tā dzīvē..

57days, man jau arī liekas, ka alerģija. Bet, ja dzeru pret alerģijas tabletes, labi lētas un ne tik efektīgas, bet dzeru. Un to tušu es vairs nelietoju, vai nevajadzētu minimāli palikt labāk? Bet man nekas nemainās, ja ne pat vēl sliktāk paliek. No acu kosmētikas nekas jauns man vairs nav, izņemot to tušu. no kā vēl man var būt alerģija?
27.02.2016 12:22 |

Reitings 17280
Redz, tev iesaka pārdomāt uzturu. Nav slikta ideja, uzturu pārdomāt vienmēr noder.

Ūdens milzu apjomā un gandrīz neko neēst - es šādi cīnījos ar alerģiju pret pienu, ja nebija pieejamas zāles.
27.02.2016 12:24 |

Reitings 949
Sinchau[/b, bet var tā pēkšņi no kāda ēdiena parādīties alerģija? Jo visu laiku ēdu var teikt, vienu un to pašu, neko jaunu neesmu mēginājusi..
Vienu dienu pamēģināju ledus gabaliņus paturēt pie acīm, tas minimāli līdzēja.
27.02.2016 12:25 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Nuu, aizņemies. Nav no kā, paņem ātro kredītu. 10 eur tev iedos. Tas ir ārsta apmeklējums, nevis jaunas tušas iegāde.
27.02.2016 12:29 |

Reitings 583
Reģ: 04.03.2015
Man arī tieši šada problēma sākās tagad, bija arī pirms gada, izstaigāju daudzus ārstus, taisīja analīzes, neko īsti neatrada.
Palīdzēja uz brīdi tavegīls. Pēc mēneša toreiz pārgāja :)
Bet hmm. Tagad es sāku lietot jaunu pulveri un sāku ēst kivi, ā vēl saulespuķu sēklas ...
27.02.2016 12:34 |

Reitings 82
Reģ: 07.01.2016
Neesmu Sinchau, bet, jā, var pēkšņi parādīties alerģija no ēdiena, vispār no jebkā. Reizēm jaunas alerģijas parādās, jo ir ilgstoši slikta imunitāte, reizēm vienkārši konkrētais produkts vairs neder.
Galvenais arī ar visiem tiem mājas ārstniecības līdzekļiem nepārforsē - piemēram, ja rakstīts, ka tējas maisiņus iesaka turēt 3reiz dienā, tad dari to 3reiz, nevis 10. Turpini dzert arī alerģijas zāles, man parasti paiet 2-3 dienas, līdz jūtu iedarbību.
27.02.2016 12:38 |

Reitings 16
Reģ: 30.01.2016
Jā var pēkšņi no ēdiena parādīties alerģija. Man ar apelsīniem bija tā,ka visu laiku ēdu un nebija alerģijas, un tad laikam veikalos sāka parādīties no citurienes ievesti( visdrīzāk ka ar citām ķimikālijām smidzināti) - un alerģija glāt.... Man bija tā,ka kamēr pati ar izslēgšanu nesapratu no kā ir alerģija, nevienas zāles tā pat nepalīdzēja.
Nezinu vai ir vērts iet pie alergologa. Ēdiena alerģijas ar testiem precīzi tāpat nevar noteikt. Un kāda jēga ja izraksta zāles kuras tā pat nelīdz. Pati esmu bijusi pie Ievas Cīrules ( vadošā alergoloģe latvijā) - bet nu - kamēr izstāvi to 3 mēnešu rindu tikmēr alerģija jau beigusies un vairs nevajag :-D
Es tavā vietā gan bepanthene krēmu ap acīm nesmērētu. Ja iekļūst acīs var sakairināt vēl vairāk...
Labāk pameklēt kādu vieglu acu krēmu ar dabiskajām eļļiņām.
27.02.2016 12:39 |

Reitings 949
Sinchau, Parastos acu krēmus mēģināju, tie nelīdzēja, tagad tas bepanthen vismaz nomierina, neniez tik traki.. Jāsāk domāt, ko esmu ēdusi pēdējā laikā tā pavairāk, un katru dienu, ja jau nepāriet, tatad turpinu to darīt. Vienīgais, ko varu iedomāties, ir jogurts. To ēdu katru dienu..
57days, laikam būs jāmēģina tava metode ar Sinchau metodi kopā- jādzer daudz daudz ūdens un jamēģina ik pa pāris dienām kādu produktu izslēgt, un skatīties, paliek labāk vai nē..
Es arī aizdomājos par škidro veļas pulveri, visu laiku lietoju pervoll un rex, tagad kādu mēnesi, pusotru lietoju woolite. Varbūt tas nepatīk, ka slauku seju dvielī, kurš mazgāts ar Woolite ? :-/
27.02.2016 12:51 |

Reitings 949
Vai no kkādām ne tādām smaržām arī var būt alerģija?
27.02.2016 13:02 |

Reitings 17280
Viss kas var būt. Man vīram no daudziem veļas mazg. līdzekļiem ir pamatīga alerģija (galvenokārt Vanish Oxy, bet ne tikai).
27.02.2016 13:02 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Es arī no kāda tad aizņemtos un ietu pie ārsta, nevis sēdētu mājās ar tādām acīm un dzertu kaut kādas lētās alerģijas zāles nemaz 100% nezinot, ka ir alerģija.
27.02.2016 13:06 |

Reitings 949
ahh, tas laikam būs mūžīgi, kamēr izdomāšu no kā tas ir :o
27.02.2016 13:07 |

Reitings 128
Reģ: 28.12.2015
Ja būtu aizdomas uz alerģijām, mēģinātu izslēgt visu. Pārslēgtos 2-3 dienas teiksim uz auzu pārslu biezputru, kas vārīta tikai ūdenī un dzertu daudz ūdens. Organisms sāktu attīrīties un tad noteikti justu kas mainās. Kad man bija kunģa problēmas ( bija slikti dūša, bez sāpēm u.t.t), sapratu, ka vaina ir uzturā. Lai atslogotu organismu, pārslēdzos tikai uz auzu pārslām. Pēc 3 dienām sāku justies labi. Varbūt šausmīgi, bet izslēdzot praktiski visu, tad tikai jutīsi izmaiņas un kādu laiku nomainīsi visu ēdienkarti. Var mēģināt plusā mainīt mazgājamos līdzekļus. Vari likt kumelītes.
27.02.2016 13:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)