Sveikas, dāmas! Ir jāiet uz draudzenes bērna kristībām (es esmu tikai viesis, nevis radiniece vai krustmāte) un sāku domāt, ka man nav pieredzes ar šādiem pasākumiem. Vai ir pieņemts pasniegt kādu dāvanu? Ja jā, tad kādu? Paldies :)
kristībās dāvināja visi, ne tikai tuvākie un bija tādas standarta bērnu dāvaniņas - mantiņas, grāmatiņas. daži radi dāvināja kaut ko ar reliģiju saistītu, bērnu bībeli vai kaut ko tādu.
Grāmatas arī, protams, ir forša dāvana. Nevajag baidīties, ka dāvana nederēs konkrētajā vecumā, tā noteikti noderēs vēlāk, un tad vecāki varēs stāstīt bērnam, no kurienes viņam tāda vai cita lieta.
Man kkā ir pieņemts kristībās dāvināt vērtīgas un paliekošas dāvanas. Meitenēm tās būtu, piemāram, dārmetāla rotas, man meita saņēma kristībās zelta ķēdīti, krustiņu un zelta auskarus.
Paranoid, interesanti. Tas laikam tiešām, kā kurā "lokā". Cik es esmu bijusi kristībās (jāatzīst, tikai puiku), tad krustvecāki dāvina ķēdīti ar krustiņu.
Manās kristībās neviens neko nedāvināja.. Man pat krustiņa nebija, bet nejūtos apdalīta par to. Vienkārši mani tas izbrīnīja, jo manā lokā pieņemts, ka dāvina krustvecāki.:-)
Esmu bijusi vairākās kristībās kā viesis. Meitenītēm esmu dāvinājusi kuloniņu eņģelīša formā vai ar vārda pirmo burtiņu (plus ķēdīte). Puisīšiem M.Stārastes "Zelta pasakas" vai kādu citu skaistu grāmatu. Monētas kā paliekoša vērtība arī laba ideja. Manu draugu lokā parasti visi kaut ko dāvina.